發新話題

系統升級了: Discuz5.5.0 最新版,請給予意見

引用:
原帖由 adamying 於 20-3-2007 17:22 發表 "松210" 和 "松 210" 我不知道是不是同一個人. 但我在家的腦看到有 "松 210" 在公司看到 "松210" 我不知道是不是腦的問題.
好采唔係你個腦有問題o者

呀........ 我係屋企真係睇到係 "松 210" , 係同一個人呀 ID 一樣呀, 唔通我屋企個腦有問題................ 唔.................. 睇落 toby 兄 個腦同我個腦都有同一個老人病喎.

今天我第一次用,幾好丫.

各位好嗎? 今日我猛咁打噴嚏呀, 原來你地講我...

引用:
原帖由 adamying 於 20-3-2007 04:02 發表 改了新版之後, 我看不見 松柏210 兄, 的"柏"字, 唔知有沒有其他人出問題呢?
改了新版之後, 我仍然看到自己的名字是 "松柏210" , 有個囍r呀, 我自己部電腦就無問題.

引用:
原帖由 toby 於 20-3-2007 15:04 發表 我都未見過有"松柏210"這用戶,你應該是指"松 210"這用戶吧~~~中間是空白的~~~沒有柏字。
這麼離奇? 網主大大, 我登入都係用"松柏210", 由第一天起都有個囍r. 但 "松 210" 這個用戶, 我就未見過啦.

引用:
原帖由 adamying 於 20-3-2007 17:22 發表 "松210" 和 "松 210" 我不知道是不是同一個人. 但我在家的腦看到有 "松 210" 在公司看到 "松210" 我不知道是不是腦的問題.
"松210" 和 "松 210" 係同一個人呀!

引用:
原帖由 celia 於 20-3-2007 17:27 發表 咁應該係腦的問題..可能有D腦支援唔到某D字形
我諗可能係呢個問題! 你地某些電腦未有安裝 "香港增補字符集-參考字型及輸入法軟件" http://www.info.gov.hk/digital21/chi/hkscs/download.html 請大家試一試, 如果都係唔得, 我都唔知點解了. 如果我的名字對各位惹來不便, 敬希原諒啦.

算吧,我打從5.0RC1 開始,都未見過你個全名,所以upgrade 到5.0.0 及 5.5.0...我都冇發現因upgrade而引致你的用戶名問題...所以...算吧~~

引用:
原帖由 toby 於 21-3-2007 00:05 發表 算吧,我打從5.0RC1 開始,都未見過你個全名,所以upgrade 到5.0.0 及 5.5.0...我都冇發現因upgrade而引致你的用戶名問題...所以...算吧~~
為免對大家做成不便, 我唔再用 "松210" 啦 我的新戶口叫 "綠寶210" .

各位好, 我係舊的松210呀. 祝大家都開開心心地懷舊懷舊.

改名係一個好辦法... 否則有新用戶名稱如以松210登入...咁無就變有...有些會睇到兩個松210呢

我會以2088認住你既

引用:
原帖由 inabottle 於 21-3-2007 13:31 發表 我會以2088認住你既
2088? 監獄風雲嗎? 原來自己原本 uid 係908, 3個月後就多了超過1000個號碼, 呢個論壇即係多了兩倍會員了.

我都以為係咁...但係在右上角既會員人數1240咁..見你既UID2088咁... ??? [ 本帖最後由 inabottle 於 21-3-2007 14:07 編輯 ]

今天貼既文章唔識轉行...已鍵入Enter, 出來效果都係一行過...

會唔會中間唔見礸靖oby兄大逃殺鬻r. 我在此給已去世的流下眼淚. 多得toby兄殺晒佢地, 這裡先可以安寧很多.

adamying 真聰明~~
UID是不會重複的,所以就算被我刪掉的會員名稱不在,UserID是仍會一路加上去,
而"會員人數"是真的現在已成功註冊並存在的人數!
換行問題不是因upgarde5.5.0而造成,是因我容許用html碼造成,所以一直都Disable左....
可在行尾加上 html code "< br >"作換行~~
因oldcake 們想用 html code 放youtube video, 所以才 enable的。

引用:
原帖由 toby 於 21-3-2007 15:16 發表 adamying 真聰明~~ UID是不會重複的,所以就算被我刪掉的會員名稱不在,UserID是仍會一路加上去, 而"會員人數"是真的現在已成功註冊並存在的人數! 換行問題不是因upgarde5.5.0而造成,是因我容許用html碼造成 ...
收到!
收到

引用:
原帖由 adamying 於 21-3-2007 15:02 發表 會唔會中間唔見礸靖oby兄大逃殺鬻r. 我在此給已去世的流下眼淚. 多得toby兄殺晒佢地, 這裡先可以安寧很多.
殺去咁多...真係lazy D 都趕唔撤...厲害

發新話題