發新話題

有無人like高立的未來世界呀!?

高立、麗娜同阿西, 再加上船長四人,係呢套片最受我歡迎的人物! 仲記得高立第一次見到阿西,兩個鬥走比拚,上山涉水穿越森林,又攪笑又精彩! 船長暗戀麗娜,幾十歲向個小妹妹表白愛意,哈哈!頂佢唔順! 高立又潛得、又跳得,臂力同腳趾力同樣驚人!離還飛擲魚,腳趾夾住機翼唔趺,仲可以大迴環翻身!起勁!

引用:
原帖由 kuwabolo 於 11-12-2006 21:22 發表 請問係咪無線配音版呢?因為個盒無寫,問DVD店的店員都唔知

如果可以的話,可否放上youtu 或者播條片給我聽,因為我有看tvb版.

引用:
原帖由 Wan20041027hk 於 12-1-2007 13:22 發表 高立、麗娜同阿西, 再加上船長四人,係呢套片最受我歡迎的人物! 仲記得高立第一次見到阿西,兩個鬥走比拚,上山涉水穿越森林,又攪笑又精彩! 船長暗戀麗娜,幾十歲向個小妹妹表白愛意,哈哈!頂佢唔順! 高立又 ...

我呀! 十分之喜歡高立的未來世界! 乘套無線版vcd都有連一個印刷十分之不精美的軟紙盒.

個隻毒蛾號好鬼正, 高立同亞茜個種傻氣好鬼令人喜歡. 最鍾意亞立個種愛. 雖然有d傻現實可不可能, 只有記情於亞立身上.

當年係智原買了d本特刊, 宜家重係我個書架上.

引用:
原帖由 Johnng 於 24-3-2007 22:02 發表   如果可以的話,可否放上youtu 或者播條片給我聽,因為我有看tvb版.

果次試睇左,唔係TVB版黎的,所以無買了.其實我都有TVB版的VCD,不過如果有DVD版就想買多套咁解

我也很喜歡高立,也是由高立才留意宮崎老師,

最深刻就是高立初遇阿西那幕, 兩個鬥野, 鬥跑, 鬥叫,

還一起殺了頭超巨大野豬, 還一起食了, 兩個變埋朋友

高立勁WOR。。。 支魚叉飛得幾遠。。。記得有一集是在麥田﹐ 壞人要抓麗娜﹐ 高立大老遠就飛出魚叉正好插在麗娜右掖下方阻擋壞人﹐ 都不知幾準呀。。。奧運標槍他拿硬冠軍得啦。

最後阿孟絲絲好像跟船長結婚﹖﹖﹖

最近先知原來麗娜的配音已過身,

真唏噓!

你講香港配音的梁緻盈小姐, 2001年38歲壯年離世, 好可惜.

引用:
你講香港配音的梁緻盈小姐, 2001年38歲壯年離世, 好可惜.

配大雄鶩茪S過魖.....應該唔係同一人係嘛??!不過係唔係都同樣可惜

引用:
原帖由 adamying 於 16-10-2007 09:18 發表 你講香港配音的梁緻盈小姐, 2001年38歲壯年離世, 好可惜.

原來已經係01嘅事!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 16-10-2007 11:51 發表     配大雄鶩茪S過魖.....應該唔係同一人係嘛??!不過係唔係都同樣可惜

盧素娟, http://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%9B%A7%E7%B4%A0%E5%A8%9F

引用:
原帖由 超人兄弟 於 16-10-2007 11:51 發表     配大雄鶩茪S過魖.....應該唔係同一人係嘛??!不過係唔係都同樣可惜

唔係同一個, 配大雄的是盧素娟, 她是第二個配大雄的配音員, 第一個是曾慶鈺小姐, 盧素娟小姐06年7月22日過身, 盧素娟小姐病逝前為《多啦A夢大電影之貓狗時空傳》大雄配音, 但不幸捱不過, 被迫放棄, 盧素娟小姐很過意唔去, 電影公司找到第一個大雄配音員曾慶鈺小姐, 雖然曾慶鈺小姐已經移民去了加拿大, 但為了完成盧素娟小姐心願, 自掏腰包買機票返港, 完成未完的部份. 十分令人感動.

引用:
原帖由 adamying 於 16-10-2007 09:18 發表 你講香港配音的梁緻盈小姐, 2001年38歲壯年離世, 好可惜.

梁緻盈小姐配過不少的經典角色, 如 "草菇", "小玲瓏", "石野嵐"...等等. 真令人懷念

引用:

唔係同一個, 配大雄的是盧素娟, 她是第二個配大雄的配音員, 第一個是曾慶鈺小姐, 盧素娟小姐06年7月22日過身, 盧素娟小姐病逝前為《多啦A夢大電影之貓狗時空傳》大雄配音, 但不幸捱不過, 被迫放棄, 盧素娟小姐很過意唔去, 電影公司找到第一個大雄配音員曾慶鈺小姐, 雖然曾慶鈺小姐已經移民去了加拿大, 但為了完成盧素娟小姐心願, 自掏腰包買機票返港, 完成未完的部份. 十分令人感動.

so sad!!

引用:

梁緻盈小姐配過不少的經典角色, 如 "草菇", "小玲瓏", "石野嵐"...等等. 真令人懷念

sad too!!

引用:
原帖由 特撮狂 於 29-10-2006 00:22 發表 高立2的介紹大家可看看,別抱太大期望 http://202.74.17.106//na/conan/index.htm

有小小新不如舊的感覺

最難墮的胎, 就是你我各懷鬼胎.

引用:
原帖由 Wan20041027hk 於 12-1-2007 13:22 發表 高立、麗娜同阿西, 再加上船長四人,係呢套片最受我歡迎的人物! 仲記得高立第一次見到阿西,兩個鬥走比拚,上山涉水穿越森林,又攪笑又精彩! 船長暗戀麗娜,幾十歲向個小妹妹表白愛意,哈哈!頂佢唔順! 高立又 ...

呢幾段可以講係精華~

佢可以腳指夾住機翼.......

我有一套日文版本中文字幕的 VCD, 在葵涌買的.

我買了套DVD, 但還未開 .

發新話題