發新話題

七金剛

七金剛

從前睇親都係零零碎碎,直至宜家縂未有机會一次過睇哂成套。只知道全部人物最係被判死刑 繨恁H 有冇 fan 屎可以賜教?

是否望月三起也的七金剛?

引用:
原帖由 TIP 於 24-10-2006 13:29 發表 是否望月三起也的七金剛?
YES!Any referral?

Sorry spectreman 兄, no referral!

引用:
原帖由 TIP 於 25-10-2006 00:45 發表 Sorry spectreman 兄, no referral!
Any fans can let me know where I can have the possibility to buy a full set of 七金剛, in Chinese??

我比曬人......

引用:
原帖由 spectreman 於 25-10-2006 10:29 發表 Any fans can let me know where I can have the possibility to buy a full set of 七金剛, in Chinese??
約十年前,玉皇朝曾出版七金剛,租漫畫店或仍有貨.

引用:
原帖由 杜劍龍 於 26-10-2006 15:52 發表 我比曬人......
你唔係哇...

引用:
原帖由 hknight 於 26-10-2006 16:38 發表 約十年前,玉皇朝曾出版七金剛,租漫畫店或仍有貨.
Thanks so mooooooch for the info..sounds like the chance is still there

I finally located a full set of 七金剛:正傳 + 外傳(只談磾)....共四十八本。好開心啊

引用:
原帖由 spectreman 於 31-10-2006 15:58 發表 I finally located a full set of 七金剛:正傳 + 外傳(只談磾)....共四十八本。好開心啊
congratulations!!

呢套怕且都係 "七金剛" tv版掛 ? 仲有片睇添 ! 正掛 ! http://blogs.yahoo.co.jp/kk12120928/5712522.html?p=1&pm=l

七金剛最初組成時係好聽話, 後來開始唔聽命令, 咁就另組七金剛去代替, 剌剎佢地, 最後六個死, 葉飛失憶, 之後望月三起也再出"新七金剛", 其實係續集, 葉飛再組成新七金剛, 玉皇朝版七金剛好遇舊時好多, 以前好似係麗新出版, 出到好亂

引用:
原帖由 ccdragon 於 15-11-2006 23:45 發表 七金剛最初組成時係好聽話, 後來開始唔聽命令, 咁就另組七金剛去代替, 剌剎佢地, 最後六個死, 葉飛失憶, 之後望月三起也再出"新七金剛", 其實係續集, 葉飛再組成新七金剛, 玉皇朝版七金剛好遇舊時好多 ...
港片係唔係抄過佢

引用:
原帖由 紫龍 於 15-12-2006 18:59 發表 港片係唔係抄過佢
李寧 ,揚紫瓊,許志安 主演 [ 本帖最後由 actionkamen 於 26-12-2006 01:27 編輯 ]

I have one set of "新七金剛", total 14 issues, but in Japanese version only.

小弟曾看過玉王朝的中文版七金剛, 結局好似係話七金剛的上司, 草波檢察官,要對付一個勢力龐大有政要做後台的犯罪集團, 為博取信任, 接近其頭目而犧牲了七金剛. 不過最後漫畫話如果夏天落雪就會有奇蹟, 最後目睹其他隊員一個一個犧牲的唯一女隊員"阿雪"就從飛機跳下自殺, 希望帶來奇蹟. 但漫畫就無交代有無奇蹟發生.

七金剛...好正架...

我都幾欣賞望月氏既手筆...

雖然唔係好靚...

但係對機械既繪畫就好鍾意...

但係佢連載完我都未出世...

我用左兩年時間先搵返哂成套七金剛...

好多漫畫店都要成套買...一買就要960...

我就平好多...400蚊以內就ok...

七金剛有卡通劇場版...

有特攝版...

亦都有香港既電影版...

香港電影版係抄架咋...

我都好期待有七金剛既續集...

起碼我仲覺得...阿雪同飛葉係未死既...

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 22-10-2007 12:28 發表 七金剛...好正架... 我都幾欣賞望月氏既手筆... 雖然唔係好靚... 但係對機械既繪畫就好鍾意...   但係佢連載完我都未出世... 我用左兩年時間先搵返哂成套七金剛... 好多漫畫店都要成套買...一買就要 ...

想請问聰洛多薩比兄, 成套七金剛有幾多本? 大约多少$$? thx..

引用:

想請问聰洛多薩比兄, 成套七金剛有幾多本? 大约多少$$? thx..

ar_woo 兄 ,   總數應該有48期(玉皇朝出版).....price around$33x48=$1584.....舊書成套買可能唔使咁貴 去灣仔188商場M鴭峈怚hmonkok信和3/F可能會有!!

發新話題