48 123
發新話題

小時侯

小時侯

小小的宇宙,繽紛的宇宙...............家其都拍過三級片重做埋人地老豆, 重有叔叔,唔知小敏點呢

引用:
原帖由 999 於 21-10-2006 03:58 發表 小小的宇宙,繽紛的宇宙...............家其都拍過三級片重做埋人地老豆, 重有叔叔,唔知小敏點呢
thank you for bring this up! I really love this sitcom and I think (if I am not mistaken) 小敏 has already married and have children

小敏在"入境署"工作, 我有時往大陸工作時過關都間中見到她. 大個女 lor...

There were new series some time ago, talking about the second generation of Ka Kee, who had divorced (tried very much to get close to the present community and family norm) and had to take care of two kids, with Siu Mun showed up once or twice? Well, I really miss the "old" ones which I very much often borrowed from the City Hall Library AV Center and watched it there just for sweet memory.

嫲嫲(黎約灼?)好慈祥,潘志文叔叔好錫家其/小敏,獎罰分明,但唔記待錫家其/小敏去左邊?南非或是............誰記得話我知?

家其同小敏 o既父母係去 o左巴西

引用:
原帖由 actionkamen 於 30-10-2006 21:27 發表 家其同小敏 o既父母係去 o左巴西
佢地父母好似始終都未出過場.... 仲有"總雞腳".......光頭仔兩兄弟 (佢地老豆係盧海鵬)............

佢地父母未出過場....第一集開場己口講交代左. 以前每星期要入沙田教學,好多時朋友都指給我看--那間便是家其/小敏屋企呀!

光頭仔兩兄弟叫做一番和二番,因為飾演老豆的盧海鹏成日打麻雀,所以兩個仔叫一番和二番。

引用:
原帖由 jac2377 於 21-10-2006 09:58 發表 小敏在"入境署"工作, 我有時往大陸工作時過關都間中見到她. 大個女 lor...
好多時過關來去勿勿,下次留意下....

引用:
原帖由 紫龍 於 18-3-2007 11:15 發表 http://www.youtube.com/watch?v=Cg1_uCIGowk&NR
thank you ar!

引用:
原帖由 紫龍 於 30-9-2007 10:16 發表 http://www.youtube.com/watch?v=esTUY0W_L0g&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=C3vvTmS78KE&mode=related&search=

真精彩[例句], 港台出dvd,又冇出舊版小時候和獅子山下,真可惜.

第二個企上去望雀的是梁漢文?

引用:
原帖由 mythz 於 30-9-2007 16:07 發表 第二個企上去望雀的是梁漢文?  

第二個企上去望雀的? (the one who said the bird will speak English, that boy?) 點解你話佢係梁漢文?  (Was 梁漢文 a

童星?)

謝謝mythz兄設計這個咁靚的新簽名檔給我, thank you!

引用:
原帖由 Shiawase 於 30-9-2007 16:56 發表   第二個企上去望雀的? (the one who said the bird will speak English, that boy?) 點解你話佢係梁漢文既?  (Was 梁漢文 a 童星?)

因為佢個樣好似,你唔覺咩?

如果你睇番D舊片,你會發現,其實裡面有好多唔出名o既童星,都是現在的藝人  

引用:
原帖由 mythz 於 30-9-2007 17:56 發表   因為佢個樣好似,你唔覺咩?   如果你睇番D舊片,你會發現,其實裡面有好多唔出名o既童星,都是現在的藝人    

佢個樣好似? ha ha, 又真係有d似 wor   (but that boy's voice was a bit 沙沙o地, may be 未轉聲 )

其實裡面有好多唔出名o既童星,都是現在的藝人? 還有邊個呀?

謝謝mythz兄設計這個咁靚的新簽名檔給我, thank you!

引用:
原帖由 Shiawase 於 30-9-2007 18:12 發表   佢個樣好似? ha ha, 又真係有d似 wor   (but that boy's voice was a bit 沙沙o地, may be 未轉聲 )   其實裡面有好多唔出名o既童星,都是現在的藝人? 還有邊個呀?  

我係指一些舊片

未轉聲一D都唔奇,果陣仲咁細

即使成人後,都可能會改善到,有D藝人之前都係有D豆沙喉的,之後就無o左

引用:
原帖由 mythz 於 30-9-2007 18:38 發表   我係指一些舊片   ...

ic ic

48 123
發新話題