53 123
發新話題

麗的的醒目仔時間

麗的的醒目仔時間

大家回憶一下吧

最早最早鴷D持好似有鄭丹瑞晒!(70年尾)

鄭彈瑞無做過醒目仔時間,佢做的節目係叫"新一代" 醒目仔時間係由"毛毛, 甜甜" 做最早的主持 之後有李家玲,李家星

引用:
原帖由 carkei 於 8-10-2006 15:02 發表 鄭彈瑞無做過醒目仔時間,佢做的節目係叫"新一代" 醒目仔時間係由"毛毛, 甜甜" 做最早的主持 之後有李家玲,李家星
所以我咪话好似囉!"梳突是呢"!多谢!

有個醒目團架....有無過氣會員係道呀 ?

醒目仔時間的ICON是隻熊貓

I just remember the panda!

仲有amy姐姐(陳秀雯)~~~~佢o個陣時好靚架~~~~~

引用:
原帖由 carkei 於 9-10-2006 08:56 發表 有個醒目團架....有無過氣會員係道呀 ?
醒目團團長係咪林嘉華啊?

引用:
原帖由 kidult 於 12-10-2006 19:08 發表 醒目團團長係咪林嘉華啊?
I think so.....

引用:
原帖由 kidult 於 12-10-2006 19:08 發表 醒目團團長係咪林嘉華啊?
已向相關人仕查証,無錯!

後期仲有動物屋,除了毛毛外還有一眾動物朋友,而動物屋每日有一個單元故事,我只記得有一集講毛毛以為自己患上絕症,傷心地去遊樂場玩餐飽,再等待死亡。結果原來份驗身報告搞錯了。

落大雨之時從未怕, 風吹到黎 你無有怕,幾多風雨不要怕 我記得首歌幾好聽

「動物屋係我嘅家,落大雨之時從未怕, 風吹到黎 你無有怕,幾多風雨不要怕。」我又記起這首歌了,多謝你!!

醒目仔有D兒歌架∼ 有冇印象有個叫黃植森唱o既歌仔"亞龍哥哥" "亞龍哥哥 亞龍哥哥 真偉大, 亞龍哥哥 亞龍哥哥 好偉大, 就係我,認真醒目,投身於警界. 亞龍哥哥 亞龍哥哥 乜野大, 亞龍哥哥 亞龍哥哥 雙腳大, 就係我, 腳板底最大,賽跑認真快.

引用:
原帖由 奪命金 於 16-10-2006 23:10 發表 後期仲有動物屋,除了毛毛外還有一眾動物朋友,而動物屋每日有一個單元故事,我只記得有一集講毛毛以為自己患上絕症,傷心地去遊樂場玩餐飽,再等待死亡。結果原來份驗身報告搞錯了。
我記得好似係見到醫生寫Cancel,佢走去查字典,以為係Cancer 不過係毛毛咩?定好似係隻鱷魚?

引用:
原帖由 SuperFriends 於 14-10-2006 16:08 發表 已向相關人仕查証,無錯!
後來還出過錄音帶,內有好多卡通歌中文版,大部份都係林嘉華主唱,我舅父買比我做生日禮物添!我仲撻佢個當年號稱全球最細的卡式機(即係................................ Walkman )來聽! 曲目有 巨靈神:前進,前衝,英勇力無敵,無窮力,前衝救地球........... 七星俠:我們必勝,正義必勝,七星七星七星,七星七星七星,殺絕強敵有本領,有款更有型........... 宇宙飛龍:赤膽忠乾英勇更勝金剛戰士,來回................. 七星俠六號(後來先知係超人太郎):衝呀,七星俠六號衝!行俠仗義宿清奸黨,豪俠天邊去闖不畏萬里浪........ 七星俠三號(超人阿鄉):來自天邊,七星俠,一飛衝天立即到,立下決心,勇戰怪物,赤手抵抗真威武........ 不過我都係較喜歡第一輯,內有袁麗嫦原唱的醒目仔時間及星仔走天涯

我之前都在 七星俠 裡講過 醒目仔時間的錄音帶第二輯內收錄的有 : 醒目仔時間,大鐵人17,五勇士,七星俠,七星俠六號, 金剛飛天鑽,趨怪家庭,宇宙飛龍,巨靈神,超人阿鄉,星仔走天涯 仲有d剛剛記起 小飛俠 . 蒙面超人 我只忘記了"七星俠三號"

七星俠三號即是超人阿鄉

引用:
原帖由 actionkamen 於 30-10-2006 23:04 發表 七星俠三號即是超人阿鄉
七星俠3迭H 鶡W咁.....怪鵅H

53 123
發新話題