41 123
發新話題

無人睇過科學探險隊咩?

無人睇過科學探險隊咩?

是相當先進的卡通 + 模型混合拍攝手法.勁!

主角 鐵橋, 利利, 神童, 美奇, 達志 藍色車......變飛天天山號 紅色車......變鑽地天山號 黃色車......變潛水天山號

好似仲有部時光機.

記得大結局佢地由過去回到現在時, 其實係去了未來.......

如果你對世界的神秘事情有認識,好像伊拉克的99.99999%純鐵柱,秘魯納斯加的地上圖案等有興趣,這片是非常好看的

其中有一集提到金字塔,在我來說,當時這套片真的十分十分好看。主題曲是由明明姐姐唱的。

好像是蓬Mon to Fri 下午3:30 to 4:00 無記做的

片頭有旁白講係呢個世界有108(?)個不解之迷, 科學探險隊會帶你一一解開. 但係好似冇108集咁多喎! 又比人呃左.

引用:
原帖由 杜劍龍 於 6-10-2006 09:47 發表 片頭有旁白講係呢個世界有108(?)個不解之迷, 科學探險隊會帶你一一解開. 但係好似冇108集咁多喎! 又比人呃左.
宣傳手法唻。

有集是講復活島的摩埃石像,原來是外星人的太空船,打開後居然有人行出來

佢地係唔係可以4機合1?!?

印象中好似唔得!

咁有無mv睇呀???????

引用:
原帖由 杜劍龍 於 6-10-2006 09:47 發表 片頭有旁白講係呢個世界有108(?)個不解之迷, 科學探險隊會帶你一一解開. 但係好似冇108集咁多喎! 又比人呃左.
睇番日昇Anime大全, 套戲原來只得33集。

唔係太有印象啦, 但記得天山乜天山物咁, 如果有得睇返就好啦!!

响現代一齊出動作初部調查時坐嘅嗰部機叫(天山 5 號),要回古代作深入調查時就用(時光天山號),而呢兩部機都可裝載 3 部車(藍、紅&黄色車)! 我有啲模糊印象係好似隊員有改動過,因唔知响第幾集有隊員死咗...唔知有無熟知劇情嘅人士告知

(好似)係美奇死了 , 叫乜名就真係要想一想先 !!

科學探險隊 OP http://www.youtube.com/watch?v=7rSbLCjeCNI 科學探險隊 ED http://www.youtube.com/watch?v=W8ZDk-0nrfQ&mode=related&search= Toby兄! 留起佢十年後可能有用!!

引用:
原帖由 carkei 於 5-12-2006 17:10 發表 (好似)係美奇死了 , 叫乜名就真係要想一想先 !!
美奇死了後加入的隊員叫 丹尼

引用:
原帖由 矢作省吾 於 21-11-2006 12:50 發表 睇番日昇Anime大全, 套戲原來只得33集。
套戲原來係有34集, 但25、26集就分做前後編。

41 123
發新話題