發新話題

漫畫周刊 & A-CLUB

引用:
原帖由 Tyler2 於 5-4-2007 01:19 AM 發表 模型王其實都出得幾不定期. 我記得那班底出過一次一期過名為B-CLUB中文版, 其實算是模型王特別號吧? 三期模型情報中文版(第一期微型可變Zeta封面, 第二期百式改, 第三期ZZ), 新生細書度模型王一期, 那時候應該是 ...

模型王其實係香港某大印刷廠出銀支持. 老關出腦. 每出一本書就可以向大老闆支$7000.00製作费. 模型王喺第一期之前重出咗本第零期試爆号. 後來又出本'全面擊'漫畫什誌. 又係每本七千大洋'稿費'. 至於 B-Club, 模型情報的中文版等等. 只係借助'小林誠'交情而夾硬來(當然每本又七千稿費).

ロ水團長喺模型王第五期已經唔想再玩. 原因係有D稿費今日都未收齊.....

口水團長走前帶咗藍斯加入去做. 結果如何唔講啦.

另有秘密. 全面擊初期甘仔有暗中幫手 part time(當時佢尚在老林功作).  

有成七千蚊製作費, 都冇錢俾. 都真係幾有問題喎.

celia姊姊, 以下麙i就係當日超新星, 張貼的等身大時祭若芙海報. ray375兄對嗎?

引用:
原帖由 adamying 於 7-4-2007 16:26 發表 celia姊姊, 以下麙i就係當日超新星, 張貼的等身大時祭若芙海報. ray375兄對嗎?    

哦..I see...原來是這張~唔該晒

Yes! This one! 168cm tall.

引用:
原帖由 ray375 於 7-4-2007 23:24 發表 Yes! This one! 168cm tall.

ray哥您而家係咪仲有呢張poster?

其實時祭若芙身型都幾短小, 雖然係 part II 一拍落男主角度就差一節. 但係張海報真係好正呀.

引用:
原帖由 adamying 於 7-4-2007 23:49 發表 其實時祭若芙身型都幾短小, 雖然係 part II 一拍落男主角度就差一節. 但係張海報真係好正呀.

168cm??

呢張嘢應該重喺 basement. 但真係要揾吓先知道.

168cm 以東方女性來講係幾好啦!

168cm 東方女性算高了~

除左時祭若芙,macross既鈴明美都有等身poster,都應該有很多人鐘意了吧

鈴明美等身大poster, 一set兩款我有.

引用:
原帖由 adamying 於 9-4-2007 01:48 PM 發表 鈴明美等身大poster, 一set兩款我有.

嘩! 點得到架?

引用:
原帖由 adamying 於 6-4-2007 01:07 PM 發表 其實坦克大決戰個故事都拍得幾好睇, 除鬙孎馴唔似鴭Z克, 一眼就睇得出嚗珓洧恩P炸模型車場面.

'坦克大決戰'係描述1944年深秋嘅'阿丹尼斯大反攻'. 呢場戰役重有好多故事. Search 一下.

歌謠界主編'聰少'. 外型係肥版西城秀樹. 此人係當年難得嘅'日本通'. 對於日本藝能界,漫畫界都非常資深. 日文,英文亦相當了得. 可惜林查理無法留住人材. 此人與口水團長同一天交辭職信 (其實係約定).

PS: 另外此人對未成年少女有偏好.

鈴明美等身大poster約十多年前, 一set兩張可以買, 不過現在買唔返啦.

'阿丹尼斯大反攻' , 其實坦克大決戰同現實係有一定出入, 係坦克大決戰堶惆儤w軍最後先至唔夠汽油, 要去搶石油, 鶣揮官搶汽油時戰死. 但係現實裡, 德軍係一開始已經唔夠石油, 一開始要搶石油, 但係失敗. 不過希特勒一定要打, 先至要夾硬打. 最後鶣揮官都冇死, 戰後隱姓埋名隱居, 但一次記者訪問後, 記者不小心泄露鼳\住處, 俾人放火燒死. 據說佢冇做過大屠殺. 但因為係納粹黨就俾人報復.

"聰少此人對未成年少女有偏好" 咁係咪即係 "蘿莉控"

德國自1941年開始已經石油缺乏. 所以進攻蘓俄以佔領高加索油田.

電影裹面盟軍M4'雪曼型'主砲打落啲'King Tiger'車身上. 只係噹噹聲一的事都無. 而'King Tiger'果支88mm主炮打啲M4就一炮一架. 真係相當得意(但確係事實). 最後以十幾筒(200加倫裝)汽油去搞佔一隊'King Tiger'. 則似乎太睇底呢架一代名車.

聰少個人喜好無講啦.

做戲鼣, 算啦, 佢地都可以為鷐@情好睇, 而張歷史發生次序掉轉, 張冇死鴾H處死. 為鷐@情需要, 用幾桶電油攪掂架Tiger, 點會做唔出.

漫周第一期封面:

曾經買過, 後來丟了.

引用:
原帖由 hinsdick 於 11-4-2007 09:58 發表 漫周第一期封面:   http://img145.imageshack.us/img145/6568/vol001coversjj1.jpg   曾經買過, 後來丟了.

hinsdick兄你買到邊一期呀.

引用:
原帖由 adamying 於 11-4-2007 16:24 發表 hinsdick兄你買到邊一期呀.

不多, 幾期之後就住手.

這類雜錦漫畫的一大弊端, 是成本書不是個個故事你都喜歡看, 只要有超過一半故事我不喜歡, 我就認為不值得買下去.

發新話題