發新話題

Black RX 最經典一幕 !!! (全ьユФみ大集合)

引用:
原帖由 raymomd2003 於 31-8-2007 00:36 發表 有超人但冇演員.最後一次見晒口面一齊變身已經係"STRONGER"時代.
其實現在叫他們一齊出來真是好難了

無錯,咸蛋超人都可以新舊超人一齊拍電影,唔知點解Rider就咁難

引用:
原帖由 超能電子男 於 21-10-2007 01:16 發表 無錯,咸蛋超人都可以新舊超人一齊拍電影,唔知點解Rider就咁難

對,好似超人mebius咁,rider可以拍一套40集的電視版,找個年青人扮新rider

一邊做一邊搵其他rider做客串,我想幾好睇

愛惜地球,愛惜生命,捐血救人,你我同行。

引用:
原帖由 yuchai3000 於 22-10-2007 23:03 發表 對,好似超人mebius咁,rider可以拍一套40集的電視版,找個年青人扮新rider 一邊做一邊搵其他rider做客串,我想幾好睇    

咦...

又係好提議喎...

真係要回歸原點先得...

嗯嗯...

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

big brothers,

i really don't know why the old  karmen riders could not appear in the new TV verion karmen rider to rescue the new karmen rider when they confront difficulties like the ultramean mebius series.

if old riders were really appeared in new tv version, it would be a great gimmick to attract oldcakes to watch the new karmen rider series.

recently, i saw a new karmen rider hibikin at tvb in noon of Saturday. it is really a lonely and poor production.  it is completely different from karmen rider, rider hibikin could spray fire from his mouth to attack ememies. it's nonsense. in old day, only monster would spray fire, rider should punch or kick.  what's a pity of today's rider series.  oh..... my god  

punch or kick 點賣玩具呀, 一切都係錢作怪.

如果1號出黎幫拖, 鎗都無支, 新Rider可能會話 : "師兄, 使唔使我借支鎗比你呀, 我有幾支喎!"

引用:
原帖由 杜劍龍 於 30-11-2007 11:19 發表 punch or kick 點賣玩具呀, 一切都係錢作怪.   如果1號出黎幫拖, 鎗都無支, 新Rider可能會話 : "師兄, 使唔使我借支鎗比你呀, 我有幾支喎!"    

你又講得幾啱...

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 杜劍龍 於 30-11-2007 11:19 發表 punch or kick 點賣玩具呀, 一切都係錢作怪. 如果1號出黎幫拖, 鎗都無支, 新Rider可能會話 : "師兄, 使唔使我借支鎗比你呀, 我有幾支喎!"

唔係呀,我想 rider rx會駁新的 rider,『 對付怪人唔駛武器,靠 punch or kick得喇,睇我表演.....
punch~~

引用:
原帖由 yuchai3000 於 30-11-2007 23:17 發表 唔係呀,我想 rider rx會駁新的 rider,『 對付怪人唔駛武器,靠 punch or kick得喇,睇我表演..... punch~~

個新Rider會駁佢:「阿師兄!您咪呃細佬wor!我知您有兩支青(幻影激光劍同靈刃劍)同一支炮仔wor」

RX 心諗 : "呢條o靚仔有褒過我既VCD喎!有前途!"!

引用:
原帖由 actionkamen 於 2-12-2007 14:53 發表 個新Rider會駁佢:「阿師兄!您咪呃細佬wor!我知您有兩支青(幻影激光劍同靈刃劍)同一支炮仔wor」

而家d rider...

越出越多武器...

有盾又有劍...

有槍又有砲...

有長槍大弓...

有鐵槌鋼斧...

嗯嗯...

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 3-12-2007 15:17 發表 而家d rider... 越出越多武器... 有盾又有劍... 有槍又有砲... 有長槍大弓... 有鐵槌鋼斧... 嗯嗯...

總有,"插咭和玩牌"果批rider可以叫怪獸出來幫手,
rider rx都是叫"汽車"和"黃蟲一號"出來幫手。

某玩具生產商話:唔出多幾個形態同架撐,點向你荷包開刀阿

當年七星俠收養幾隻怪獸仔幫拖, 真係好過癮.

咩宜家既Rider都有呢招架?????

引用:
原帖由 杜劍龍 於 7-12-2007 09:55 發表 當年七星俠收養幾隻怪獸仔幫拖, 真係好過癮.   咩宜家既Rider都有呢招架?????

真係日新月異架...

時光飛逝...

怪獸變老友...

超人變敵人...

勁呀...

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 7-12-2007 11:28 發表 真係日新月異架... 時光飛逝... 怪獸變老友... 超人變敵人... 勁呀...

係呀,好似龍騎.....鬼打鬼~~
舊時rider rx是忠的,有英雄本色,怪人是奸的,是衰人,分得好清晰。
現在rider亦正亦邪,編劇亂來,值得回味是決鬥場面

引用:
原帖由 杜劍龍 於 7-12-2007 09:55 發表 當年七星俠收養幾隻怪獸仔幫拖, 真係好過癮. 咩宜家既Rider都有呢招架?????

Black會唔會係最先(同鯨魚怪)

引用:
原帖由 yuchai3000 於 7-12-2007 22:21 發表 係呀,好似龍騎.....鬼打鬼~~舊時rider rx是忠的,有英雄本色,怪人是奸的,是衰人,分得好清晰。現在rider亦正亦邪,編劇亂來,值得回味是決鬥場面

其實呢個編劇方式...

都係因為呢個社會造成既...

因為社會不嬲都無正邪之分...

係好含糊...

亦正亦邪又得...

所以講明呢個社會都係一個唔公平既社會...

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 actionkamen 於 8-12-2007 00:06 發表 Black會唔會係最先(同鯨魚怪)

係喎, 鯨魚怪同Black好老友喎!

影月就係第一個奸既Rider!

Black真係劃時代!

幪面超人RX 與十位師兄打山鷹妖(粤語)

幪面超人RX 與十位師兄打山鷹妖(粤語)

Please visit below link...

http://www.youtube.com/watch?v=QyKvdIjY6PY

發新話題