發新話題

我的收藏-珍藏.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 7-1-2009 22:15 發表 同意o牙~!佢不嬲講o野都o甘精彩!

哈哈.....有幾精彩.... 您真係丘襪既o者~ 見您咁好人先諗到架咋

始終都唔夠您咁有慧根,我淨係識玩掟手根

多謝mythz創造左咁靚咁精美既簽名

引用:
原帖由 超人兄弟 於 7-1-2009 22:23 發表 o華~ o甘大頂高帽放落o黎...我都睇o吾到o野o羅...o吾琝皒o架 留番 Linda 妳同妳o既 celia 妹o拉!!

用叮噹支放大縮細槍變細佢比您戴好唔好

引用:
原帖由 celia 於 7-1-2009 23:47 發表   哈哈.....有幾精彩.... 您真係丘襪既o者~ 見您咁好人先諗到架咋   始終都唔夠您咁有慧根,我淨係識玩掟手根

乜手根都掟到出o黎???!! 而且重可以玩 tim~點玩o架?!教我...

玩腳根得o吾得o架?!青根o尼?!o甘山根又玩得o麻?!....

麵根o尼...???!!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 celia 於 7-1-2009 23:52 發表   用叮噹支放大縮細槍變細佢比您戴好唔好

o甘~頂帽縮細o左又o吾算係高帽o拉....

但...如果我縮細o左頂帽o米變o左大帽o吾係高帽 lor~??!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 8-1-2009 00:42 發表 乜手根都掟到出o黎???!! 而且重可以玩 tim~點玩o架?!教我... 玩腳根得o吾得o架?!青根o尼?!o甘山根又玩得o麻?!.... 麵根o尼...???!!

掟手根.....咪....挑出黎掟左佢囉 講笑

腳根應該唔玩得掛,玩手根好la...腳根都玩埋唔得了 

青根....Cacaca~~青根愛黎"現",山根同麵根愛黎食

bily siu C ~ 咁多根

引用:
原帖由 超人兄弟 於 8-1-2009 00:47 發表 o甘~頂帽縮細o左又o吾算係高帽o拉.... 但...如果我縮細o左頂帽o米變o左大帽o吾係高帽 lor~??!

唔.....740be14e.gif picture by vceliav果頂叫做高帽....不論佢變大左或縮細左都係叫做高帽

hehe....您走唔甩架la,呢頂高帽係您架la~

引用:
原帖由 celia 於 8-1-2009 08:58 發表   掟手根.....咪....挑出黎掟左佢囉 講笑   腳根應該唔玩得掛,玩手根好la...腳根都玩埋唔得了    青根....Cacaca~~青根愛黎"現",山根同麵根愛黎食   bily siu C ~ 咁多根

o合~o合~

我o地鼻同o且o既中間 叫 ' 山根 ' o牙...傻! 妳估生根咩...heee...

邊樹食得o尼~billy siu C sin jeung...CaCaCa~.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 8-1-2009 09:19 發表 o合~o合~ 我o地鼻同o且o既中間 叫 ' 山根 ' o牙...傻! 妳估生根咩...heee... 邊樹食得o尼~billy siu C sin jeung...CaCaCa~.

o下....果度唔係叫人中咩?

一見到您既出根就諗起生根 

引用:
原帖由 celia 於 8-1-2009 09:39 發表   o下....果度唔係叫人中咩?   一見到您既出根就諗起生根 

o合~呃妳o吾到 tim~..( 其實自己記錯o左 )

係二眉中間

引用:
原帖由 超人兄弟 於 8-1-2009 10:00 發表 o合~呃妳o吾到 tim~..( 其實自己記錯o左 ) 係二眉中間

哈哈~~

(我上面都打錯左,山根變左出根tim)

引用:
原帖由 celia 於 8-1-2009 10:06 發表   哈哈~~     (我上面都打錯左,山根變左出根tim)

o我 ~~o我 ~~ o我~.....

好彩有您倍我..錯.,o牙夾餅 好Warm

引用:
原帖由 超人兄弟 於 8-1-2009 10:12 發表 o我 ~~o我 ~~ o我~..... 好彩有您倍我..錯.,o牙夾餅 好Warm

Caca~~~

又到您呀??倍字錯左呀caca~~~

引用:
原帖由 LINDA 於 8-1-2009 10:21 發表 超人兄弟,起初看了”Billy get C” 呆了十秒左右, 又比您引到笑咗出嚟! "Billy Siu C"  年紀大了, 反應開始遲鈍!要做一個真正靚女要有內涵 ,不能小器的; 所以我一定唔會嬲(講笑) , 而且有甚 ...

嘩~~布施, 持戒, 忍辱, 精進, 禪定, 般若.

四攝是 愛語攝, 利行攝, 同事攝......您地D慧根睇到我一頭霧水

Linda靚姐姐都唔遲鈍丫~都睇得明

真係比超人兄弟siu C,果時佢打billy真係笑鬼死

hehe.....超(級好)人係呢度既會員Shiawase之前改架

Linda姐姐唔好讚我la....我完全唔係

引用:
原帖由 LINDA 於 8-1-2009 10:26 發表 Celia靚妹妹,   真係鍚曬您!   第一次比人咁稱呼好興奮! 通常自認靚女的往往最醜樣 (eg. 我自己) 時間過得真係好快, 即係我又老得快囉! (想喊, 唔開心!) 今年的新曆及農曆新年很接近 ...

