33 12
發新話題

X Rider

X Rider

OP X Rider 鶼I士山腳前停車轉身定鏡蘡鵅A型夾正!

我種意佢用枝萬能棒,可以變劍,鞭

這套真的很遺憾,當時麗的出晒預告片會播,最後當然無緣與香港觀眾見面...

引用:
原帖由 特撮狂 於 27-10-2006 17:41 發表 這套真的很遺憾,當時麗的出晒預告片會播,最後當然無緣與香港觀眾見面...
Don't ever mention this anymore in this forum or "somebody" will be so irritated that he will raise his voice to beat someone out of his living daylight. 請謔m腦奇俠。小心

有全套字幕版dowanload la!!!! 自重麗的年代..做完V3.有預告有得播...足至等左廿幾年....廿幾年....la!!!!!!

海洋作業強化人, 唯一一個冇胸肌既幪面超人。 Set Up! Set Up! Set Up!

引用:
原帖由 fatpong 於 16-11-2006 00:16 發表 有全套字幕版dowanload la!!!! 自重麗的年代..做完V3.有預告有得播...足至等左廿幾年....廿幾年....la!!!!!!
May I know where can be downloaded? In fact, I would like to know where can the Kamen rider 1&2 (99 Eiposodes) be downloaded ah? Thks.

Setup???? 好似係Xeta! Xeta! Xeta! 喎??? 有冇高人幫幫手?

引用:
原帖由 fatpong 於 16-11-2006 00:16 發表 有全套字幕版dowanload la!!!! 自重麗的年代..做完V3.有預告有得播...足至等左廿幾年....廿幾年....la!!!!!!
咁後來亞視都有o係九十年代一口氣播o左一號至九號o既電演版,當年適逢配叮噹o既林保全跳糟亞視,於是就配o左神敬介一角。

我有印象, 當年我一路睇, 一路都唸; "香港等左X Rider咁多年, 都要搵過頂級配音員配先得, 阿寶/叮噹/林源三呢個真係當之無愧!"

引用:
原帖由 AmuroLee 於 29-11-2006 23:17 發表 咁後來亞視都有o係九十年代一口氣播o左一號至九號o既電演版,當年適逢配叮噹o既林保全跳糟亞視,於是就配o左神敬介一角。
九十年代確係最正時期, 連咸蛋超人片集都全部有得做.

引用:
原帖由 特撮狂 於 27-10-2006 17:41 發表 這套真的很遺憾,當時麗的出晒預告片會播,最後當然無緣與香港觀眾見面...
有無兄台記得當年維他奶送貼紙

又真係唔記得喎!

回憶變身過程同後期的神敬介^^

http://203.75.99.146/cloud/rider/r05.html 我唔識放圖片上網剩係可以整個網上黎。做成不便.敬請原諒

引用:
原帖由 杜劍龍 於 17-11-2006 11:04 發表 Setup???? 好似係Xeta! Xeta! Xeta! 喎??? 有冇高人幫幫手?
應該係 Set Up 喎,因為佢首主題曲叫做 Set Up Kamen Rider X。

引用:
原帖由 eric1605 於 3-2-2007 20:04 發表 http://203.75.99.146/cloud/rider/r05.html 我唔識放圖片上網剩係可以整個網上黎。做成不便.敬請原諒
個網頁幾好呀. "X 受V3的「再改造」..." 請問改左甚麼呢?

強化及可以用動作變身

回復 #17 actionkamen 的帖子

即係變身時唔使再用腰帶兩旁果兩舊道具?

每一代幪面超人都以一種生物作藍本改造.. 1,2及3號是蝗蟲. 4號(非改造人),所以無份.... 5號(X RIDER)好似用海星或魔鬼魚作藍本來改造...似乎似海星多d...... 6號(亞馬遜)就用大蜥蝪作藍本 7號(STRONGER)就用獨角仙及甲虫(女幪面超人)作藍本... 8號(SKY)就用蜜蜂作藍本. 9號(SUPER ONE)....睇來睇去都睇吾出似咩生物....>__<

石в森章太郎 Wallpaper http://www.ishimoripro.com/walp.htm

33 12
發新話題