22 12
發新話題

獵鷹

獵鷹

劉華江大偉,無間道之始,江大偉混入犯毒集團中搜索証據,超型。

劉江做佢老豆;亞媽係葉德嫻;劇入面好多好戲之人。

陳敏兒做劉華女友

秦沛做佢上司。

劉兆銘係歹角

辨幫做卧底?現實中...........

咪無間道囉!

個時己覺劉華幾有型.

無法上傳頭像????

梁朝偉係咪做陳敏兒細佬?

引用:
原帖由 waikam 於 19-5-2008 17:36 發表 梁朝偉係咪做陳敏兒細佬?
劉華當時其實不太有型. 扮壞人扮食煙個格真係"扮"到成個壞人咁, "卜" 埋兩邊腮用口一吸一喷, 叫人覺得有點不自然.邊有人咁食煙. 煙民一定覺. 而<獵鷹>係劉華與葉德嫻初结母子片缘. 奠下<法內/外/中情, 電影發展的基礎. 媽媽 -- 仔仔 嘅稱乎. 而剛好劇情同"法"亦片相同之處.

who sing the title song ?

引用:
原帖由 拾實什習窄炸集 於 19-5-2008 22:17 發表 who sing the title song ?    
唱主題曲嘅係威 利- 馮偉林. 胸襟早懐大志...身軀xx磨鍊....為所愛傾盡..將一切奉獻.

引用:
原帖由 kkeeleung 於 20-5-2008 02:41 發表 唱主題曲嘅係威 利- 馮偉林. 胸襟早懐大志...身軀xx磨鍊....為所愛傾盡..將一切奉獻.
Thanks...

至頂癮係張兆輝(當時係藝訓班同學吧!) 佢扮學生哥係公園同女友咀緊, 俾劉華同劉江訓斥
仲有肥kent飾演"咩喳肥陳"

引用:
原帖由 marx 於 30-9-2006 13:38 發表 辨幫做卧底?現實中...........
幫辦做卧底. 訓練做幫辦要駛幾銀? 出嚟唔帶隊做o野其玩臥, 真系浪費公帑. 見習幫辦做完卧底最多即刻坐正. 成本太高.

此劇才是劉德華當年(1982)最先一炮而紅的傑作, 而非神鵰俠侶.

獵鷹

26/1 起深夜重播

又帶起煲劇熱囉

白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

頭先至睇完,十分經典

引用:
原帖由 超能電子男 於 27-1-2012 02:49 發表 頭先至睇完,十分經典

TVB終於肯免費播真正舊劇. 驚喜.
秦沛個look基本上同麗的大控訴時幫主一樣, 主題曲又碰巧都是威利主唱.
我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 singingsoul 於 27-1-2012 10:47 發表 TVB終於肯免費播真正舊劇. 驚喜.秦沛個look基本上同麗的大控訴時幫主一樣, 主題曲又碰巧都是威利主唱.
Paul哥個樣冇乜點變過,劉華就幾大轉變,不過都冇辦法,成三十年這個當然啦  同時這劇可以懷緬一下昔日的香港,令我想番起好多事

22 12
發新話題