38 12
發新話題

恋人も濡れる街角

引用:

You mean an amateur karaoke version? OK OK... coming soon...

ar_woo brother 又真係唱得好有感情! 我同樣地非常歡喜呢隻歌.......想當年中文版都唱唔少....日文版就聽唔少.....最近我M番中村雅俊隻演唱會CD豁光.....點知城列D時個盒實得滯扯爛

引用:

你隻中村雅俊演唱會CD封面係白色(冇相)(199x年出)定红色(有中村雅俊相)(198x年出)?

封面係白色 '  中村雅俊 at 日本武道館 アホろヘゎ長ゆ道  ' 1994/8/23 可唔可以整同還原呢??!

引用:

太暴力 or 太心急,扯爛o左個盒?

重笑.....我巳經好慘架啦 係隻 C D 唔係個盒呀....

引用:

O! 是扯爛左個CD,唔係個盒  ok,唔笑,唔笑!梳梨,梳梨!

,可能lee道會有'高人'可以幫倒你呢,超人兄弟? (I wonder 'who' that '高人' may be! ha ha )

唉~~~.........算啦 ( 不過真係個心痛到鮕~~ )

引用:

o,唔好唔開心啦 , 你係'超人'哩家嘛

thanks....shiawase !!

引用:

超人兄弟,我都試過 CD 好實好難取出,但我冇您咁大力

如果下次遇到咁既情況,試下禁下中間果個圓心位置就會容易取

今次唔好彩隻CD爛左真係可惜....

其實我都試過咁樣城 C D..... 但係....可能隻 C D 蠸忖x經老化....加上個盒中間個圈整得太實.....所以....

anyway thanks celia!!

引用:

Good to see that you are smiling now

唔係點喎......唔爛都爛鑇aw.......我鼣抪R( C D )...拜拜啦...!!!

引用:

超人unhappy ~ 會好大件事, 首先佢會無mood, 咁打怪獸要耐d...時間用多鱄齯ざ殠aha

錯.....!!我會同隻怪獸一齊打爛哂曮媬v物發洩......然後自動消失或者同隻怪獸friend髐@齊收工食拉麵 ha...ha...(癲)

引用:

..."pick park" 之後d手腳仲唔聽駛, 明明想爬翻起身, 無奈事與願違 ~ and then 索勝 'pa' 晌地下道繼續訓到天光

唔得.....咁樣好容易凍親.....都係鈺i床度飲酒好

引用:
原帖由 ar_woo 於 28-8-2008 16:48 發表 ar_woo version (very very boring, sounds like the singer is going to sleep..... )    

ar_woo bro o昌得好好...好有感情 我都好想o昌到你o甘好....

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

我再次向my idol 中村雅俊 同 o尼隻歌 ( 恋人パ濡ホペ街角 )致敬...

因為聽o甘多次都一樣o甘好聽

引用:
原帖由 celia 於 30-8-2008 00:53 發表   既然1,2年前既version都出左,咁2008 version應該都冇問題吧?????????

我都相信冇問題,,,o可~ar_woo

引用:
原帖由 ar_woo 於 30-8-2008 01:02 發表   X2...... 亦要向写歌的桑田佳佑致敬

無錯係o牙!

引用:
原帖由 亞力 於 31-8-2008 08:15 發表 正所謂"天網恢恢, 疏而不漏", 終於比我搵到呢首歌既另一個版本.

引用:
celia 於 31-8-2008 12:16 發表   CACACA係呀亞力成新一代起底王,懷疑緊個video係咪有攝石CACA     唔知ar_woo睇到有咩反應   我都係o岩睇到真係可以令人當堂醒晒 標冷汗

o夷...o夷...o夷...巧似o咼...

但係非常好聽之際...拍攝o個人兄竟然玩o野拉近拉遠個鏡頭...( 通常電視D攝影師先會o甘... 重要有dancer先會 )攪到窒o下...窒o下o甘....破壞o西氣fun...

亞力兄好o野o牙...M到o尼個 version thanks a lot!!

引用:
原帖由 celia 於 31-8-2008 12:51 發表   CACACA~~我都唔知會攪到窒o下...窒o下o甘 但係咁先令人覺得唔低,之後果D會更加留心聽CAACA     弊la~亞力趕得o岩..."斬草不除根, 春風吹又生"

可能係引你睇落去o的鬼計o黎

用心良苦

引用:
原帖由 celia 於 31-8-2008 13:00 發表   o艾o也~~真係古唔到呀~~  

緊又吳巧 san tsui...

do o幾 duck yi guwow...

恋人も濡れる街角

戀人像沾濕的街頭    ( 中文歌詞 ) 

戀人像沾濕的街頭

奇妙的戀愛將附在女人身上

或會今夜到訪...感情雖疏遠

但只要你邀我便立即到

在橫濱放亂的戀情在盪樣

在我與你之間

只要觸摸足以令我神魂飄盪

連 Good night 也說不出...

o何~...連你如斯冷漠的態度

我也愛幕不巳

o何~...只要說一句就可以

把你的真情告訴我

戀人像沾濕的街頭

港口鎮上有與你酷似的女郎

把羞怯的旋律低吟淺唱

竟停在我跟前...仍仍未忘狴H往的羅曼史

o何~..驟雨下在馬車道上等待

就在此地..用你指尖給我情緒高漲

戀人像沾濕的街頭

女郎便像蚥]似的對男人

戀人像沾濕的街頭...

引用:
原帖由 亞力 於 31-8-2008 15:10 發表   吓?! 竟然黎一招"拋磚引肉"?! 咁我做左代替屎鬼咪好慘?

ho..ho...you lum you loh...hee

引用:
原帖由 celia 於 17-7-2009 16:30 發表 哈哈.......點解咁講呀....   咩問題就會有咩答案....有問有答咪幾好玩~~即使係其他人講或要我再答我都會係咁答 只係自己內心既答案而已,有時都可以話係無聊既答案   您煎野咩??返返下返出火??您 ...

o夷~...原來厘樹o甘巧返o架~!

侵o吾侵我返o牙?!

引用:

原帖由 Kendama 於 17-7-2009 22:41 發表

超人兄弟 ... 你瞎台山兄弟`?    厘樹巧巧返架 (俾 siscelia 返 ) ... ar_虎 見到厘樹攪成咁 ... 就唔慌唔起火 lor

供我 yor 吳 hae 台山o華~! ar_虎 巧巧仍o架...畝樹 goo wor~! 佢至多練住 Li 條頸吳放姐!

38 12
發新話題