31 12
發新話題

當年佳視有好多卡通片歌都好正 !!

當年佳視有好多卡通片歌都好正 !!

唔知有冇人記得呢......??? 最鍾意都係"冰河戰士", "黃金戰士", "肖巴啦" 同唔知咩"玲瓏三戰士"咁上下0既劇 !!

冰河戰士歌詞: 冰天雪地,不見小烏飛,外來侵略,把他制止! 冰河誕生好戰士,好戰士,這一次戰爭,結束在何時? 五個好戰士,保衛寸土,冰河隨時動干戈,終需會靜止。 冰天雪地,一切也極寧靜,外來侵略,把他制止!

引用:
原帖由 Ricky00893 於 18-9-2006 21:42 發表 冰河戰士歌詞: 冰天雪地,不見小烏飛,外來侵略,把他制止! 冰河誕生好戰士,好戰士,這一次戰爭,結束在何時? 五個好戰士,保衛寸土,冰河隨時動干戈,終需會靜止。 冰天雪地,一切也極寧靜,外來侵略,把 ...

黃金戰士 和 玲瓏三戰士 不是佳視出品

飛天金剛鑽都好好聽! 沖風陷阱個沖, 沖呀沖! 一於逢命行動, 就發動! 一有命令就會及事發動, 直負外太空 上上上, 我地要沖, 沖沖沖, 真夠威風 好威猛金剛鑽, 實在極有用 上上上, 招招打到, 沖沖沖, 招招進步 lalalalalalala.......la.. la....

引用:
原帖由 milmil 於 23-9-2006 18:09 發表 飛天金剛鑽都好好聽! 沖風陷阱個沖, 沖呀沖! 一於逢命行動, 就發動! 一有命令就會及事發動, 直負外太空 上上上, 我地要沖, 沖沖沖, 真夠威風 好威猛金剛鑽, 實在極有用 上上上, 招招打到, 沖沖沖, 招招進步 ...
卡通就{得麻麻,但首歌正!milmil 妳真好記性。

引用:
原帖由 milmil 於 23-9-2006 18:09 發表 飛天金剛鑽都好好聽! 沖風陷阱個沖, 沖呀沖! 一於逢命行動, 就發動! 一有命令就會及事發動, 直負外太空 上上上, 我地要沖, 沖沖沖, 真夠威風 好威猛金剛鑽, 實在極有用 上上上, 招招打到, 沖沖沖, 招招進步 ...
李龍基..........笑爆 !!

李龍基好旺場謘I當年佢翻唱 Glen Campell 隻 Rhinestone Cowboy, 唔曳謘I

啦…… 衝風陷阱個衝 (衝啊衝) 一於奉命行動 (就快動) 一有命令就會立時發動 直赴外太空 上上上 (我地要衝) 衝衝衝 (真夠威風) 好威猛 金剛鑽實在極有用 上上上 (一招打中) 衝衝衝 (招招跳動) 啦…… 自問蓋世武功 (樣樣通) 自問武藝精通 (夠威風) 妖魔鬼怪個個敗退 日日夜夜 探敵縱

引用:
原帖由 gettertam 於 3-10-2006 21:46 發表 啦…… 衝風陷阱個衝 (衝啊衝) 一於奉命行動 (就快動) 一有命令就會立時發動 直赴外太空 上上上 (我地要衝) 衝衝衝 (真夠威風) 好威猛 金剛鑽實在極有用 上上上 (一招打中) 衝衝衝 (招招跳動) 啦 ...
我都淨係記得頭段jar~ 嗱! 你呢首就fully vision 喇! yeah!

引用:
原帖由 Ricky00893 於 18-9-2006 21:42 發表 冰河戰士歌詞: 冰天雪地,不見小烏飛,外來侵略,把他制止! 冰河誕生好戰士,好戰士,這一次戰爭,結束在何時? 五個好戰士,保衛寸土,冰河隨時動干戈,終需會靜止。 冰天雪地,一切也極寧靜,外來侵略, ...
主唱 - 黃思雯

飛天金剛鑽係李龍基唱既咩? 我只係聽過林嘉華唱

其實都唔知邊d歌係邊台打邊台唱的了 不過以前d歌真係好好聽

引用:
原帖由 celia 於 1-3-2007 08:59 發表 飛天金剛鑽係李龍基唱既咩? 我只係聽過林嘉華唱
我不知有否記錯,印象中林嘉華只唱過巨靈神和宇宙飛龍,好似無唱過金剛飛天鑽。是不是呢?

李龍基

引用:
原帖由 奪命金 於 8-3-2007 12:51 發表 我不知有否記錯,印象中林嘉華只唱過巨靈神和宇宙飛龍,好似無唱過金剛飛天鑽。是不是呢?
有唱過咖 ....... 你知唔知巨靈神和宇宙飛龍收錄係邊 ? 就係同金剛飛天鑽一起, 收錄在醒目仔時間錄音帶第二輯

我早排整理舊東西時發現一隻佳視卡通的LP碟, 還有歌詞, 我記得是N年前在廟街ニ手唱片檔買的. 內有301部隊, 大鉄人17, 冰河戰士, 金剛飛天鑽.......etc 遲些拍照放上來

引用:
原帖由 East 於 16-3-2007 00:17 發表 我早排整理舊東西時發現一隻佳視卡通的LP碟, 還有歌詞, 我記得是N年前在廟街ニ手唱片檔買的. 內有301部隊, 大鉄人17, 冰河戰士, 金剛飛天鑽.......etc 遲些拍照放上來
是《最新佳視主題曲精選》嗎? 這張LP近日都有了復黑版的CD推出市面。 (本人用了接近50元買了那復黑CD) 看到封面那裡寫301部隊究竟是甚麼意思? 只知這些是熱血動畫歌類,但怎麼這堆動畫特攝《五勇士》、《大鐵人》、《金剛飛天鑽》和《冰河戰士》會是統稱301部隊? (因為本人未經歷過佳視年代,故此不明白是甚麼意思。)

引用:
原帖由 奪命金 於 8-3-2007 12:51 發表 我不知有否記錯,印象中林嘉華只唱過巨靈神和宇宙飛龍,好似無唱過金剛飛天鑽。是不是呢?
原來以前聽過林嘉華既錄音帶,所以對佢既印像深刻D,佢唱左好多首,七小福、金剛飛天鑽、七星俠、大鐵人、宇宙飛龍、巨靈神...

引用:
原帖由 carkei 於 15-3-2007 22:03 發表 有唱過咖 ....... 你知唔知巨靈神和宇宙飛龍收錄係邊 ? 就係同金剛飛天鑽一起, 收錄在醒目仔時間錄音帶第二輯
係呀~ 咁你有冇聽過等一輯?

31 12
發新話題