發新話題

Iron Man電影版超好睇呀!

Iron Man電影版超好睇呀!

超好睇, 唔好走寶呀!

絕對唔係F4果D低水準制作, 可以話係近年最好睇既Super hero片! 

字幕之後仲有野睇, 如對Marvel有認識一定要睇, 超興奮, 但如對Marvel冇認識, 一出字幕可即閃.

我太太都唔鐘意睇, 我幾埋friend一齊睇!

引用:
原帖由 特撮狂 於 6-5-2008 20:59 發表 Nick Fury 不是白人嗎? 為可變了黑人的

好似係Ultimate版, Nick Fury造型都係源自Samuel Jackson.

引用:
原帖由 Kal-El 於 19-5-2008 15:32 發表 叫咩鐵甲奇俠呀.....鋼鐵人就鋼鐵人啦, 由細都大都係咁叫佢, 點解對美國同日本麰^雄人物, 係都要加個俠字, 好似冇個俠字唔得咁...   batman叫蝙蝠俠, 咁superman又唔叫佢超人俠....  

Ironman冇鋼架!!!! 

三十年前麗的播既Avengers卡通

Monday Captain America 美國隊長

Tuesday Ironman 鐵甲人

Wednesday Hulk 巨無霸 (自己同台都有做hulk真人版但就叫變形俠醫, 無理頭. )

Thursday Submariner 潛水俠 (唔係DC果個)

Friday Thor 神鎚亞當

我入左腦, 由細我都叫Ironman做鐵甲人!

小弟的blog, 有時間請到訪.

http://hk.myblog.yahoo.com/kingman-world/article?mid=1709

引用:
原帖由 cmlwts 於 20-5-2008 11:35 發表   好懷念. 無敵鎚多亞 http://www.youtube.com/watch?v=q631uZ6DQzg   潛水俠 http://www.youtube.com/watch?v=tRWeaHkxXwE   Ironman http://www.youtube.com/watch?v=0Wn4iYoMcA ...

你估oldcake之中除左你我仲有冇人睇過呢???

又真係唔記得喎.

引用:
原帖由 拾實什習窄炸集 於 21-5-2008 03:51 發表 I think 百變英雄 is G.I Joe

Negative.

G.I. Joe is 義勇群英.

其賽佢點解會話"I am Iron man"??????

引用:
原帖由 TIP 於 22-5-2008 13:27 發表   剛到訪, 有幸看見(應該是)杜兄本人, 我亦看完ironman, 很好看! 期望續集!

正是小弟呀!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 22-5-2008 18:39 發表 我都有睇到... 整體有點失望... 個感覺好似早幾年既科幻片咁... 唔夠緊張同合理... 比起batman就..........

你要求好高..... 

咁邊套super hero片你覺得好睇?

引用:
原帖由 拾實什習窄炸集 於 23-5-2008 20:24 發表 如何才叫不公式化 ?

1+1=3

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 23-5-2008 14:50 發表 batman都ok啦... 情節會合理d...

Batman - 我好鍾意.

Batman returns - 貓女+企鵝, 麻麻地.....Tim burton失手之作.

Batman Forever - 睇到我媽媽聲之作.

Batman and Robin - 係我有生以來入戲院睇最差既電影之一, 同自己講以後都唔入戲院睇Batman.

Batman begins - 應承過自己唔再去戲院睇Batman, 但好多friend都話好睇, 最後想睇既時候都落左畫. 後尾睇番DVD, 好好睇, 拍得住Tim burton拍既第一集. 新晉導演Christopher Nolan應記首功.

黎緊果套Dark Knight, 決定去番戲院支持!

電影拍左一百年啦, 要係兩粒鐘之中講既故事已經講無可講.

所以近年電視晚變化仰大. (Prison break, Herores)

Hero片要突破, 只有拍Civil War, World war hulk等新派故事.

引用:
原帖由 特撮狂 於 25-5-2008 12:38 發表 題外話, 我有時諗究竟Bruce有錢d 定Tony有錢d 呢 ? 應該是Tony N, 話晒賣軍火發戰爭財起家

電影版一開始話Tony細細過已經同Bill gate一齊寫program. 佢極可能有Microsoft既股份.

發新話題