26 12
發新話題

oldcake.net又添一歲生日了,有D咩感想/說話要同佢講?!

真係要恭賀 oldcake 生日快樂. 祝願40-50-60 ... 100 年後 我們之後的 young cake,  young cake,  young young cake 都會愛載 oldcake.

多謝! toby 老總為我們創造了這個奇妙的空間.

日子過得真快, oldcake 三歲了, 而來到 oldcake 已有年半日子, oldcake 生日快樂, 祝oldcake與各位餅友, 小餅友. 子子孫孫餅友邁進 30, 50, 100, 1,000年. 到時, 隨時會有未末世界嘅 oldcake 穿梭時空 翻到2009年求証 oldcake 網上資料... ...

引用:
原帖由 Delight986 於 1-9-2009 11:10 發表 有咩慶祝? 抽獎節目? 玩具模型,CD,動漫特撮雜誌獎品?  
咁邊位老友捐出珍藏先??

引用:
原帖由 Athena 於 1-9-2009 21:49 發表 我同老餅網同日生日,大家都HAPPY BIRTHDAY!
祝娜姐生日快樂 Happy Birthday.

引用:
原帖由 toby 於 2-9-2009 19:47 發表 會在27th Dec 至 3rd Jan, 我回去前會先同大家約好,我地要數人數同book 地方嘛...
到時一定會有從多人出席, 咁一定會有好多人, 閒閒地十圍八圍.  熱鬧得很.

聖誕新年四處都很多客, 訂位要趁早, 預好人數, 便要訂地方. 各位 oldcake 最好盡量遷就時間.

娜姐生日快樂, 今日休息喎, 去邊處玩.

Oldcake 生日快樂! 會員節節上升, 出帖日日精彩.

引用:
原帖由 Potato 於 1-9-2010 13:49 發表 原來toby大大仲記得個報告
POTATO兄, 收工未呀?

引用:
原帖由 陸川翔 於 1-9-2010 17:12 發表 老餅個新標誌好似嘉頓    
呢個係秘密嚟, 吾好咁大聲同俾人知.

引用:
原帖由 toby 於 13-8-2011 23:35 發表 Oldcake.net 快5歲了,我倆8個月前準備的禮物,昨天(12/8)了出生了!這是我們的小小 oldcake男: "Laurian" (好似哥哥的)多謝各位!
真係恭喜賀喜... toby 皇上. !!!

Oldcake  生日快樂!!

辛苦哂超人兄弟! 今晚勞苦功高. 同時, 老餅合照成30個頭.東兄,  好快手. 謝謝!

真係一段令人難忘的回憶: 昨天係老餅論壇五週年大日子. 小弟有份參與其中. 十分欣喜. 盛事期間, 鎖事趣聞, 精彩場面. 真係

非簡單筆墨形容....希望各位餅友齊齊集體回憶, 帶大家重温一段美好的時光.

小弟先來講講:

幾個月前, 勞苦功高的超級版主超人兄弟開始準備. 由場地, 聯絡餅友, 準備及招幕贊助禮品等... 已忙了好一段時間.

再一次要感謝超人兄弟大哥.

昨天下午, 先與幾位餅友. 1) 超人兄弟, 2) 懷舊復興兄, 3) 小餅友 lfken 及我先作一小餅聚, 之後,便帶同所有道具及抽獎禮品

等,. 先到酒樓 set 場.

好在, 酒樓場地理想, 稍整理一下, 便完成工作. 不久, 兩位通訊技術支援員, ahming兄及 wwl36兄帶齊配備器材到場, 好讓能進

行視像會議. 能使 Toby 皇上, 四哥 及 Kendama兄. 同步参與慶祝活動.

一切準備就緒, 餅友們逐一到場, 有些係已相識的, 有些係新登場. 不識得真的g山不打緊. 因為East兄已安排了oldcake 名牌.

見到名稱, 就不會認錯人啦. 各位版主真係週到.

之後的事, 大家一齊分享吧!

引用:
同你講多謝...等無咁多人先... 大家院友成日見面

四哥, 尋日幫你買啲藥收到未呀 ! 已用DeFex寄出.

記住準時食藥.

引用:
原帖由 inabottle 於 4-9-2011 12:06 發表 問:oldcake.net又添一歲生日了... 有咩想講? 答:嘩~ 5歲既oldcake.net 生日快樂 ~  遲係遲咗d , 有心唔怕遲喎~   送張支票俾oldcake.net先....出年9月1日兌現.... 今年未能出席既餅女... 下 ...
小樽姐講得出就要做得到. 每年都有九月一日. 要安排不難吧! 入定 2012-2022 約定十年之約請假紙. 一不離二. 試過就不會不來.

我想講:

老餅論壇六周年.

精彩內容陸續來.

每日留言多發帖.

開心討論匆胡言.

偶有失憶莫愁來,

盡閱帖子便回來.

六十七十八十後.

新餅舊餅同慶賀.

Happy Birthday!! Oldcake。net

引用:
原帖由 East 於 2-9-2012 08:11 發表 其他現場報導   多得各籌委花盡心意籌備, 其中包括.......   小時候的小食       由 Clerk's 美國漫畫送出的 Table Gift   由 智源、Clerk's、Ultraman2020及其他餅 ...

尋晚真係好開心輕奮, 有DD瞓唔著. 起身見到東兄有相提供. Thank you ! 大家多0的分享吓!

引用:
原帖由 Shiawase 於 2-9-2012 14:28 發表 Oldcake.net,六週年生日快樂!

幾時安排一齊出席聯歡慶典... ?

引用:
原帖由 Kendama 於 2-9-2012 17:02 發表 Banner 設計好正 ... !N 年冇見過麥芽糖梳打餅 ...
下次出o黎,  請過你食. 最緊要有K兄.到 .

26 12
發新話題