44 123
發新話題

影山浩宣 / 影山ё①вй 

影山浩宣 / 影山ё①вй 

我聽鷛s城"各位online"11日節目介紹後, 寫下來的.

16歲組成"LAZY"樂隊 , 1981年解散.

真係唔知道佢原來咁早出道.

雖然我得イイわ ゆイれ原唱gatter比佢翻唱好, 但以翻唱來講都十分出色.

我特別喜歡佢 "鬼神童子ZENKI" , "真ヴЧУみ①п" Heats , "熱風!疾風!ДユдЗУみ"(雖然係合唱)

唔知大家有什麼意見.

好可惜 inabottle 兄, 我只係知道佢係那段時間組了LAZY樂隊, 但唱了什麼歌, 我真係唔知,  不過應該和 ACG 冇關.

我都同意wwl36 兄所講, 話晒都係佢成名作, 而且又符合演唱會主題, 而事實上都真係唱得好好.

inabottle兄,準備好滅火筒未呀, 準備好就去歌.

黎多個足本版.

網上找的私人搞作. 不過我見佢有足本長度. 可以聽聽, 所以放上來.

concert 嗰晚你去唔去呀? 去的話記得帶滅火筒去呀. 我驚你唔燃燒, 你格離嗰個燒過去你度就唔好啦.

滅火筒咁大支, 唔知俾唔俾帶入場喎 , 到時話驚有恐怖份子(其實當晚麚ㄚY宗教狂熱份子 -SRS教 ), 唔俾帶有射擊性武器入去咪失敗. 香檳好鱦{, 可以助燃

tyler2兄 2)飛行石 / 4)金英二選手 可不可以給多少少貼士, 我略略估到, 但又不太確定.

引用:
原帖由 wwl36 於 14-5-2007 14:21 發表 1)單眼船長 = 宇宙海賊2)飛行石3)手指篤爆敵人4)金英二選手 = 神威賽車手 5)主角有個朋友叫大文豪6)金色動物頭   只識兩個  

5)主角有個朋友叫大文豪6 ---> 電子神童

6)金色動物頭 ---> 太空保衛團

=========================

2)飛行石 ---> 天空之城?????

3)手指篤爆敵人 ---> 北斗之拳?????

但是我真係唔多肯定, 因為佢地在日本都好似未演繹過以上兩首歌.

6)金色動物頭 ---> 牙狼GARO???

tyler2兄 有冇多少少當晚表演消息呀. 星期四有冇人去接機呀.

講真我都冇想過佢地唱什麼歌, 應該講約兩個鐘的演唱會, 五個人分, 每個人都只係得約三首歌時間, 減去首本名曲, 真係冇什麼可選擇, 所以我都好明白要分開兩個唔同主題的用意.

影山和遠藤上星期12號晚在台灣, 17號就到香港, 真係忙到不得了. 幾乎連停下來休息時間都冇.

不過冇辦法啦, 佢地又唱得咁好.

影山在"影山秘密日記"留言,到港後的遊歷.

佢地好似住係九龍灣九展.

http://www.airblanca.com/paseo/index.html

影山 ё①вй / 遠藤正明 /わギクズチボウ / 福山芳樹 合唱

好有氣勢

jam project 明年會舉行國內和國外巡迴演唱會, 國內是"japan flight 2008 no border", 國外叫"world flight 2008" 香港是其中一站, 期待中........

引用:
原帖由 adamying 於 9-11-2007 09:46 發表 jam project 明年會舉行國內和國外巡迴演唱會, 國內是"japan flight 2008 no border", 國外叫"world flight 2008" 香港是其中一站, 期待中........

JAM Project WORLD FLIGHT 2008 No Border in Hong Kong

JAM Project 將於10月7日來香港開演唱會.

影山浩宣7月31日來港, 8月1日在香港動漫電玩節作特別嘉賓, 還會在2:15pm~2:45pm開迷你演唱會, 之後有簽名會.

今年場地不是上年那個, 改了在九龍灣國際展貿中心6樓展貿廳3, 比上年大了少少.

今次"JAM Project WORLD FLIGHT 2008 No Border in Hong Kong"冇松本梨香份, 因為她在"JAM Project JAPAN FLIGHT 2008 NoBorder"之後會暫時停止JAM Project內的活動, 但冇再講幾時再參與, 又不是脫離JAM Project. 可能想試試獨立出去發展.

影山浩宣個人迷你演唱會VIP觀眾抽選詳情

影山浩宣將於8月1日(星期五)下午2時15分至2時45分在香港動漫電玩節的會場舉行一場個人迷你演唱會,我們特地在舞台前準備了50個座位,讓50位VIP觀眾能夠近距離欣賞影山浩宣的精彩演出。

如果您都想成為這50位VIP觀眾之一,那就馬上進入下面的連結,填妥表格後按”提交”,我們便會從參加者之中抽出50位幸運兒,並派專人跟他們聯絡,通知他們當日的安排。

截止日期為7月23日(星期三)

以下是參加網頁

http://www.ail.com.hk/jam.html

小弟剛收到信, 有幸參與mini live 觀眾.

開始有飛賣

44 123
發新話題