發新話題

成龍

引用:
原帖由 kkeeleung 於 12-1-2009 21:27 發表 班c仔咁勁, 可以隊U成班警察已經不合理, 分為 Leader 鵀阱s咁草率亦係不可能. 係咁易 "Sir" 條繩落樓......真係 !
最離譜都係謝霆峰冒充警察,警方一個人都唔知,任得佢胡作非為!至於龍哥跳黎跳去,上天下地落海,係佢既特色,我地當笑片睇就算

is he 51 years old already ?

引用:
原帖由 拾實什習窄炸集 於 15-1-2009 04:50 發表 is he 51 years old already ?    

乜成龍只得51.....我估成 60...tim.

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

睇今日報紙(2009年4月19日) 呢條友又做左小丑, 正一係假道學

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 15-1-2009 06:59 發表 成龍只得51.....我估成 60...tim.

唔係好信 ~ 

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 15-1-2009 06:59 發表 乜成龍只得51.....我估成 60...tim.

估佢60有道理~

成龍曾同鄧麗君&米雪拍拖, 先入為主大過女既...

官方資料佢係54年生...08年即係54歲

米雪55年生....08年攞tvb視后年紀53歲...

鄧麗君生忌53年...

引用:
原帖由 拾實什習窄炸集 於 15-1-2009 04:50 發表 is he 51 years old already ?    

Already ?
譚詠麟今年都 59 啦
成龍 6 張野好平常

引用:
原帖由 Kal-El 於 19-4-2009 13:37 發表 睇今日報紙(2009年4月19日) 呢條友又做左小丑, 正一係假道學

佢就要比人管啦 ! 一筆筆糊塗帳.................

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 19-4-2009 19:28 發表 佢就要比人管啦 ! 一筆筆糊塗帳.................
冇錯 一定要管,首先淫虫太過自由了,應該困他在海狗公園裡讓人參觀. 因他常跳來跳去,所以困在狗籠會較合適. 又揚威國際了.霸王

美霍士網站指「成龍失控」

(明報)4月19日 星期日 14:40

美國霍士電視台新聞網站以「成龍失控」為題,報道香港藝人成龍指「中國人是要管的」之言論。

中央社發自華盛頓的報道指,霍士的網頁是以頭條位置登出這篇報道。不過,明報即時新聞網記者在登入霍士網頁後,看見的頭條是其他新聞。

事緣成龍在海南博鰲論壇上,形容香港和台灣因為「太自由」而「很亂」,並明言「中國人是要管的」,否則便會「為所欲為」。

他形容香港和台灣因為「太自由」而「很亂」,並明言「中國人是要管的」,否則便會「為所欲為」。

霍士電視新聞台的網頁,以「成龍失控」(Jackie Out of "Control")為題,描述成龍這番言論。報道說,成龍是在論壇上被要求評論中國當局審查及限制電影製作者的做法時,引伸到他對中國社會的看法。

報道說,成龍表示,他現在真的感到很困惑,到底有自由好,還是沒自由好。

霍士的報道最後特別指出,香港從1997年回歸中國至今,香港人民仍不被允許直選領導人;儘管香港民主派主張直選,但北京一再表示,香港還不具備直選的條件。

(即時新聞)

引用:
原帖由 hongkongman 於 20-4-2009 03:17 發表 冇錯 一定要管,首先淫虫太過自由了,應該困他在海狗公園裡讓人參觀. 因他常跳來跳去,所以困在狗籠會較合適. 又揚威國際了.霸王 美霍士網站指「成龍失控」 (明報)4月19日 星期日 14:40 美國霍士電 ...

你唔講我都唔知呢條 淫蟲原來係狗, 我仲一直以為佢係馬騮添, 因為呢隻馬騮太自由了, 自由到發出一D不應該是人講的說話, 果然係要將佢困在海狗公園, 要不然, 將佢放入海馬公園也是可以的

引用:
原帖由 Kal-El 於 20-4-2009 12:14 發表   你唔講我都唔知呢條 淫蟲原來係狗, 我仲一直以為佢係馬騮添, 因為呢隻馬騮太自由了, 自由到發出一D不應該是人講的說話, 果然係要將佢困在海狗公園, 要不然, 將佢放入海馬公園也是可以的

由一隻馬騮進化成一條狗...............!

引用:
原帖由 whoiambatman 於 20-4-2009 15:40 發表 由一隻馬騮進化成一條狗...............!

進化論本來已經被認為是不真實的,很多國家都唔再教進化論,因為呢條淫蟲可以由蟲進化成狗,再由狗進化成馬騮,可能係進化論的突破

淫蟲是要管的

i think he said these things because.....

1. He is sick.

2. He need a new brain

3, He forgot taking his medicine...again

4. He need a human being to train him to control his ....

六十勾未夠已經老狗癡呆,該退休了........

好彩,大家可以捧陳一鍔替佢........只要教識佢咪通街痾屎,要狗主由西環跑過黎抹就得囉!

引用:
原帖由 ddmmyy 於 20-4-2009 22:07 發表 六十勾未夠已經老狗癡呆,該退休了........   好彩,大家可以捧陳一鍔替佢........只要教識佢咪通街痾屎,要狗主由西環跑過黎抹就得囉!

其身不正, 如何可以說服別人, 錢就揾夠了, 揾個地方自埋算把啦

成龍當時說了甚麼? 不同報導都係負面, 如認為被斷章取義, 就該站出來講清楚

身為hk人, 港生港生如報導說hk亂(?)要受管等等言論, 以佢依定既身份(國際明星), 一言一行唔可以好似d政治家一時一樣, 一時默不作聲不明立場, 一時為了有票/權就拜倒偏向一方 ~

如真說了那番話, 究竟想要甚麼結果? 想hk受更嚴(幾嚴?)的法例管治? 23算不算?

只盼他只係口不擇言, 其言非完全報導所指, 就趕快證清 or 真有其事, 快快道歉了事

已是有名明星都要行呢步, 一般平民百姓要做咩好? 無自由地任人宰割?

引用:
原帖由 inabottle 於 21-4-2009 08:57 發表 成龍當時說了甚麼? 不同報導都係負面, 如認為被斷章取義, 就該站出來講清楚   身為hk人, 港生港生如報導說hk亂(?)要受管等等言論, 以佢依定既身份(國際明星), 一言一行唔可以好似d政治家一時一樣, 一時默不作 ...

無斷章取義,無記東張西望無剪接播成兩分鐘,上文下理都揭示一點....牠多年黎從來無變:

幾年前:   佢搞女人是好多好男人都會偶然犯的錯!

今    日:       無人管之下,像牠般發了財不立品,是中港台所有人的通病。

所以可以下結論是: 1

1.牠須要狗主管,所以中國人都要管

2.牠無錯,錯在他是中國人型狗!

引用:
原帖由 ddmmyy 於 21-4-2009 09:37 發表   無斷章取義,無記東張西望無剪接播成兩分鐘,上文下理都揭示一點....牠多年黎從來無變: 幾年前:   佢搞女人是好多好男人都會偶然犯的錯! 今    日:     ...

用 '牠' 字來形容呢條友, 真是太適合不過了, 所以 '牠' 才需要被人管

引用:
原帖由 Kal-El 於 21-4-2009 09:47 發表 用 '牠' 字來形容呢條友, 真是太適合不過了, 所以 '牠' 才需要被人管
用 "它"字會不會更貼切, 至於, 點解它會行會走, 那就不得而知. 只覺它思想失禁, 語言失調, 在屁股的腦袋已肛門排出來, 臭氣熏天... ...

發新話題