發新話題

影山浩宣 / 影山ё①вй 

影山浩宣 / 影山ё①вй 

我聽鷛s城"各位online"11日節目介紹後, 寫下來的.

16歲組成"LAZY"樂隊 , 1981年解散.

真係唔知道佢原來咁早出道.

雖然我得イイわ ゆイれ原唱gatter比佢翻唱好, 但以翻唱來講都十分出色.

我特別喜歡佢 "鬼神童子ZENKI" , "真ヴЧУみ①п" Heats , "熱風!疾風!ДユдЗУみ"(雖然係合唱)

唔知大家有什麼意見.

ha! 睇字完全唔識LAZY BAND...有無歌仔聽聽...聽吓唱吓D歌回憶return...

第一次聽到龍珠日版主題曲 CHA-LA HEAD-CHA-LA 先知 "影山ё①вй" 係邊個.

真三一萬能俠兩首歌, HEATS, ヴЧУみ①п! , 都好正.

龍珠 (LIVE)

影山ё①вй + 孫悟空

影山ё①вй - Cha-La-Head-Cha-La (Live)

引用:
原帖由 綠寶210 於 13-4-2007 22:57 發表 龍珠 (LIVE) 影山ё①вй + 孫悟空   影山ё①вй - Cha-La-Head-Cha-La (Live)  

E首香港演唱會唱硬

好可惜 inabottle 兄, 我只係知道佢係那段時間組了LAZY樂隊, 但唱了什麼歌, 我真係唔知,  不過應該和 ACG 冇關.

我都同意wwl36 兄所講, 話晒都係佢成名作, 而且又符合演唱會主題, 而事實上都真係唱得好好.

絕對同意"影山ё①вй" 唱 CHA-LA HEAD-CHA-LA

是十分出色, 不過自己最愛反而係HEATS,

真係一路聽一路有被燃燒的感到

引用:
原帖由 adamying 於 14-4-2007 00:10 發表 好可惜 inabottle 兄, 我只係知道佢係那段時間組了LAZY樂隊, 但唱了什麼歌, 我真係唔知,  不過應該和 ACG 冇關.   我都同意wwl36 兄所講, 話晒都係佢成名作, 而且又符合演唱會主題, 而事實上都真係 ...

同意LAZY唱得好好!

引用:
原帖由 Anison 於 14-4-2007 09:27 發表 絕對同意"影山ё①вй" 唱 CHA-LA HEAD-CHA-LA 是十分出色, 不過自己最愛反而係HEATS, 真係一路聽一路有被燃燒的感到

一路有被燃燒的感覺......俾你咁講試找HEATS來聽吓先!

inabottle兄,準備好滅火筒未呀, 準備好就去歌.

黎多個足本版.

有d小火, 未到三級 . 開concert呢首都好正!

adamying 找來既歌仔...足版個intro好sad味重... 同'the last day of world'有關 ? (片頭)

網上找的私人搞作. 不過我見佢有足本長度. 可以聽聽, 所以放上來.

concert 嗰晚你去唔去呀? 去的話記得帶滅火筒去呀. 我驚你唔燃燒, 你格離嗰個燒過去你度就唔好啦.

引用:
原帖由 adamying 於 14-4-2007 20:52 發表 網上找的私人搞作. 不過我見佢有足本長度. 可以聽聽, 所以放上來.   concert 嗰晚你去唔去呀? 去的話記得帶滅火筒去呀. 我驚你唔燃燒, 你格離嗰個燒過去你度就唔好啦.

千祈咪燒過黎 ..... water in a bottle always! 

到時不如就以滅火筒為記吧

滅火筒咁大支, 唔知俾唔俾帶入場喎 , 到時話驚有恐怖份子(其實當晚麚ㄚY宗教狂熱份子 -SRS教 ), 唔俾帶有射擊性武器入去咪失敗. 香檳好鱦{, 可以助燃

你們提幾首都一定有.
龍珠, 星矢18號晚, heats要等19號.

我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 Tyler2 於 14-5-2007 12:40 發表 你們提幾首都一定有.龍珠, 星矢18號晚, heats要等19號.

Tyler2兄係搞手 ? 不過-歡仰回來

引用:
原帖由 wwl36 於 14-5-2007 12:58 發表 Tyler2兄係搞手 ? 不過-歡仰回來

如果我自己是搞手便發達了. 見盡幾個心目中的神.
只是朋友搭朋友流出的資料, 知道大概會有甚麼歌.

18號晚大概提示:
1)單眼船長
2)飛行石
3)手指篤爆敵人
4)金英二選手
5)主角有個朋友叫大文豪
6)金色動物頭

我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

tyler2兄 2)飛行石 / 4)金英二選手 可不可以給多少少貼士, 我略略估到, 但又不太確定.

發新話題