發新話題

V3 既26個秘密

引用:
原帖由 Kal-El 於 21-1-2009 15:08 發表 呢個就係我嚘簸搯, 又話v3可以用個(腦)同1號及2號連絡, 呢D咁重要黚筑, 梗係用呢D秘密方法通訊, 點解要搵條茂利出黎話比V3知, 真係唔明

1,2號扮死之後去外國,留下V3自己係日本報家仇國恨~~

咁係以前年代科技,

可能V3天線收唔倒1,2號訊號頻率~呢~?

今日The Next定位頻率科技應該收得清楚好多..啦~!

V3改造之後,只得一個(腦),人造肌肉,人造經脈,人造骨~~

V3係冇(心肝)~架~~!!!

The Next

引用:
原帖由 Kal-El 於 21-1-2009 16:44 發表 如果v3只係得個腦, 同電腦黑魔又有咩分別呢, 索性做電腦黑魔好過

我有港版正版 V3(VCD)~!

V3-Story係咁同怪金剛解釋自己得一個腦咁怪相,,改造人既悲哀..~~~

頭1,2話TV-OP,1,2號已經剖開風見志朗~個腦改造佢復活 ...~!

Robocop起碼有消化系統...

你搏"我都冇計..

引用:
原帖由 Kal-El 於 2-2-2009 13:57 發表 你誤會我啦, 我唔係博你, 係博V3的劇情...即係話ROBOCOP的美國技術都唔夠日本30年前的技術咁先進...呵呵....

Robocop起碼有消化系統...

咁又係~既...

Robocop已經係屍體改造人..

咁改造人保留消化系統為乜呢又~?

到今日我都唔明白美國技術改造人保留消化系統為乜~?

有D多餘~?

Robocop出動之前要上廁所~先~?

咁又可能日本V3冇哩種幽默~~???

引用:
原帖由 Kal-El 於 5-2-2009 02:33 發表  ROBOCOP麰鼓, 係一D類似嬰兒食物的一樽樽物體, 所以保留消化系統係合理D, 至於V3, 成身改造而剩番個腦, 就唔明佢點樣保持腦部的活動, 單靠電能, 應該係唔足夠的

V3剩番個腦,只靠電能本來唔足夠...既..
不過加埋新1,2號~按裝強勁風力(DOUBLE POWER),就應該足夠有餘~啦~!
V3條腰帶有兩個風車葉~丫嘛~!

所以RX條腰帶都有兩個風車葉..
危急存亡之際,光太郎體內的王力鑽吸收了太陽的能量,並且變身成新的懞面超人RX~!
體內王力鑽加埋太陽能發動~!

引用:
原帖由 Kal-El 於 5-2-2009 02:35 發表  有咩所謂, 正常人都要啦, 佢吸收左營養後, 當然會有殘餘物剩番, 要黎種下花, 可以保持生物圈的運作呀..

ROBOCOP有機物特別強勁~!!!

V3 Hopper

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 5-2-2009 17:41 發表 其實V3既秘密... 我睇返真係幾唔實際... 好多都係笑下... athena都發現呢... 兩米內既偵測範圍... 會唔會係為左防止比人向街角口比人笠麻包袋用呢???

Kamen Rider V3 Home Page -
Comprehensive information about Japanese Tokusatsu Hero - Kamen Rider V3.
http://www.kamenrider.net/riderv3/26secrets/26secrets.html

V3 Hopper

The V3 Hopper is a surveillance advancement built into V3 by the Double Riders. Residing in a holster on the left side of V3's Henshin Belt, this mini transmission satellite is rocket-propelled vertically into the air to allow V3 an extensive view of the surrounding terrains, or to track fleeing enemies. The images captured by the V3 Hopper are directed to V3's Matrix Eye.

Maximum Ceiling: 500m

Limited Surveillance Range: 10 km2

從V3底卸式貯料器500m高空偵察10km四方

V3оЧеみ500m上空ろヘ10km四方メ偵察

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 6-2-2009 16:44 發表 呢個係小型人造衛星... 可以探測方圓十公里既事物... 但係呢... 觸角只有兩米... 會唔會...接收唔到架???

以當年科技..

係日本特定範圍應該可能接收..

但係外國就麻煩D..

所以係外國1,2號有咩秘密都要寄DHL畀V3..~..

以當年科技又冇E-mail~喎..

引用:
原帖由 Kal-El 於 10-2-2009 12:39 發表 我仲有一個問題, 就係幪超變唔變身, 都已經係等身大, 而且本身已經係改造人, 變身的目的只係換套衫, 咁又點解要多此一舉, 要變身先可打敗怪人呢???

