46 123
發新話題

太空小五義

太空小五義

記得細個睇,佢係可以變好多種形態, 最記得係"哥頓飛龍" [ 本帖最後由 carkei 於 19-10-2006 04:19 編輯 ]

有歌頓飛龍、有歌頓飛虎、有歌頓鑽地鼠!

d 配件係放係個肚, 究竟佢係未出發之前就決定變乜, 一話個肚可以放好多野呢?

係係佢個肚內即時制造

駕駛員 1.洋子...魔鬼魚機 2.世豪...車頭有鑽的車 3.太吉...綠色好似坦克車 4.伍明...好似魚果隻 5.小佐...好似蟹果隻

Carkei兄, 請問你係咪寫低左架? 咁你都記得? 聽完你講我先記番"世豪"炸, 其他唔記得.

世個阿媽唔比我出街玩,咪撈電視汁囉, 有一次嘍買玩具,阿媽唔買,我仲發燒燒左兩日添, 跟住就買左個鐵甲萬能俠2號喇 可能因為咁,燒死左d記憶,無得delet

Carkei兄, 您的記憶真是第一, 您的燒是燒圓盤的燒, 我是燒機的燒, 只遺下 "洋子",

引用:
原帖由 Ricky00893 於 17-9-2006 15:15 發表 係係佢個肚內即時制造
補充:- 由當時對付敵人的能力來決定用什麼型態即歌頓飛龍、歌頓飛虎、歌頓鑽地鼠來反擊!

洋子-中間紅衫 世豪-又邊藍衫 太吉-左邊黃衫 伍明-四眼仔綠衫 小佐-粉紅衫

果兩隻狗呢??? 講笑咋, 你可以令我地回味番世豪等人, 已經係要比一千個多謝你!

五位主角同敵人"隻秋"時,用的武器係叫"飛天拎鑼" (鮀鑼) d懷人好似唔知叫"沙魔人"定係魔沙人", 比人打中了就會變成沙流到地上

引用:
原帖由 carkei 於 28-9-2006 00:34 發表 五位主角同敵人"隻秋"時,用的武器係叫"飛天拎鑼" (鮀鑼) d懷人好似唔知叫"沙魔人"定係魔沙人", 比人打中了就會變成沙流到地上
敵人叫地底魔人, 地底魔人的士兵由沙"啤"出來, 注入一些液體, 就會有生命. 但一打中了就會變成沙流到地上, 地底魔人的將軍叫馬菲路將軍

這套由以前到現在都超鍾意,細個時常想世豪幾時有隊長做,因隊長是洋子 ,哈哈

哥頓o係卡通片中都算經典;一個大肚腩機械人出黎打怪獸...

開心貼圖

引用:
原帖由 carkei 於 20-9-2006 11:21 發表 世個阿媽唔比我出街玩,咪撈電視汁囉, 有一次嘍買玩具,阿媽唔買,我仲發燒燒左兩日添, 跟住就買左個鐵甲萬能俠2號喇 可能因為咁,燒死左d記憶,無得delet
燒死左d記憶... carkei 兄講到真咁既?

引用:
原帖由 carkei 於 20-9-2006 08:11 發表 駕駛員 1.洋子...魔鬼魚機 2.世豪...車頭有鑽的車 3.太吉...綠色好似坦克車 4.伍明...好似魚果隻 5.小佐...好似蟹果隻
世豪架車好似就係叫鑽型跑車

地底魔人既核心, 當時電視中係叫 亞米巴原蟲

46 123
發新話題