77 1234
發新話題

oldcake.net 的下火功效

oldcake.net 的下火功效

今日同某同事炒咗一鑊... 有D同事真係寸到冇人有! 平時返工同佢say hi, 都好多時當我透明(同佢全無過節), 都唔知佢究竟乜問題....佢今朝果鋪寸法同横蠻無理, 慶到我幾乎做唔到嘢! 我又唔識yoga, 按穴位果D 放鬆自己的方法.... 只有上一上oldcake, 見到各位老友同你地D鬼馬留言, 個人就開心番D! 呢個係一個歡樂的忘憂之地!

本來咁少事都唔想煩住各位, 不過真係想講声多謝! 同埋大家都keep得個網好好, 從無將佢變成嗌交之地 (相信大家都見過有D網站講講下就變咗互插) 更開心與幾位兄弟出嚟老餠飯局, 渡過一D與煩惱/怒火絕緣的快樂時光!

同埋各位如果有類似的經歴或者有效的快速平心靜氣方法, 請分享一下...

ar_woo cool 壹 cool 先

cool.jpg cool picture by inabottles

引用:
原帖由 inabottle 於 23-8-2007 01:15 發表 ar_woo cool 壹 cool 先

thank you... 好cool 呀! 下次有乜不快就返嚟睇....

引用:
原帖由 ar_woo 於 23-8-2007 01:17 發表   thank you... 好cool 呀! 下次有乜不快就返嚟睇....  

希望唔駛返嚟睇

其實搞笑D諗下, 如果個同事其實係oldcake成員, 平時响度言談甚歡, 下次约出來oldcake dinner 撞個正着, 唔知應該握手 定反檯 ?  (不過冇此可能, 佢唔係香港人)

引用:
原帖由 ar_woo 於 23-8-2007 01:28 發表 其實搞笑D諗下, 如果個同事其實係oldcake成員, 平時响度言談甚歡, 下次约出來oldcake dinner 撞個正着, 唔知應該握手 定反檯 ?  (不過冇此可能, 佢唔係香港人)

咁震撼 ~ 一定震散一些感情, 對oldcake既感情... 在此/oldcake dinner 撞個正着, 一定有影響

引用:
原帖由 ar_woo 於 23-8-2007 00:15 發表 今日同某同事炒咗一鑊... 有D同事真係寸到冇人有! 平時返工同佢say hi, 都好多時當我透明(同佢全無過節), 都唔知佢究竟乜問題....佢今朝果鋪寸法同横蠻無理, 慶到我幾乎做唔到嘢! 我又唔識yo ...

哦....原來係咁......唉......討厭架對住D衰人.....

人生好多野都要無奈接受....不過總會有開心既事係您身邊的...

唯有盡量放鬆....做D您自己鐘意做既事

黎呢度都係一個好辦法....呢度冇其他繁雜野要諗...

我都要多謝呢度既會員個個都咁好人!

引用:
原帖由 celia 於 23-8-2007 10:04 發表   哦....原來係咁......唉......討厭架對住D衰人.....   人生好多野都要無奈接受....不過總會有開心既事係您身邊的...   唯有盡量放鬆....做D您自己鐘意做既事   黎呢度都係一個 ...

thank you celia

very cute cat!

time to go, talk later...

其實我都幾鐘意貓.....由細到大養過幾隻

但每次都會因為某D原因而冇得留低

睇住死好痛苦....唔死果D又會成日諗佢而家唔知點...有冇事

養寵物冇返咁上下心機同時間真係唔好養

引用:
原帖由 ar_woo 於 23-8-2007 00:15 發表 今日同某同事炒髐@鑊... 有D同事真係寸到冇人有! 平時返工同佢say hi, 都好多時當我透明(同佢全無過節), 都唔知佢究竟乜問題....佢今朝果鋪寸法同横蠻無理, 慶到我幾乎做唔到! 我又唔識yo ...

如兄台所言;真係小事一樁!

但你覺'慶'..........

換言之.........過往日子;一向順風順水了。

小弟出黎撈廿幾年;睇到不知幾許;新入行的青年同事;終日抱怨。只因往日在家太舒適。

查實番工;就係唔開心架啦;一日中;精神最暢旺的時候;交了出來;做自已不感興趣事;;甚至討厭的硬要跟未必喜歡甚至討厭的人相處;放日勒;就又倦;天又黑;心裡就像被別搶走了生命的精華似的;(1week at least 6 days like that )

好多人心知;只是沒說出來;有時覺心情抑鬱;亦正常!

有時我主動跟人say hi;但熱笑容碰著冷屁股;因別人剛好情緒低落...............體諒下啦!

查實番工;就係唔開心架啦;一日中;精神最暢旺的時候;交了出來;做自已不感興趣事;;甚至討厭的硬要跟未必喜歡甚至討厭的人相處;放日勒;就又倦;天又黑;心裡就像被別搶走了生命的精華似的;

↑心有同感

ar_woo 兄不要太在意於你唔鍾意o既人,感覺上應該會好一點。

我唔係一個好員工! 小弟返工既唯一動力, 就係可以响公司「Oldcake」!

引用:
原帖由 ar_woo 於 23-8-2007 00:15 發表 今日同某同事炒咗一鑊... 有D同事真係寸到冇人有! 平時返工同佢say hi, 都好多時當我透明(同佢全無過節), 都唔知佢究竟乜問題....佢今朝果鋪寸法同横蠻無理, 慶到我幾乎做唔到嘢! 我又唔識yo ...

平躺放鬆,從頭頂湧泉穴開始放鬆,臉頰...頸......肩.......背..........胸.........腹.......大肶.........足三里.........小腿.....直到脚指尾.

配合深呼吸,吸完氣忍5秒才吐氣,順便把一切怨氣一起吐出來.....................

自己若是冇錯.......咁做乜諗咁多野?唔好諗野la......費事你諗起"孖辮女"而驚醒!

無謂將人地o既錯來懲罰自己呢?!

引用:
原帖由 999 於 23-8-2007 11:32 發表   平躺放鬆,從頭頂湧泉穴開始放鬆,臉頰...頸......肩.......背..........胸.........腹.......大肶.........足三里.........小腿.....直到脚指尾. 配合深呼吸,吸完氣忍5秒才吐氣,順便把 ...

你.....個......頭.....像........
Neons....

引用:
原帖由 999 於 23-8-2007 11:32 發表   平躺放鬆,從頭頂湧泉穴開始放鬆,臉頰...頸......肩.......背..........胸.........腹.......大肶.........足三里.........小腿.....直到脚指尾. 配合深呼吸,吸完氣忍5秒才吐氣,順便把 ...
「999」-你講既係「人穴」定「貓穴」呀?

By the way, 你個新頭像超正!!

引用:
原帖由 fumoon 於 23-8-2007 11:41 發表 你.....個......頭.....像........

近排你地D頭像(尤其在農曆7月)另人驚嚇,嚇到我驚怕!..........又有人話要打..........我好驚呀!!!

引用:
原帖由 矢作省吾 於 23-8-2007 11:41 發表 「999」-你講既係「人穴」定「貓穴」呀?   By the way, 你個新頭像超正!!

哈哈哈!!我諗起鬥獸祺的"獸穴"!

ar_woo 兄,不要理會你唔like的人,一樣米養百樣人,唔同channel就是唔同channel,做人最重要快樂

引用:
原帖由 999 於 23-8-2007 11:45 發表 近排你地D頭像(尤其在農曆7月)另人驚嚇,嚇到我驚怕!..........又有人話要打..........我好驚呀!!!

ok.....7月.....驚嚇.........

Neons....

77 1234
發新話題