發新話題

歡樂今宵

封神榜係用標榜當時最高科技的特效. 余子明做姜太公,

引用:
原帖由 999 於 25-10-2006 13:29 發表 封神榜係用標榜當時最高科技的特效. 余子明做姜太公,
Correct me if I were wrong: 陳欣健扮李靖呵?

中呀!佩服

欢乐今宵再.....N.................各...位...觀.....眾...........晚.............................安........................................................

引用:
原帖由 spectreman 於 25-10-2006 18:15 發表 欢乐今宵再.....N.................各...位...觀.....眾...........晚.............................安........................................................
有次有個歌聲,(好似)舒雅頌唱壓軸,唔知前奏太表剩時間到,唱左無兩句個主持人率成班藝人出來話"時間差唔多LA,下次同樣時間見LA,個歌手同班DANCER好(萼)然,變左唱D隻晚安曲.真搞野

60's 70's 的EYT如果現在回係好有趣味,資源能力都有限下做LIVE SHOW!80'S收视跌,其實都諗計作改革,有次改到星期一~五每晚有不同形式表演,主持人亦各有不同,如星期二就係年青人做的,dodo,陳伯祥(果陣後生)就係負責,星期3係資訊性的,星期5就係傳統的綜合性節目,過左陣又做返轉頭,就加入劇集...........有好多經典嘅人物同單元,幻海奇情,封神榜,季節,銀光2000 ,

遠古史既文秋郎~~ 命平胆壯~~走遍萬方~~全人氏稱好漢,四處流浪~~ 近返d既上海婆 尋晚夜,個上海婆閙我,我係都唔認錯,佢吱吱喳喳.... 點可以少得惡搞祖宗既: 超級市場

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 26-10-2006 10:33 發表 遠古史既文秋郎~~ 命平e壯~~走遍萬方~~全人氏稱好漢,四處流浪~~ 近返d既上海婆 尋晚夜,個上海婆瑽琚A我係都唔認錯,佢吱吱喳喳.... 點可以少得惡搞祖宗既: 超級市場
仲有: 幻...............海....................奇.....................情........................

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 26-10-2006 10:33 發表 遠古史既文秋郎~~ 命平胆壯~~走遍萬方~~全人氏稱好漢,四處流浪~~ 近返d既上海婆 尋晚夜,個上海婆閙我,我係都唔認錯,佢吱吱喳喳.... 點可以少得惡搞祖宗既: 超級市場
原來文秋郎也是eyt?是否秋官模仿"存仁義稱好漢的小旋風文次郎"? 上海婆係演咪好"撐"雞的包租婆?..........個上海婆鬧我,我係都唔認錯,佢keke咕咕巴巴閉閉總之睬佢你就儍....

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 26-10-2006 10:33 發表 遠古史既文秋郎~~ 命平胆壯~~走遍萬方~~全人氏稱好漢,四處流浪~~ 近返d既上海婆 尋晚夜,個上海婆閙我,我係都唔認錯,佢吱吱喳喳.... 點可以少得惡搞祖宗既: 超級市場
記得超級市場 ,但忘記內容,請各高人提點!

引用:
原帖由 999 於 26-10-2006 11:28 發表 原來文秋郎也是eyt?是否秋官模仿"存仁義稱好漢的小旋風文次郎"? 上海婆係演咪好"撐"雞的包租婆?..........個上海婆鬧我,我係都唔認錯,佢keke咕咕巴巴閉閉總之睬佢你就....
上海婆好唔掂啊!坊間D"狗傳媒" 仲妖言惑眾,危言聳聽。希望上海婆e劑大步x過

由粵語片時代......四朵金花.......現在都係D個髮型,眼鏡. 始終佢都帶過歡樂比大家,盼主佑!

引用:
原帖由 999 於 26-10-2006 18:00 發表 由粵語片時代......四朵金花.......現在都係D個髮型,眼鏡. 始終佢都帶過歡樂比大家,盼主佑!
祝福上海婆

模仿show試過掂,有一年台慶eyt攪了個模仿show頒獎禮,好精彩,盧大偉的"空凳", 盧海的幾許瘋雨 /阿燦.蝕到空虛 /掃墓http://www.youtube.com/watch?v=HBVq_MdugPU .陪著你嘔 http://www.youtube.com/watch?v=wLwd9pvq-qQ .................各位兄台問有無補充?

引用:
原帖由 999 於 26-10-2006 19:06 發表 模仿show試過掂,有一年台慶eyt攪了個模仿show頒獎禮,好精彩,盧大偉的"空凳", 盧海的幾許瘋雨 /阿燦.蝕到空虛 /掃墓http://www.youtube.com/watch?v=HBVq_MdugPU .陪著你嘔 http://www.youtube.com ...
嘩!正!多謝

引用:
原帖由 spectreman 於 26-10-2006 17:34 發表 上海婆好唔掂啊!坊間D"狗傳媒" 仲妖言惑眾,危言聳聽。希望上海婆e劑大步x過
I hope that she is ok too! she brought us so much fun memories!!

盧海,都扮過肥姐!

最記得肥姐一字馬,

引用:
原帖由 spectreman 於 27-10-2006 13:59 發表 最記得肥姐一字馬,勁
重有踩雞蛋, 楊盼盼同吳剛師父專响台慶出命,搏晒命咁演出!!!(掌聲鼓勵!) 隔籬六嬸話:唉!無人做時就當佢係人,平時就當佢係陳大文.

大部份TVB藝員嚚m功之地---------木人巷。

發新話題