39 12
發新話題

我有打獵

我有打獵

Fishing 好少去. 但年年都有 hunting. 打水鴨為主. 使用 Beretta 1201F 半自動散旦槍. 2号沙.

引用:
原帖由 ray375 於 14-5-2007 05:02 發表 Fishing 好少去. 但年年都有 hunting. 打水鴨為主. 使用 Beretta 1201F 半自動散旦槍. 2号沙.
Hunting.....槍....

有乜咁驚奇. [ 本帖最後由 ray375 於 4-6-2007 08:54 編輯 ]

唔可以俾 Toby大大威哂. 我都要整啲相俾人睇吓.

1993年,美国密芝根州. (雷明登Model 11-87半自動散彈槍)

2002年, 加拿大安省, 巴里市以北50km. (百利達 Beretta 1201F 半自動散彈槍)

1996年, 美國密芝根. 近加拿大邊境. (Brno ZKK602 獵槍, ロ徑.375H&H Magnum. 可以打死大笨象)

Ray375兄!!!! 你又唔寫日期,我哋點比較你的"暴脹指數"先 (要拉埋foureyefatboy入唻)??!!! 你楂槍又真係幾英喎~~會不會用散彈出事的 ?? 我們澳洲這邊當然不容有槍及打獵活動... 連釣魚都要大過指定size才可以取走,而且有限定數量的

又真係幾英喎~ 冇乜機會睇到打獵,好刺激~~

又英又靚仔呢! (Brno side by side 双管散彈槍)

係喎..又英又靚仔呢!Haha.... 要再講多次~好刺激~~ 但係好殘忍~

我太座都係咁講 (呢啲叫做'女人'). 所以結婚後就好少打. 本來有十幾支砲仔. 而家賣盛五支心頭好. 純作收藏.

女人唔係咁您就驚囉

引用:
原帖由 ray375 於 22-5-2007 11:22 發表 我太座都係咁講 (呢啲叫做'女人'). 所以結婚後就好少打. 本來有十幾支砲仔. 而家賣盛五支心頭好. 純作收藏.
可唔可以睇下您果五支砲既收藏呀??好期待~~

引用:
原帖由 celia 於 22-5-2007 11:15 AM 發表 係喎..又英又靚仔呢!Haha.... 要再講多次~好刺激~~ 但係好殘忍~
再講多次係'又英又靚仔' or '好刺激'???

引用:
原帖由 ray375 於 23-5-2007 09:08 發表 再講多次係'又英又靚仔' or '好刺激'???
HaHaHa~~~~~ 如果您覺得佢係'又英又靚仔' 咁就係'又英又靚仔'啦~~~ 如果覺得係'好刺激'咁佢咪就係'好刺激'囉~~~

呢支係我收藏中嘅最愛. 白朗寧 (Browning) Citori Over & Under 双管散彈槍. 係限量版. 槍身手工刻花 (18K).

有刻花手工幾靚喎~~仲有槍柄D木紋 就係又英又靚仔幅相楂住果支?? 您都收藏得幾好喎

呢支嘢由於太名貴. 只會欏去槍會打吓飛碟. 係唔會去打鴨仔. 以免有乜閃失. 至於好靚仔果張相入面果支係東歐製 Brno双管散彈槍. 問啲獵友借來用吓.

http://www.cz-usa.com/product_detail.php?id=60

http://www.browning.com/products/catalog/firearms/detail.asp?value=008B&cat_id=013&type_id=308

另一支常用軍備係呢支意大利名牌'百利達'Beretta 1201F 半自動散彈槍. 可以連發五槍. 但由於加國法例, 已改裝成三連發(但好易改番五發). 槍身以鋁合金製. 槍柄採用强化膠. 全支重量只有5.5磅. 非常方便. http://www.riflesnguns.com/shotgun/beretta/1201fp

12号徑 (12 Gauge) 散彈. 左邊係温切斯特製. 右邊绿色係雷明登出品.

Thanks ar Ray哥~ 可以見識到您D獵槍,各有特色 係有生之年應該都唔會有機會掂到 謝謝

咁後生就肯定有生之年無得玩? 有冇咁悲哀呀? 妳重好細啫.

um...估計下姐 機會好微丫嘛應該 唔細la..

39 12
發新話題