發新話題

小流氓/龍虎門

引用:
原帖由 elvisyuen 於 19-12-2007 00:24 發表   當年肯定有買過邁, 記得係由王小虎初到香港講起再結識四小將....但係印象好濛糊了

小弟都記得o尼段!好似王小虎幫他們(四小將)打o的壞人而結識...(印像模糊)

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 19-12-2007 14:51 發表 係呀... 其實可以去小流氓非官網度查下... 不過我唔記得網址囉...

monoakira brother 巳 post o左綱址o拉...see..

http://hk.geocities.com/ruffianhk/

引用:
原帖由 東加豆 於 25-12-2007 10:19 發表 豆實在投入唔到呢類書....一打開封面便遊云...@~@!! 因屋企的哥哥們的關係, 呢類公仔書就隨屋都係...   唔知點解個腦就成日記得有一本 龍虎門 叫....'老妖歸天'  仲好似係紅色底色添.... 

係有一期老妖陣亡(瓜o左)....但唔記得係唔係你講o個個書名 .........

引用:
原帖由 匯豐易通財 於 28-12-2007 22:44 發表 "奪命老妖"後來好似係咪改邪歸正..?

無錯!!做正義之士

o岩o岩先睇 ' 王小龍 ' 傳~~好麻麻...有o的失望!

1) 封面面相幾靚...但堶戚惇 keep o吾到水準~

2)女角面相...周勝畫得好唔靚~( 自我風格問題 )....真係需要改進o下!!

3)畫面分鏡流程表現唔夠吸引......

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 8-1-2008 20:49 發表 超人大哥咁既評語... 令我諗起一個日本漫畫家... meimu... 佢既電腦奇俠02就係咁既例子... 又係封面靚...入面唔靚...

無錯係o牙!我最初都想買o尼本電腦奇俠02..,但係o的朋友又係好似你o甘講..所以冇買到!!

引用:
原帖由 George 於 9-1-2008 12:28 發表 ULTRAMAN BROTHERS 兄,   我睇髐T期,真是"麻麻地".   角色面相唔得. 人物造形唔得.   故事又麻麻.   老黃存心"略"水.

原來George 兄同小弟感覺一樣!! 老黃今次...失策. .!應該找夏偉義畫,o吾好找周勝!!

引用:
原帖由 George 於 10-1-2008 10:45 發表 Ultraman Brothers 兄,   十分同意,不應找周勝,我個人覺得應找邱福龍做王小龍傳主筆

George 兄, 邱福龍更係好...如果佢畫就一早畫了..,次選夏偉義o的畫功都十分好..!( 佢而家做後線多 )

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 28-6-2009 22:02 發表 係王風雷傳搞到失哂衡...

o夷~....有朋友又話勁好睇~?! 可能就係睇佢寫到失哂衡先好睇!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 29-6-2009 17:18 發表 邊個話勁好睇架??? 火雲邪神就好睇喇... 王風雷傳就開始既時候都唔差...越畫越過份... 王小龍傳就不值一提啦...

haa....原來如此!好彩無買!

王小龍傳我有睇過o下....真係o吾得! o徙o西個o甘型o既主角!

引用:
原帖由 綠寶210 於 29-6-2009 23:33 發表   我都覺得王風雷傳真係幾好睇喎.  

係o拉~.....點解有 D 人話好睇有 D 人話o吾好睇o尼??!

引用:
原帖由 Carson35 於 30-6-2009 14:04 發表 大家好,我系新人,請多多指教。。。我以前都有睇龍虎門,屋企鬼死甘多本,成日去D舊報攤MD舊書,小流氓都有20+幾本,但系移民0黎美國時丟0西。。。我記得王小龍死0個時我仲覺得好唔開心添。。。但系之後都無 ...

歡迎你 Carson兄~!多來 oldcake.net 跟我們談天吧!

去o左oldcake.net人口普查登記嗎~?!

http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=275&extra=page%3D1&page=10

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 16-7-2009 13:18 發表 睇怕會... 仲有呢... 明明王風雷既冰火七重天有分兩級...(唔記得係二定三) 而家先得初階青焰... 所以唔及佢阿叔咁利害喎... O...點解佢又唔練埋上去... 仲有...之後王海蛟既七重天鬼咁利害(利害就唔會比三 ...

引用:
原帖由 綠寶210 於 16-7-2009 13:43 發表   風雷傳第一二期有講原因, 不過我都唔係好記得.   今日出新著龍虎門既羅刹教篇大結局, 火雲邪神求求其其就輸左俾3皇.   舊著仍然係經典, 無法替代了.  

我覺得王風雷傳同新著龍虎門o吾可以距離舊著劇情結局太遠....如果o吾係接o吾到!或者o甘.....有 D 奇奇怪怪!

發新話題