發新話題

第五個隊員個名

引用:
原帖由 BlackRX 於 4-11-2006 03:29 發表 應該係天使一號!!
我記得天字第一號

天字第一號,冇錯!

應該係"天字一號". The big one. 可以參考之前既post!

哇﹐連D詩都記得﹐好勁。 BIG ONE麗的係叫天字一號。亦很少講第字。
我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

仲有無人記得d詩!?

最難墮的胎, 就是你我各懷鬼胎.

葵扇A: 熱血奔騰為正義,鞭打群魔莫遲疑, 原子鞭 梅花K:重拳一出群魔驚,專打群魔重力拳,不知有冇記錯

引用:
原帖由 結界者 於 27-12-2006 20:21 發表 葵扇A: 熱血奔騰為正義,鞭打群魔莫遲疑, 原子鞭 梅花K:重拳一出群魔驚,專打群魔重力拳,不知有冇記錯
唔中晒都有九成九喇 !! 勁 呀 ! ! !

小弟做個summary等後世記得先 ------------------------------------------------------------------ 怪獸問:你地係邊個? (跟住佢地就逐個做動作,擺pose講名) 葵扇A: 熱血奔騰為正義,鞭打群魔莫遲疑, 原子鞭 紅心Q : 春風一吹桃花開,能收能放磁力煽 梅花K:重拳一出群魔驚,專打群魔重力拳 楷磚J : ?????????, ???????? 一齊 :我地係皇牌突擊隊!! ------------------------------------------------------------------------- 如果再有高人能提供楷磚J既詩, 咁就完美喇!

引用:
原帖由 杜劍龍 於 28-12-2006 09:03 發表 小弟做個summary等後世記得先 ------------------------------------------------------------------ 怪獸問:你地係邊個? (跟住佢地就逐個做動作,擺pose講名) 葵扇A: 熱血奔騰為正義,鞭 ...
yeah

我正努力找出楷雕的詩

J 的武器有劍, 仲有無其他武器 ? 由武器著手去想....

QUOTE 杜劍龍 再加小小又改小小 怪獸問:你地係邊個? (跟住佢地就逐個做動作,擺pose講名) 葵扇A: 熱血奔騰為正義,鞭打群妖莫遲疑, 原子鞭 楷磚J : ?????????, 斬妖除魔定太平. ??? 梅花K:重拳一出群魔驚, 威力驚人重力拳 紅心Q : 春風一吹桃花開,能收能放磁力煽 一齊 :我地係皇牌突擊隊!! 跟主(宮內洋)跳出來 : 我就係特激隊ge新任司令 , 我叫 壯吉 ------------------------------------------------------------------------- 如果再有高人能提供楷磚J既詩, 咁就完美喇! [ 本帖最後由 carkei 於 3-1-2007 22:11 編輯 ]

各位: 記得當年電視有隊五人組,殺怪獸嘅絕招係踢足球!唔知係唔係呢隊? 先由女隊員背向鏡頭,再轉身雙捧著個皮球,然後大腳踢出(當時想極都唔明,佢身上邊到藏住個足球?唔通..........)。跟住3個隊員施展頭槌、卧射、倒掛;最後那位一腳抽射,皮球擊中怪獸大爆炸!

引用:
原帖由 carkei 於 3-1-2007 22:06 發表 QUOTE 杜劍龍 再加小小又改小小 怪獸問:你地係邊個? (跟住佢地就逐個做動作,擺pose講名) 葵扇A: 熱血奔騰為正義,鞭打群妖莫遲疑, 原子鞭 楷磚J : ?????????, 斬妖除魔定太平. ??? 梅花K:重拳一 ...
由劍而唸番"斬妖除魔定太平", 服! 不過"楷磚J" 唔係最後咩???

咗三個幾月仲未有?! 冇咗件事?!

唔好比佢停!!

當時只有5歲的我,真的是記不下了,唯一印象是每次都是只有4人出場,說話順序應該是AKQJ,然後中期以後的故事中打到危險階段才有天字一號出來打炮收工,比較前的集數是沒炮的。[後來好像有一炮打不死的怪人?不過不太記得起了。]

就離一年.....都未有人解到呢個謎!

引用:
原帖由 杜劍龍 於 16-10-2007 23:02 發表 就離一年.....都未有人解到呢個謎!

杜劍龍,

真係估唔到,

一年的時間都解不開這個謎,

你估下年的今日會否"真相大白">?!?

我記得支大砲射出黎d野好得意

有一次好似係叫"非洲大笨象"定係"飛天大笨象"

發新話題