發新話題

影山浩宣 / 影山ё①вй 

tyler兄真快手, 我還想希望盡快這一兩日upload一段近30分鐘冇剪輯人頭版片段..........

不過聲沙情況似乎不只我有發生.

tyler兄拜讀過貴blog, 想講講跟茯O"快逹票"賣飛, 不是通利, 不過根據以往多次慘痛於快逹票買飛個案, 快逹票server又會於賣飛頭一朝, 再down多一次........... .

不過我今日聽到JAM Project會有首新歌, 是"機戰Z"的主題曲, 希望會是一首比美水木的好歌.

引用:
原帖由 Tyler2 於 2-8-2008 09:23 發表 多謝adamying提點。但是這主辦單位應該會跟上次AFJ HK2007一樣會安排通利琴行這些城市電腦售票網兼售快達票的。我上次都係首日仆倒去通利買最佳位置的。快達票網頁﹐我係用來八卦賣到幾多飛的﹐他們的 ...

niconico個網要有a/c先可以睇到, 但佢又係日文........................>_<

tyler兄有冇其他方法可以看到這個片段, 謝謝.

tyler兄, 見你已經買到飛, 可以到時見到你, 我都係訓鬫迂葍R了飛, 不過好可以惜, 只可以買到第六行中間路口飛, 我和朋友比較喜歡較中間位置, 其實賣飛情況有少少超過我所想, 一開場已經有人第一時間衝去買飛, 而且一買就十張................(雖然我都買了六張, 如果唔係價錢貴咁上次多, 可能我都要掃十張) 到我都係第二十二,三個人剛拿不到簽名會名額.......... , 我和朋友商討過後, 就買了現在的位置, 後來想想, 主辦單位又話保留少量好位, 其實係保留了右邊全部位, 有講大話成份, 所以現在我都有再買飛的想法. 昨朝早買飛時的人龍好長, 雖然和買panda-z的人同一條隊, 但應該有超過一半都係買飛, 因為視線都係集中去賣飛的地方, 人數超過50人, 但我發覺得兩點鐘再去看看賣飛情況又比我想相對為少, (我意思係頭一輪的買飛的人, 好快就停了, 因為用了唔同顏色的筆去劃位, 所以好易認, 總體賣飛情況都唔錯, 頭一個區的飛我見都賣得八八九九了, 最左邊的區就一如以往比較差) 另外tyler兄你是否坐第一行?

我都係對影山同奧井比較有感情, JAM Project本身都有好歌, 但為數不多, 不過好起上來又真係百聽不厭, 一路聽一路燃燒 .

我最喜歡"未來デソ咆哮" 和 "鋼ソ救世主"

Solo演唱部份民意調查

JAM Project 演唱會可以提出各人各自Solo時唱的歌.

以下為直接Website.

http://web.ail.com.hk/jamproject/

或可以去這裡看看.

http://www.ail.com.hk/jam.html

官方youtube片段

影山浩宣於香港動漫電玩節舉行Mini Live (Part 1)

官方youtube片段

影山浩宣於香港動漫電玩節舉行Mini Live (Part 2)

官方youtube片段

影山浩宣於香港動漫電玩節舉行Mini Live (Part 3)

過兩日有飛賣啦.

引用:
原帖由 japkortai 於 24-8-2008 10:30 發表 6月的時候,去了日本聽影山及水木一郎、崛江美都子的演唱會。除了當中有數首歌我識的歌之外,其他我都未聽過,還差點兒睡著了。去年8月的演唱會最值得聽,有佐佐木功、山本正之等,最想聽的全部在那場演唱會。所 ...

冇法啦, 佢地唔覺唔覺在日本都連續開了近十年演唱會, 冇理由仲全部都係舊歌, 而且他們都還有新歌出, JAMProject 主打機戰歌, 所以我都會有好大部份都識, 就算係動畫歌我都略知一二, 特撮就差少少..............................

不過估唔到原來有這麼多人專程過日本睇他們演唱會, 我都好想去 , 不過冇法冇銀兩 .

紀念商品有圖睇

不過我覺得精選套裝唔抵買

聽完今晚Jam Project演唱會之後, 覺得他們都好落力演出, 交足工課, 比上年水木那場, 舞台設計只有最基本的佈置, 唱卡拉ok, 但Classic部份比上年長好多, 最有心思就係唱新版粵語叮噹(可能主辦單位關係, 所以選這首歌), 演唱會一開始已經講會唱一首廣東話歌, 但一時之間我都想不到會是那一首廣東話歌, 因為太多選擇, 而且又想不到那首會係啱佢地, 當他們唱出來之後, 全場都為之一驚, 完全估唔到會唱得咁好, 而且有九成字眼都好對音, 冇唱錯, 首歌分三部份唱頭尾用廣東話唱, 中間用日語唱, 完全想不到連自己個名都未能用廣東話好正咁說出來, 但classic唱叮噹會咁好, 全場即時叫encore, 但好可惜最終都係冇encore , 每人都係得一首獨唱的自己本身的歌, 比較可惜, 絶大部份係合唱Jam Project的Super Robot大戰的歌. 希望好似影山所講, 可以以後和其他日本動畫歌手一齊來港演出, 或和本港歌手聯手表演(雖然我覺得有難度), 但有時見到在中國大陸獻唱的日本動畫歌手比香港還多時, 心想香港真係容納不到他們? 還是香港人的想法真係咁狹窄? 不過我本身都覺得香港人係表面open, 裡面好保守, 由其是可能會給人說幼稚時, 都唔會說出來.

傳聞米倉千尋 石川智晶演唱會最後公布了8月30日, 影山和遠藤會來香港. 有冇餅友去了今次演唱會呀, 可否覆覆. thanks

官網出了POST

2009年第三彈演唱會決定!「鋼鐵兄弟」回歸!

2009年05月19日

有參加「米倉千尋 石川智晶 ニゑヘソFRIENDS香港演唱會」的朋友應該已經知道,我們邀請了影山浩宣及遠藤正明再次來港舉行演唱會,「影山浩宣 遠藤正明 GALAXY RETURN in HK LIVE」鐵定於8月30日星期日隆重舉行!是次演唱會將會以兩位歌手的個人作品為主,讓大家欣賞兩位歌手不同範疇的精彩演出,詳情請留意我們日後的公佈。

魂ソе③み再ヂ!

考慮緊........   , 主要睇價錢同有冇朋友去.

官網出新post

「影山浩宣 遠藤正明香港演唱會」詳情公開

2009年06月12日

要大家久等了,我們已經定出「影山浩宣 遠藤正明香港演唱會」的詳情,請參閱以下內容。

影山浩宣 遠藤正明 GALAXY RETURN in HK LIVE

日期:2009年8月30日 (星期日)

開場時間:晚上6:30

開演時間:晚上7:30

地點:九龍灣國際展貿中心6樓展貿廳3

票價:HK$580 / HK$450 / HK$330

售票網:快達票(HK Ticketing) 及通利琴行

門票公開發售日期:2009年7月18日 (星期六)

引用:
原帖由 japkortai 於 31-8-2010 20:56 發表   歌唱魂,最緊要個mini concert掂唔掂先? 影山唱咗乜嘢歌呀?

我見其他網站講唱了以下4首.
1. CHA LA HEAD CHA LA
2. Zenki
3. Heats
4. 牙狼

真係好不幸, jam project 和 栗林みな実 美郷あき在世博的演唱會取消了.

發新話題