發新話題

人像攝影'靚女篇' -- 多倫多Fan Expo 2019.

引用:
原帖由 ray375 於 24-1-2014 08:31 發表 http://i150.photobucket.com/albums/s88/ray375/1009969_10152_zpsa1530f6d.jpg

乜咁慘...用CANON 用到一家大細....仲全部女

由或者...
婚前Fuji
婚後生一個用sony (minolta)
一改用canon...點知生到成家女...
一於用olympus 可以清靜下...有時要找個 friend ...
咁用nikon...有一個知心友...

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

我嘅想法係:
用Canon有好多女埋身.
用Nikon有同性知心友.
用O記,冇人玩.....

引用:
原帖由 ray375 於 24-1-2014 10:08 發表 我嘅想法係:用Canon有好多女埋身.用Nikon有同性知心友.用O記,冇人玩.....

講真好多時見到用 NIKON  都是一對同性影景同影物....好少有磨都

有個問題請教 RAY 你...關於Canon 同 舊 AF Sigma Canon 鏡.  新 canon 機的功能不用上? 有個同事買了支二手sigma 55-200mm BII 比部 T3 常常出現 ERROR 1....
但在佢部舊EOS 無問題...乜都得

中古什厰鏡. Canon新機九成九用唔到. Sigma, Tokina 我都有中招. 要 update chips. 死馬有 warranty. 免費update. Tokina 果支80-200mm f2.8 ATX 要paid C$140. 好痛苦.  

引用:
原帖由 ray375 於 25-1-2014 07:39 發表 中古什厰鏡. Canon新機九成九用唔到. Sigma, Tokina 我都有中招. 要 update chips. 死馬有 warranty. 免費update. Tokina 果支80-200mm f2.8 ATX 要paid C$140. 好痛苦.  

會同個同事講. 佢知鏡都是CHEAP. 都不值...我唔會買.

我都成日同其他人講. Afford 唔起買cheap嘢. 無咁多錢去浪費.

韓模加相.

呢輪冇影女, 出啲舊相. (PS: 唔係冇女影, 而係大把女我唔影)

Ray哥
好耐無見你返來啦
你的小粉絲上

我呢到有位長毛大師經常追擊我啲女. 佢連揾女嘅時間都無. (其實無女理佢). 所以我停吓, 玩吓其他嘢.
長毛影女要俾錢. 我就啲女免費任我影.
長毛影完後(要俾錢啲女), 想請人哋食飯無人去. 我影完後啲女'捉'我去食飯.
長毛唔一定係大師.

引用:
原帖由 ray375 於 6-8-2014 11:41 發表 我呢到有位長毛大師經常追擊我啲女. 佢連揾女嘅時間都無. (其實無女理佢). 所以我停吓, 玩吓其他嘢.長毛影女要俾錢. 我就啲女免費任我影.長毛影完後(要俾錢啲女), ...
Ray哥D麻豆表現得好有信心、胸有成竹.

引用:
原帖由 999 於 7-8-2014 05:52 PM 發表 Ray哥D麻豆表現得好有信心、胸有成竹.

我啲女個個都胸有成竹.

長毛大師, 呢啲相影過未呀?

引用:
原帖由 ray375 於 6-8-2014 11:41 發表 我呢到有位長毛大師經常追擊我啲女. 佢連揾女嘅時間都無. (其實無女理佢). 所以我停吓, 玩吓其他嘢.長毛影女要俾錢. 我就啲女免費任我影.長毛影完後(要俾錢啲女), ...
長毛....好彩我無長毛好耐...
我都有同感...有D人以為長毛就係有藝術細胞.....

昨日影完. 慢慢等吓.

發新話題