21 12
發新話題

黑人牙膏廣告

黑人牙膏廣告

大家有無印象鐵甲萬能俠係麗的做果時,廣告時段賣黑人牙膏,有一隻幾大既塑膠萬能俠,重有杜劍龍配音講鐵甲飛拳,跟住隻萬能俠就發射鐵甲飛拳~~ 我記得好似係有抽獎定唔知點咁樣可以有呢隻萬能俠ga~~

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 26-10-2006 10:20 發表 大家有無印象鐵甲萬能俠係麗的做果時,廣告時段賣黑人牙膏,有一隻幾大既塑膠萬能俠,重有杜劍龍配音講鐵甲飛拳,跟住隻萬能俠就發射鐵甲飛拳~~ 我記得好似係有抽獎定唔知點咁樣可以有呢隻萬能俠ga~~
By lucky draw. My brother and I have also participated, but did not win

我都有抽, 都係唔中. 點知幾年後我抽獅王兒童果味牙膏獎竟然中左部ATARI遊戲機! 敢就害左我一生 (愛上打機唔讀書!)

引用:
原帖由 杜劍龍 於 26-10-2006 15:18 發表 我都有抽, 都係唔中. 點知幾年後我抽獅王兒童果味牙膏獎竟然中左部ATARI遊戲機! 敢就害左我一生 (愛上打機唔讀書!)
喔.........執條襪帶累身家.............

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 26-10-2006 10:20 發表 大家有無印象鐵甲萬能俠係麗的做果時,廣告時段賣黑人牙膏,有一隻幾大既塑膠萬能俠,重有杜劍龍配音講鐵甲飛拳,跟住隻萬能俠就發射鐵甲飛拳~~ 我記得好似係有抽獎定唔知點咁樣可以有呢隻萬能俠ga~~
幻兄 & spectreman兄, 可能我記錯, 我印象中塑膠萬能俠好像是2號

引用:
原帖由 TIP 於 26-10-2006 19:16 發表 幻兄 & spectreman兄, 可能我記錯, 我印象中塑膠萬能俠好像是2號
有D咁翵 Anyway, 我都係抽唔到 la

你無記錯,但有二號ga 不過我地講緊黑人牙膏果隻,肯定係一號,原因有二: 二號係無鐵甲飛拳既,佢用旋轉飛拳~~ 配音果把聲絕對係杜劍龍唔係康定邦~~

個廣告好似仲話個萬能俠係二呎幾高的

引用:
原帖由 carkei 於 27-10-2006 07:53 發表 個廣告好似仲話個萬能俠係二呎幾高的
係啊!恨死隔離咋

當年D抽獎卷誇張到要放入田螺車裹面攪勻,你話有幾多人買咗黑人牙膏,佢地就發啦!

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 26-10-2006 10:20 AM 發表 大家有無印象鐵甲萬能俠係麗的做果時,廣告時段賣黑人牙膏,有一隻幾大既塑膠萬能俠,重有杜劍龍配音講鐵甲飛拳,跟住隻萬能俠就發射鐵甲飛拳~~ 我記得好似係有抽獎定唔知點咁樣可以有呢隻萬能俠ga~~
I only remember it is 郭鋒主持

嘩!果陣時仲係細細個見到話買牙膏就可以抽獎,獎品仲要係成兩尺高,會射飛拳o既鐵甲萬能俠,真係恨到發燒,我阿爸仲買o左兩枝牙膏o黎俾我抽獎。不過到最後都係抽唔到啦! 唔知呢都有無兄台係中過獎呢?

唔係4尺幾高嗎? 果時賣行哂廣告, 我都當然指定以後要求改用呢隻黑人牙膏啦. 當然最後都抽唔到...

作為萬能俠Fans, 我到今時今日都仲係用黑人牙膏!

劍龍兄真係忠心Fans,黑人牙膏應該頒個獎俾你!

我老婆迫我同佢一齊用高路潔我都唔肯, 黑人牙膏最好頒番個萬能俠比我! 我估佢都可能有剩!

引用:
原帖由 杜劍龍 於 28-12-2006 09:36 發表 我老婆迫我同佢一齊用高路潔我都唔肯, 黑人牙膏最好頒番個萬能俠比我! 我估佢都可能有剩!
杜兄,作為黑人牙膏的fans,考考你,記唔記得黑人牙膏的英文名曾經有二次改變,即由原名改了二次,才是今天的名字? 那麼這三個英文名是什麼呢?

引用:
原帖由 杜劍龍 於 28-12-2006 09:36 發表 我老婆迫我同佢一齊用高路潔我都唔肯, 黑人牙膏最好頒番個萬能俠比我! 我估佢都可能有剩!
你就好啦, 純服到個老婆. 好多年前買左個鐵甲萬能俠超合金放入一個...呢個好難型容, 一個盒, 但禁制就會連鐵甲萬能俠升起既正方型display box咁野啦. 放鶾q視機頂好正, 但一放工返來就唔見左, 試個幾次都係咁, 我唯有屈服係老婆的淫威之下囉.

Darkie->Darlie?

DAR'KIE = DARKIE >> DARLIE http://en.wikipedia.org/wiki/Darlie

21 12
發新話題