發新話題

第一對買o既名牌波鞋

引用:
原帖由 天人豪鬼 於 4-6-2011 13:38 發表 记得以前间中学是比较保守的,学生只可以穿白饭鱼•••而后来入了篮球队,买了对黄克白三色的yasaki来打波,跟住重要在校&# ...

I have the same school rule. Anyone wearing something else will be labeled as 虛榮

引用:
原帖由 maymay 於 15-5-2011 21:00 發表 Lotto.

then, do you have the socks with 2 small fluffy balls to match with your lotto? My friend's sister has.

Can you tell me the difference between the lotto products, one have the "one-eye man" logo, the other have the "2 -overlapping-squares" ?

2-overlapping squares.

相信係ADD-IN

白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

我第一對,被同學笑我 cheap

Diaorda.

引用:
原帖由 JLCC 於 18-7-2011 17:41 發表 Diaorda.

Can find very nice retro-style Diadorashoes in Lane Crawford a year ago.

第ㄧ對波鞋是5年級買的,

在新浦崗買的 , 25圓

爸爸買的, 已經三十六七年前了

現在還記得.

引用:
原帖由 maymay 於 15-5-2011 21:00 發表 Lotto.

哩対係我既第2対、好似係80年左右買既、都要成百二蚊、平過三間少々!

第一対係叫Pather、果時柏原芳恵係代言人(果時未有代言人哩個名)70幾、就敢買左

引用:
原帖由 閑來一吟 於 19-8-2011 10:47 發表   哩対係我既第2対、好似係80年左右買既、都要成百二蚊、平過三間少々!第一対係叫Pather、果時柏原芳恵係代言人(果時未有代言人哩個名)70幾、就敢買左

Where dod you buy them? In MK? next to Tokyo sports?

引用:
原帖由 arronarif 於 22-8-2011 13:42 發表   Where dod you buy them? In MK? next to Tokyo sports?

係呀、一講起就記得番

小弟的第一對波鞋

第一對唔係白飯魚嘅波鞋, 記得大概中一嘅時候喺徙置區嘅百貨店買, 唔係乜嘢名牌, 因為當時仲未興D..Adidas, Nike等..好開心咁著咗去返學, 操場旁有一沙池, 上有一鐵桿及一麻繩可供攀爬, 到頂約有二樓咁高, 當年好叻咁兩三吓就爬繩到頂上, 跟住以雙腳夾住條繩跣返落嚟, 結果一對大好生膠底嘅波鞋就咁溶咗.......後果係.....唉!!!

想問吓Oldcake朋友,

70-80年代的Addidas,puma,..是否真係德國製造,

所以較現在的add/puma貴(當然是按當時通脹,普羅大眾收入來比較)?

引用:
原帖由 Diamond 於 27-11-2011 15:02 發表 想問吓Oldcake朋友, 70-80年代的Addidas,puma,..是否真係德國製造, 所以較現在的add/puma貴(當然是按當時通脹,普羅大眾收入來比較)?

yes of course... made in W. Germany (e.g. Wimbledon, Professional, etc)

except some cheaper models may be made in Yugoslavia or Canada (e.g. Gazelle), later even Taiwan (a Taiwan version Professional)

Nearly $200 a pair in the 70's, very expensive

Yasaki算唔算名版?哈哈....  我頭幾對都係yasaki咋喎。

如果無尼個貼、到今日都5会去査着過的物・・・好在D名幾大路、順次為:
Puma Blue Star

下面尼2対5使介紹La

↓冷門D?

198?最後一対、之後近20年無着Sports Shoes

最近想買返對YASAKI潮下

點知俾我發現到經典灰色雙魔術貼款

但LOGO加埋啲近年符號

而老板同我講

有你嘥屎喎

仲提我哩啲係呀伯著果噃

我當堂話懷舊下啫

白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

記得我個對係三葉嘅藍絲拉夫.深藍色驚皮底淺藍色三間.

me , too - Yasaki / HKD 69.9 first sport shoe, that's my mom and dad  bought when I requested . it is not on its cost  but its behind story    

發新話題