55 123
發新話題

貼D銀紙俾你地開眼先

貼D銀紙俾你地開眼先

攝於歷史博物館

貼錢!

細個時已經唔用得,但好似係交D賬單(乜費物費?)時有仙位數既話就會找返D壹分錢返黎,但都唔可以愛黎買野既~

hkonecent.jpg picture by vceliav

成叠銀紙呀!! 但全部都唔用得既

5925-1.jpg picture by vceliav

多謝mythz創造左咁靚咁精美既簽名

要洗到咁殘先有當年懷舊feel

File0018-2.jpg picture by vceliav

File0019-2.jpg picture by vceliav

我諗我的錢幣不算老人牌...

但都想分享分享...^^

引用:
原帖由 celia 於 23-6-2008 15:02 發表 到咁殘先有當年懷舊feel        

犀利呀! 你係唔係放左張銀紙落衣機o個道?

謝謝mythz兄設計這個咁靚的新簽名檔給我, thank you!

引用:
原帖由 celia 於 23-6-2008 14:56 發表   貼錢!   細個時已經唔用得,但好似係交D賬單(乜費物費?)時有仙位數既話就會找返D壹分錢返黎,但都唔可以愛黎買野既~   成叠銀紙呀!! 但全部都唔用得既  

下...咁攞笨???

咁可唔可以去返d銀行換返佢架???

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

引用:
原帖由 東加豆 於 23-6-2008 16:11 發表    我諗我的錢幣不算老人牌... 但都想分享分享...^^

咦...原來香港都有咁既樣既幣既...

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 Shiawase 於 23-6-2008 17:54 發表   犀利呀! 你係唔係放左張銀紙落洗衣機o個道洗呀?

cacacaca~~~~~~

D錢唔係我架haha.....到咁又真係好少見~

唔知係用邊隻牌子既洗衣機,到咁有feel~去邊度搵丫

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 23-6-2008 19:18 發表 下...咁攞笨??? 咁可唔可以去返d銀行換返佢架???

係呀~~我當時都好似您咁諗架~~都唔用得,找返黎有咩用!

可唔可以去銀行換返就唔清楚lu

淨係知如果爛左就可以去銀行換返一張

引用:
原帖由 東加豆 於 23-6-2008 16:11 發表    我諗我的錢幣不算老人牌... 但都想分享分享...^^

早期既舊式 5 蚊好少有呀~都唔知點解要換圓形既5蚊

豆豆您個頭像冇左既??

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 23-6-2008 19:20 發表 咦...原來香港都有咁既樣既幣既...

係丫...好多年了....

引用:
原帖由 celia 於 23-6-2008 23:03 發表   早期既舊式 5 蚊好少有呀~都唔知點解要換圓形既5蚊   豆豆您個頭像冇左既??

係渦....執個相簿黎...再整下先...^^

五仙''斗令'', Size 比而家既一毫還要細小小,但就厚身D, 好''的式''好得意架 

ecprofit-img600x567-1213640268__-1.jpg picture by vceliavecprofit-img600x573-1213640269__-1.jpg picture by vceliav

e933_1-1-1.jpg picture by vceliav

男仔頭既''斗令'',因為當時好少有~~所以細個當係寶~但後來就不翼而飛走晒

引用:
原帖由 celia 於 24-6-2008 00:12 發表 五仙''斗令'', Size 比而家既一毫還要細小小,但就厚身D, 好''的式''好得意架        男仔頭既''斗令'',因為當時好少有~~所以細個當係寶~但後來就不翼而飛走晒     ...

斗令......

好耐冇聽過呢個名啦...^^

引用:
原帖由 東加豆 於 24-6-2008 10:30 發表   斗令...... 好耐冇聽過呢個名啦...^^

係呀~呢個名都好Q

呢種舊舊地既feel就真係似十足以前揸過o係手度既十蚊紙

11080504316303_94-1.jpg picture by vceliav

11080504316303_545-1.jpg picture by vceliav

又點少得''膠紙feel"

11080603586648_708-1.jpg picture by vceliav

11080603586648_710-1.jpg picture by vceliav

97回歸,呢D硬幣背面都整左唔同既公仔,好少有,所以好難收到呀~

1997a.jpg picture by vceliav11070121710046_995-1.jpg picture by vceliav

引用:
原帖由 東加豆 於 23-6-2008 23:38 發表   係渦....執個相簿黎...再整下先...^^

Hi 東加豆, your new 頭像好可愛呀!

謝謝mythz兄設計這個咁靚的新簽名檔給我, thank you!

引用:
原帖由 Shiawase 於 24-6-2008 17:37 發表   Hi 東加豆, your new 頭像好可愛呀!

hehe...i like monchhichi....^^

引用:
原帖由 celia 於 24-6-2008 00:12 發表 五仙''斗令'', Size 比而家既一毫還要細小小,但就厚身D, 好''的式''好得意架        男仔頭既''斗令'',因為當時好少有~~所以細個當係寶~但後來就不翼而飛走晒     ...

原來斗令係五仙...

仲以為係一仙添...

特攝之家重開了!!!

55 123
發新話題