發新話題

勁愛"羅秀蘭"

勁愛"羅秀蘭"

如果我無記錯,巴別二世的其中一個僕人,好似被譯成"羅秀蘭"(即係可變型,有時係黑豹,有時係女人o個個), 我覺得佢個角色設計得好好!

agreed. There was a remake of the cartoon probably in the 90's. I was in Tokyo and saw the LD cover but never saw the remake. I don't think they showed it in HK?

I like the 2nd part of the original TV story i.e. after 石紅 1st dead and 羅秀蘭 hibernated, Babel Jr. is too exhaulted and try to be away from people, he went and lived in a valley Farm house and in disguise as normal boy. Actually, There are two re-make of the Babel Jr. The one in Mid 90 was a short one , a new girl charter "Chu Chu" was introduced. And few year ago, the 2nd re-mark come out and it has about 12 episode but the story is even worse. I am still trying to get the orginal TV version from Taiwan but still with on luck, I see DVD version in Japan but of cause no translation. Anyone know where I can get ..................

布洛斯、百胜龍、羅秀蘭! 身邊有此三友,幸福無敵矣!

羅秀蘭勁正,可以變男、又可Z女,又可以變回黑豹俾古浩明騎,依挺忠僕,邊處M啊?

尋日遊過信和中心,見到套新版韱VD套裝;盒上撮要竟然將羅秀蘭譯做羅汀。真係唔好聽

Thanks! 水木一郎把\老鬫n多!

有一集講巴別三世....他重系個BABY..... 石雄派手下查巴別三世.....

引用:
原帖由 spectreman 於 25-9-2006 21:08 發表 Thanks! 水木一郎把\老鬫n多!
不過依然好掂.

少少題外話....

講起羅秀蘭、布洛斯、百勝龍,我細個時用過佢地來命名屋企的 貓貓、了哥及巴西龜.....

罪過、罪過......

巴西龜=百勝龍

係....我的三名「忠僕」:

一隻識偷魚食、中意放甲由在我隻鞋同坐係電視機頂垂條尾下來阻住我看電視的「羅秀蘭」,一隻衰衰格格成日講恭喜發財的「布洛斯」,同一隻成日縮埋係魚缸石上面的「百勝龍」....

引用:
原帖由 Athena 於 29-5-2007 23:08 發表 係....我的三名「忠僕」: 一隻識偷魚食、中意放甲由在我隻鞋同坐係電視機頂垂條尾下來阻住我看電視的「羅秀蘭」,一隻衰衰格格成日講恭喜發財的「布洛斯」,同一隻成日縮埋係魚缸石上面的「百勝龍」....

咁攪野放甲糮Y你隻鞋到的「羅秀蘭」.

引用:
原帖由 Athena 於 27-5-2007 18:29 發表 少少題外話.... 講起羅秀蘭、布洛斯、百勝龍,我細個時用過佢地來命名屋企的 貓貓、了哥及巴西龜.....   罪過、罪過......

佩服佩服, 咁你叫佢地時, 咪成日都要大叫...百勝龍、布勒斯、羅秀蘭, 咁你個3個僕人有冇保護你呀...

引用:
原帖由 Athena 於 29-5-2007 23:08 發表 係....我的三名「忠僕」: 一隻識偷魚食、中意放甲由在我隻鞋同坐係電視機頂垂條尾下來阻住我看電視的「羅秀蘭」,一隻衰衰格格成日講恭喜發財的「布洛斯」,同一隻成日縮埋係魚缸石上面的「百勝龍」....

你嘅「羅秀蘭」,會唔會變成泥咁嘅款架...

引用:
原帖由 Kal-El 於 17-5-2008 07:51 發表   你嘅「羅秀蘭」,會唔會變成泥咁嘅款架...

當然有,曬住太陽個陣佢就一pat泥咁,踢都唔郁。一到開餐就會化為兇猛的「豹」....

有老鼠曱甴來跴場呢,呢隻「羅秀蘭」就唔駛叫佢都會出來「保護」佢個地盤。

當我大叫布洛斯,羅秀蘭,百勝龍,而幾位「老細」肯俾面的話,通常都會有聲「恭喜發財」回應下你既,如果敲埋貓兜就會多隻類似豹的物體,以9秒83的速度飛出來睇睇有無so咁啦....

「百勝龍」呢位老細就通常照常瞓佢個大覺嘞。

引用:
原帖由 Athena 於 19-5-2008 11:33 發表   當然有,曬住太陽個陣佢就一pat泥咁,踢都唔郁。一到開餐就會化為兇猛的「豹」.... 有老鼠曱甴來跴場呢,呢隻「羅秀蘭」就唔駛叫佢都會出來「保護」佢個地盤。 當我大叫布洛斯,羅秀 ...

照咁睇, 唔係你果3位僕人保護你, 而係你做左你果3位僕人嘅亞四, 真係悲哀...

養得寵物都預咗做阿四的了。

他倆是我都喜愛 

發新話題