88 12345
發新話題

第五個隊員個名

第五個隊員個名

皇牌突擊隊 階磚J 紅心Q 梅花K 葵扇A 還有一個叫...?? 好似佢地既隊長(NOT SURE)o個個

咩野隊長呢....比你考起tim! 官內洋 (V3演員)演既! 等我明天問下我師兄先!

Thank you!!

好似係有一招5個一齊出的,拿住look大砲......

走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.

第五個叫天字第一號呀。

BBB360兄全中, 我唔洗打電話比我師兄啦, 好彩! (設計對白加化名) 杜劍龍 : 師兄你好. 高小龍 : 咩咁好搵我呀? 杜劍龍 : 冇, 我想問你皇牌突擊隊最後出場彩虹面果個角色叫咩名? 高小龍 : .................. 有冇人記得絕招叫咩名? 皇牌突擊炮?

真好野! 咁都記得!!

宮內洋所扮演既__莊吉 ,師令官----天字一號,支大炮叫[皇牌合壁炮],亞視係1982年播緊。 [ 本帖最後由 Ricky00893 於 6-9-2006 22:02 編輯 ]

Big One 變身者:番場壯吉(宮內洋飾演) 係JAKQ電擊隊嘅行動隊長,實為電擊隊第二代指揮官(原指揮官鯨井大助被調配到紐約). 五人合體必殺技: Big Bomber 由四位JAKQ戰士先裝嵌好大炮,然後由Big One放入炸彈. Big One + Big Bomber Video http://youtube.com/watch?v=DqoWtndFmls

引用:
原帖由 Ricky00893 於 6-9-2006 21:59 發表 宮內洋所扮演既__莊吉 ,師令官----天字一號,支大炮叫,亞視係1982年播緊。
原來係1979年佳記出品,同五勇士差不多時間,82我做手術,同人喺病床喥玩。

嘩, 宮內洋果條四色Bow tie好正呀! Thanks Ado! 原來日本名叫Big one. 當年亞視譯做天字一號(定係天使一號?), 又唔錯喎! Big bomber 反而譯名好d. 皇牌合壁炮好有Team work feel. Big bomber好似淨係Big one玩曬咁.

楂住支魔術棒,好型

宮內洋變身出場 : 我就係特激隊ge新任師令, 我叫莊吉 紅心Q : 春風一吹桃花開,能收能放磁力煽

"紅心Q : 春風一吹桃花開,能收能放磁力煽" 好野, 咁都記得. Carkei兄都係前輩級, 強! 有冇奇人可以交埋其他3個人既詩呀?

快d.....

走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.

葵扇A: ...........鞭打群魔莫遲疑, 原子鞭 大佬無貨la!嘔唔出啦

梅花King 同楷磚Jack......可惜冇人記得! 仲有冇其他大哥記得詩呀

我淨係記得佢地次次出埸都係d怪獸問:你地係邊個?跟住佢地就逐個做動作,擺pose講名,之後一齊講:我地係皇牌突擊隊!!

每一個細路都會問, "點解d怪獸咁死蠢?"

引用:
原帖由 杜劍龍 於 10-9-2006 12:08 發表 嘩, 宮內洋果條四色Bow tie好正呀! Thanks Ado! 原來日本名叫Big one. 當年亞視譯做天字一號(定係天使一號?), 又唔錯喎! Big bomber 反而譯名好d. 皇牌合壁炮好有Team work feel. Big bomber好似淨係Big on ...
應該係天使一號!!

88 12345
發新話題