發新話題

小流氓/龍虎門

小流氓/龍虎門

禰i能唔講E本{完再{r典啊? 尤其係最正屪a人:火云邪神!

一神二妖三煞星,四鬼五怪六騎士!真係夠經典!

陳傲雲比起火云邪神,唔論武功,只談背景、遭遇、命運因性格,藢說H

引用:
原帖由 spectreman 於 23-9-2006 12:23 發表 陳傲雲比起火云邪神,唔論武功,只談背景、遭遇、命運因性格,藢說H
唉!小弟對陳傲雲都已經無セ印像,我從小流垊之沙田三豹開始睇,當中經過無數精彩故事,直至荃灣十五狼,與羅剎教正式對立,小虎被擄,二皇到曰本迎救,亦開始於99期改名龍虎門,一神二妖三煞星四鬼五怪六騎士的精彩故事正式開始,甚麽奪命老妖,甚麽驚天煞,動地煞,分屍煞,又甚麽奇門ハ煞爪,還有第ハ式,又突然出現多一個飛妖!小虎又學了九陽神功,黑龍學了金鐘罩,而小龍更堅,跟洪東學了真正降龍十ハ掌,更曾有一次借助斷脚老人,使出了易筋經的黑級浮圖,故事非常勁,但........邊X個白痴整死王小龍架!白痴 白痴 白痴 後來又揾個假王小龍,就更白痴 白痴 ...好...從此唔睇龍虎門

個白痴咪係玉郎囉!

可能作者覺得三個主角在描寫時要花太多時間, 所以希望把兩個主角作為重心, 可以深入小小

個原因應該係為"谷書"。

唉!我如果無記錯,我曾經在一編玉郎專訪中,記得王玉郎曾埋怨張萬有做龍虎門主編時,决定整瓜王小龍,我唔敢sure係唔係張萬有,有無高人指點及更正,Thank You!

引用:
原帖由 karmenv3 於 29-9-2006 02:46 發表 唉!我如果無記錯,我曾經在一編玉郎專訪中,記得王玉郎曾埋怨張萬有做龍虎門主編時,貝w整瓜王小龍,我唔敢sure係唔係張萬有,有無高人指點及更正,Thank You!
But Jademan is the Boss! This means either he did not care less or he's the decision maker at the back! After all, who's the general??所以,繷ㄚY玉郎嚙龤IIt's an unforgiven fatal error

引用:
原帖由 spectreman 於 29-9-2006 10:49 發表 But Jademan is the Boss! This means either he did not care less or he's the decision maker at the back! After all, who's the general??所以,繷ㄚY玉郎嚙龤IIt's an unforgiven fatal error
Yes I agree

宜家奰s虎門重寫同舊鴾鞢A大家藢說H

舊好d......

最戇居的水上活動, 就是一個人跌進愛河.

將王伏虎改為失憶後變髐賳t使...唉、都唔知為乜?不如將火云邪神改為東方無敵鼣孕J咪重好睇!@#X%^$@!!

王小龍係配角,石黑龍係大配角,王小虎係大大配角,仲有セ好睇,金羅漢又無性格又無霸氣,人物又多又亂,似大公司人事關係勾心鬥角故事,多過似警惡挫奸故事,失敗,火雲邪神同東方無敵的鬥智橋段又自圓其說,狗屁不通,新不如舊!

引用:
原帖由 karmenv3 於 18-10-2006 00:59 發表 王小龍係配角,石黑龍係大配角,王小虎係大大配角,仲有Й好睇,金羅漢又無性格又無霸氣,人物又多又亂,似大公司人事關係勾心鬥角故事,多過似警惡挫奸故事,失敗,火雲邪神同東方無敵的鬥智橋段又自圓其說 ...
我~覺肉狼想將本書學日本漫{橋段,可惜啊?!眼高手低。再加上本地實在冇人才(港產片冇人睇已是好例子);而阿肉狼個心又回復當年炒股之"庸",放眼全[市{實屬過份遠大,根本就欠 focused。史學家言:[color=Red]重蹈歷史之錯,不足為奇。看古今歷代君臣之政績興衰演變,累錯累犯,便一目了然。

大家記唔記得李小龍曾經係『小流氓』出現過?

[quote]原帖由 SuperFriends 於 22-10-2006 03:29 發表 大家記唔記得李小龍曾經係『小流氓』出現過? [/quote Yesssss, he was with LAU, KWAN, CHEUNG on one line against the LITTLE RASCALS. Bruce suddenly encountered a heart stroke and failed during the fight.

有......仲同小虎打到飛起................

最戇居的水上活動, 就是一個人跌進愛河.

獨眼龍,肥油五...........

独眼龍,四眼明,光頭星,黑仔傑

發新話題