Linda姐姐真係太謙啦~美麗既內在美已經勝過外表,更何況您兩樣都有~係咪先!Caca~~

我都驚自己老一年一年真係越黎越快咁,以前都唔覺既 要去搵不老的傳說 

唉..."好人都比佢地激壞"....同意呀~

有時都無話可說,思想唔同講咩做咩都冇用....

而且江山易改....要改變都唔係一朝一夕...冇佢地咁好氣就真

但四攝是 愛語攝, 利行攝, 同事攝 (欠一個攝, 想不起了)~~~布施

引用:
原帖由 LINDA 於 8-1-2009 10:21 發表 超人兄弟,起初看了”Billy get C” 呆了十秒左右, 又比您引到笑鬙X! "Billy Siu C"  年紀大了, 反應開始遲鈍!要做一個真正靚女要有內涵 ,不能小器的; 所以我一定唔會嬲(講笑) , 而且有甚 ...

引用:
超人兄弟,
起初看了”Billy get C” 呆了十秒左右, 又比您引到笑鬙X!
"Billy Siu C"  年紀大了, 反應開始遲鈍!
要做一個真正靚女要有內涵 ,不能小器的; 所以我一定唔會嬲(講笑) ,
而且有甚麼地方可嬲呢?

o尼o的o甘o既火星話 do hae 妳o既 celia 靚妹妹同另一位我o地 oldcake net o既好cake 友 Shiawase 靚 cute妹妹教我o架~

佢o地先係始祖!

遲o的介紹o牙Shiawase 靚 cute妹妹比妳識o牙o下~

妳係o米成日對住塊鏡講 ' 我係靚女有外貌有內涵 ,高貴,大方,o吾做得小器o既 'o尼?!好 pro o牙妳!

引用:
您並非容易得罪人, 卻是"好笑得醉人"才對, 

Linda 乜妳講到o甘押韻o既!妳的文彩令小弟佩服!

引用:
世界真係咁顛倒, 但您的誇獎使人"神魂顛倒"

我就o黎比妳讚到'' 神智不清 '' o拉...

引用:
六度應該是 布施, 持戒, 忍辱, 精進, 禪定, 般若.
但四攝是 愛語攝, 利行攝, 同事攝 (欠一個攝, 想不起了)
您太謙, 以上這些行為應與您很接近吧! 您做得到的!
(我就一個都做唔到)

四攝是 愛語攝, 利行攝, 同事攝,重有 報施攝!

報施攝是對錢財心重的人,用財施,對於求知心重的人,用法施,使雙方情誼逐漸深厚,而達到我度化對方的目的!

我財施法施都冇,點做!?  攪o下爛 gag 就得

而 Linda 妳就o吾同o勒~高貴大方一定做到!(需未見過妳,但想像得到!學妳講的 )

引用:

我應該要掘一條好深的隧道走進去會較為合適!

就算妳去到邊都係文質,貴氣,美貌與智慧並重 gala !

引用:
超(級好)人兄弟這個名字很適合您( Celia妹妹好聰明又叻女, 改得好好 ),

celia 佢話我係超人兄弟o既人( 即眼超超o個超 )有一日如果妳有機會見到我我就會' 超 ' 住妳gala...

引用:

Celia妹妹 的留言很精彩, 因為美貌與智慧並重!   (雖然未見過Celia妹妹, 但想像得到)

do.......係o既

引用:

中學年代的冬季常幻想, 可以有 (頸根) 禦寒, 穿校服裙時如果有 (腳根) 就多麼好呢?
如果可以玩 (腳根) 就更加好!

有o架~leg warmer(腳根) o丫o麻!

蝦~妳又跟妳o既 celia 靚妹妹講 '根'...重' 頸根 ' 都現埋

billy siu kwai C~

引用:
原帖由 celia 於 8-1-2009 10:22 發表   Caca~~~   又到您呀??倍字錯左呀caca~~~

蝦~又o厄妳o吾到 tim !KaKaKa~...

' 陪 ' o丫o麻!我知!( 其實又係寫錯o左 )

引用:
原帖由 超人兄弟 於 8-1-2009 11:57 發表 蝦~又o厄妳o吾到 tim !KaKaKa~... ' 陪 ' o丫o麻!我知!( 其實又係寫錯o左 )

引用:
原帖由 LINDA 於 9-1-2009 11:13 發表 999, 謝謝您的更正, 本想向先生討教有關 "布施攝" 之含意;得超人兄弟先生的詳細解釋後略懂一二.   早前跟先生開了玩笑後, Linda 事後感到有些過份, 對不起! 請勿介意!   很多年未嘗用這種 ...

乜Linda姐姐有激嬲過999咩??

999係仙人,唔識嬲人

引用:
原帖由 LINDA 於 9-1-2009 11:13 發表 999, 謝謝您的更正, 本想向先生討教有關 "布施攝" 之含意;得超人兄弟先生的詳細解釋後略懂一二.   早前跟先生開了玩笑後, Linda 事後感到有些過份, 對不起! 請勿介意!   很多年未嘗用這種 ...

Linda,

我不大懂人生道理,

反之我也希望明白一些智慧,

因為生活正豐富着人生,

有時來得太快沒法來得及消化!

Linda你一定是善解人意之人,

而且得體有禮,

你真真沒有說過讓我覺得過份的說話,

我亦很高興與你及大家聊天,

在你言談間,你顯得真誠.

我常跟其他老餅開玩笑的,有空你參考一下舊帖,

我才担心我得罪別人呢!