38 12
發新話題

gatchaman 35周年fans大會

gatchaman 35周年fans大會

暫定資料 日期; 2007年7月14-21日 地點:台灣高雄市中正文化中心 展品預定: 精品、紀念品、手造模型 1:1 ken模型展出(希望借到) cosplay表演 元祖電影版欣賞 研討會(以國語進行) 目前進行情況:正與日本的製作公司商談細節 詳情日後繼續公布

妳會去嗎 ?

我的朋友是主要搞手,能去的話我當然會去,但要看到時工作和身體情況而定...

能去的話, 會做女主角? 因妳的朋友是主要搞手.....

多口一問. Athena是從事什麼行業呢? 竟然能興ACG扯上關係? 回主題, 地點是在高雄, 距離在下的現居地實在太遠了. 唯有希望你能POST照片上來望梅止渴也好.

我係洪飛虎的同業嘛! 至於識得其他國家的fans就是個人興趣。 我出席都不會是女主角啦,老太婆扮cosplay有何好看? 再者能否去得成我暫時未知。 [ 本帖最後由 Athena 於 21-3-2007 16:45 編輯 ]

洪飛虎的同業? 不會是雜誌編輯吧?

總之我唔係改造人啦.....

引用:
原帖由 Athena 於 21-3-2007 16:52 發表 總之我唔係改造人啦.....
失敬失敬 !

引用:
原帖由 Athena 於 21-3-2007 16:52 發表 總之我唔係改造人啦.....

フリーカメラマン?

我朋友接受TVBS專訪,FOR7月的GATCHAMAN大會展

http://www.tvbs.com.tw/NEWS/NEWS_LIST.asp?no=sunkiss20070515192232#

請留意她穿的G3 T恤和手上的G1飛鏢

7月出席活動時,我會穿G1的T恤.這些衣服全是龍之子正版貨.每件300多港元的....

我們通常只在同人活動才穿。

引用:
原帖由 Athena 於 16-5-2007 11:24 發表 http://www.tvbs.com.tw/NEWS/NEWS_LIST.asp?no=sunkiss20070515192232#   請留意她穿的G3 T恤和手上的G1飛鏢   7月出席活動時,我會穿G1的T恤.這些衣服全是龍之子正版貨.每件300多港元的.... 我 ...

請問香港邊到有得買? 我只可以穿G-5  

引用:
原帖由 Athena 於 16-5-2007 11:24 發表 http://www.tvbs.com.tw/NEWS/NEWS_LIST.asp?no=sunkiss20070515192232#   請留意她穿的G3 T恤和手上的G1飛鏢   7月出席活動時,我會穿G1的T恤.這些衣服全是龍之子正版貨.每件300多港元的.... 我 ...

Athena 點解唔順便cosplay埋.

引用:
原帖由 wwl36 於 16-5-2007 15:48 發表 請問香港邊到有得買? 我只可以穿G-5  

嘩..........   要G-5先罥.wwl36兄你都好有份量.

引用:
原帖由 adamying 於 16-5-2007 16:02 發表     嘩..........   要G-5先罥.wwl36兄你都好有份量.

上身而已     

引用:
原帖由 adamying 於 16-5-2007 16:01 發表   Athena 點解唔順便cosplay埋.

唔好啦,我著g1 t侐已經係極限囉!

就算借到cosplay衫,都唔可以幾個g3架嘛,我地成班friend以女將為主,唔通搞個女版ken或者女版joe咩,咁變態....佢套戰鬥服咁貼身,點扮喎?請龍劍笙紮埋胸就可能得!

一係chi 鬚扮南部博士啦...借老豆套老西就ok啦!

引用:
原帖由 wwl36 於 16-5-2007 15:48 發表 請問香港邊到有得買? 我只可以穿G-5  

呢set t 恤全套5件,係龍之子的周年限量紀念品,只限日本本土郵購,非日本人名同地址佢係唔賣的。(種族歧視?)

我地都係託日本方面的同好代訂才得到手的,香港我暫未見過有得賣。

我朋友KENA上TVBS講她的珍藏:

gatchaman 30周年祭專屬BLOG開通

『有些事,現在如果不做,以後就再也沒有機會做了~~』,這雖然是國片『練習曲』中,聽障大學生東明相之所以背著一只背包與吉他,騎著單車環台7天6夜的初始動機,卻也可作為我之所以會發起舉辦此次回顧展的最佳詮釋。原本只是為了成就我們ㄧ小群人的夢想,沒料到的另一個收獲是在這個過程中因此而結識到了更多兼具才氣與夢想的好朋友!我相信這個過程會比結果更為重要,更相信由於您的加入,會讓我們此生唯一ㄧ次的科學小飛俠30周年展活動更為絢爛、成功。

~~科學小飛俠在台30周年慶歡迎您的加入~~

http://blog.xuite.net/kena/gatchaman

記得神勇飛鷹俠初期的片末曲,開端好似係一段鋼琴弹奏,然後係女仔唱(定兒童合唱),给人一種非常舒懷、寧靜的感覺,但網上找不到,各位資深gotchaman fans 可否幫下手?thanks!

38 12
發新話題