48 123
發新話題

小時侯

引用:
原帖由 LouisLee 於 25-4-2008 02:44 發表   肯定報細!!!   《浣花洗劍錄》係 1978 年, 嗰時佢橫睇掂睇都唔止 10 歲!!!

肯定報細!!!  

無可能,我69年出世,我阿哥大我4年,又同佢係同學,我就唔信佢只係大我一年半年。

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 25-4-2008 14:09 發表   肯定報細!!!     無可能,我69年出世,我阿哥大我4年,又同佢係同學,我就唔信佢只係大我一年半年。
王書麒應該係65-66年出生. 這一點我差不多可以肯定. 因為我阿哥曾經跟他打學屆球賽 " basketball " 同 Grade. 而我阿哥 66年出生.

引用:
原帖由 Superay2006 於 24-4-2008 23:22 發表     唉。。。歲月摧人。。。
time...is worhty...

引用:
原帖由 拾實什習窄炸集 於 26-4-2008 12:15 發表 time...is worhty...

Time ....is like a dream ......

And now for a time you are mine ......

Let's hold fast to the dream .......

That tastes and sparkles like wine ......

http://www.youtube.com/watch?v=lZvIu9933eY&eurl=http://taofong.blogspot.com/2008/03/time-is-like-dream.html

【轉貼】王書麒和許秋怡前晚於洲際酒店擺喜酒。

【轉貼】王書麒和許秋怡前晚於洲際酒店擺喜酒。

2003-09-26 00:41 來源:Hi好酷- 最專業的香港娛樂門戶/未知

《小時候》的妹妹路家敏賀哥哥王書麒新婚之喜。 肥姐祝一對新人白頭到老。 楊思琦和男友媽咪施明很投契。 【hi好酷 新聞】王書麒和許秋怡前晚於洲際酒店擺喜酒,廣邀圈中百多位。

【hi好酷 新聞】王書麒和許秋怡前晚於洲際酒店擺喜酒,廣邀圈中百多位友好出席,除了從內地趕回來的萬梓良外,更有昔日《小時候》的好拍檔路家敏、李香琴及譚炳文等,證明他倆的人緣甚佳。書麒表示宴請了200多位朋友出席飲宴,初時也很擔心,因為娛樂圈的朋友工作時間經常顛倒,但最後他們都有前來。這次婚禮令書麒體會人情冷暖,久未見面的朋友反而最幫得到自己。

書麒更說﹕“暫時不會出外度蜜月,因兒子剛滿月不久,下月2號又開始登臺工作,始終搵食艱難,要為兒子將來作打算,搵得幾多便幾多﹗”

楊思琦整晚有男友李永豪相伴左右,李家鼎、施明與思琦也顯得相當熟落。思琦對於被眾人取笑下次結婚會是她們,她笑言大家只是講笑,可能自己年紀最小,所以成為取笑目標。她表示要到30歲才考慮結婚。

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 25-4-2008 14:09 發表   肯定報細!!!     無可能,我69年出世,我阿哥大我4年,又同佢係同學,我就唔信佢只係大我一年半年。

現今電視藝員個個都報細,見怪不怪!

苗僑偉54、劉松仁63、鄭少秋65,仲飾演小生、浪子等。

汪明荃65,還要演四、五十歲的女強人。

主要係電視台近年來認真不願意捧三十歲以下之男女藝員???

好似黎耀祥廿幾年前在TVB 係二、三線藝員,飾演醜陋的豬八戒;如今48 竟然當起一線小生!

相反大部份二、三十歲的靚仔靚女,只安排在劇集裡閃一閃,全無表演機會,還要等、等、等! 

引用:
原帖由 luckyrat 於 4-3-2012 10:21 發表   現今電視藝員個個都報細,見怪不怪!   苗僑偉54、劉松仁63、鄭少秋65,仲飾演小生、浪子等。汪明荃65,還要演四、五十歲的女強人。主要係電視台近年來認真不願意捧三十歲以下之男女藝員??? ...

我也有同感。現在的男女主角越來越老。

回看七八十年代,二十出頭已可以當主角。劉德華/陳玉蓮演楊過/小龍女時只得二十三/四歲。今天的一綫主角,女的大部份已過三十,男的不少過了四十,還要扮青春。

我想是由很多原因造成,不是單單一兩個原因。

引用:
原帖由 kkeeleung 於 26-4-2008 02:59 發表 王書麒應該係65-66年出生. 這一點我差不多可以肯定. 因為我阿哥曾經跟他打學屆球賽 " basketball " 同 Grade. 而我阿哥 66年出生.

同路家敏比較下都知啦。路家敏應是70年出生的。拍小時候時,王書麒明顯比她大數年。

48 123
發新話題