Kal-El

你仲有一個問題, 就係幪超變唔變身, 都已經係等身大, 而且本身已經係改造人, 變身的目的只係換套衫, 咁又點解要多此一舉, 要變身先可打敗怪人呢???

Kal-El,你都應該睇過Spiderman,Batman.. 超人..
照你理念..
Spiderman,Batman.. 超人..都係人類等身大~!
咁又使乜換衫呢又~?

其實幪超變身有一定原因..
請睇幪超正版TV-VCD應該了解~!

其1.
掩飾身份,只限受害者,途人..
幪超身邊朋友,組織已經知道幪超真正身份,
加入V3少年隊,協助V3收風既學生都已經知道幪超V3真正身份,
以前V3少年隊學生任務都幾Danger危險~!!!

其2,
如果Peter Parker以普通人衫爬牆的話?
唔著Spiderman衫的話?
其他人眼光會否當佢怪物咁睇呢~?

如果Bruce Wayne唔著Batman衫的話?
可以攜帶大量儀器咩~?

V3幪超都有大量儀器~喎..

風見志郎都試過係立花 藤兵衛店舖幫手,
風見志郎未變身都可以單手輕易地舉起過百KG槓鈴 Dumbbell~!!!
知道自己已經唔係普通人~!
力量越大...
不過變身之後~!
只需利用自創的變身動作手勢,啟動腰帶上的能源吸入口的開關,跳上空中利用空氣抵押的風壓就可以起動風車發電機,完成變身程序~!
吸收風壓增加Power~!!!
反而Peter Parker著唔著Spiderman衫Power都係得咁多..~

我未見過筑波 洋未變身Sky Rider飛行~喎..

如果幪面超人J唔變身的話~?
又如何變大巨人化呢又~?

RX唔變身如何進化3個型態~?
風祭真如果唔變身為生化型態,一定冇咁勁~!

1號
http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=5574&extra=page%3D1

2號
http://www.oldcake.net/redirect.php?tid=5576&goto=lastpost#lastpost

變身問題..

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 13-2-2009 19:06 發表  講起超人... 根本唔需要換衫... 你都有睇過佢無換衫就可以出異能技啦... Kai兄既提問不無道理... 到底變身有何功能??? 其實變身作用我諗都係得兩種... 正如Delight兄所講... 1. 掩飾身分... 2. 強化戰鬥能 ...

第三種就好似超人Superman個d...根本唔需要變身就可以發揮能力...但係點解仲要換衫呢???而且換衫都唔戴面具...係人一眼都望到你啦...所以只不過嘩眾取寵...
(亦都係商業原因...)...?

超人Superman/CLARK KENT變身問題..
只是掩飾身分
嘩眾取寵見人見志~...
CLARK KENT地球寄居名稱..

Christopher Reeve

CLARK KENT平時以戴帽,戴特厚深度近視眼鏡掩飾身份..
Superman有X光眼,所以戴特厚深度近視眼都冇影響佢..

新版Superman可能覺得戴帽老土~!比較小戴帽~!
CLARK KENT身材魁梧,但係扮笨拙..

普通人都幾難察覺CLARK KENT正是Superman..!!!
CLARK KENT換衫為Superman之後,識飛又醒目~!!

誰想到平時笨拙的CLARK KENT正是識飛又醒目既英雄Superman呢~?
只有Krypton星人Supergirl同一故鄉至知道CLARK KENT真正身份係Kal-El~!
即地球人稱呼Superman~!

商業原因都有..出Superman同CLARK KENT兩個玩具~囉~!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 13-2-2009 19:10 發表  有少少唔係咁合理既地方就係變身太多動作喇... 容乜易比人打架??? 好似超人變身一定要有電話亭...

幪超舊1號漫畫/TV係冇變身動作...
係由2號/一文字 隼人/佐ぼ木 剛自創變身動作手勢...
以後幪超都有變身動作手勢...
影響埋~戰隊..

超人Superman變身不只有電話亭...

電影~
Christopher Reeve飾演CLARK KENT變身時,都試過係證件快照亭變身..

變身之後,出來時竟然發現證件快照亭外面有個女孩,於是Superman將最後一張Superman相片交畀女孩記念~!
CLARK KENT變身過程時照片留下自己keep~!

亦証明CLARK KENT高速換衫都有證件快照亭影相咁快~!

CLARK KENT變身~~應該快過幪超..

CLARK KENT又試過好似本鄉 猛~咁..
由大廈地球日報辦公室高層窗口跳落街變身~~

總之冇人見到既地方,CLARK KENT就會變身為Superman..
只是未試過女廁..~變身

發新話題