22 12
發新話題

龍虎豹

龍虎豹

何守信做律師~~ 江毅做小販~~ 石修做記者(好似~~) 有印象嗎?

有呀!何守信有食烟斗?

引用:
原帖由 999 於 27-10-2006 11:36 發表 有呀!何守信有食烟斗?
差 d 記錯 (令人聯想起嗰本書添 ? ) 無錯石修係記者 .

係呀!睇標題心諗幻兄應該在"漫話/小說"區發表先近磅D!

引用:
原帖由 999 於 27-10-2006 12:44 發表 係呀!睇標題心諗幻兄應該在"漫話/小說"區發表先近磅D!
勿心邪,請自重,小心

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 27-10-2006 11:24 發表 何守信做律師~~ 江毅做小販~~ 石修做記者(好似~~) 有印象嗎?
小販個角色,原本係黃霑做鵅C

龍虎豹

不要心邪,係何守信曾經拍過的電視劇名,請問有冇大哥們知道另外的角色是誰演出?

好似有張雷

龍虎豹由何守信、石修同江毅主演,劇中何守信飾演一名姓麥的律師,石修飾演一名記者,而江毅飾演一名小販。

謝謝你們告知。

又龍虎豹?亞幻兄咪 post 過出豁o?!

引用:
原帖由 karmenv3 於 29-10-2006 01:53 發表 好似有張雷
冇佢份。

引用:
原帖由 spectreman 於 29-10-2006 12:16 發表 冇佢份。
sorry!又記錯

引用:
原帖由 karmenv3 於 30-10-2006 01:31 發表 sorry!又記錯
Don't feel upset la, it's just fun

找到這個題目啦!但係好似無甚麼資料啊! 經典場面不就是似猛龍特警隊,行跑道! 就是這麼多!噢!
我雖不生於這個時空,
郤可算是你的未來,
但又活在過去之中.

講開龍虎豹我記得一件初中時趣事,龍虎豹的主題音樂係Bizet比才的阿萊城姑娘,當年有隊管弦樂團到學校表演,奏這段音樂時好多同學暗暗淫笑,因為當時正是那本同名雜誌最風光年代。呢齣劇集真係比本雜誌影響到tvb唔敢在80年代重播。我唔係好記得套劇D故事,但好有印像何B唔多識做戲。

在電視劇(龍虎豹)裡的何守信是演一位正義的律師.劇中還有江毅和石修一起主演.

有冇人記得,無線以前呢套劇呢?

就係.,............龍!虎!豹!

真正播影係公元幾多年呢?
因為果陣我未準落地行, 只能響床上睇住個黑白電視,仲記得當時廣告過場果個畫面~

龍....係何守信
虎....係石修
豹係邊位藝員做呢??嘻, 我只有一位朋友答得出, 當時佢大我三年, 當年佢答我, 佢係29歲, 不過.........佢已過身...........

小弟1973年出世, 唔明點解會對呢d套劇既畫面有記憶, 好怪, 唔通我冇飲孟婆湯就投左胎.........哈~

引用:
原帖由 maxyeung 於 31-5-2011 01:17 發表 就係.,............龍!虎!豹!真正播影係公元幾多年呢?因為果陣我未準落地行, 只能響床上睇住個黑白電視,仲記得當時廣告過場果個畫面~龍....係何守信虎....係石修豹係邊位藝員做呢??嘻, 我只有一位朋友答得出, 當時佢 ...

請入

http://oldcake.net/redirect.php?tid=970&goto=lastpost#lastpost

請瀏覽

http://oldcake.net/redirect.php?tid=2037&goto=lastpost#lastpost

唔知孟婆記唔記得自己幾時開始做孟婆....

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

好野, 好野, 一矢中的, 完全擊中我要害~太掂喇, 原來我3歲就識邊個叫何守信, 石修............真邪門~

22 12
發新話題