24 12
發新話題

職業特工隊

職業特工隊

故事講由美國政府轄下的一個神秘組織,由一名叫范占士的人帶頌,當美國政府唔方便出面,任務便由他的神秘組織去做。 經典場面....每次開始范占士都會去到一些大家都不太在意的地方,如电話亭,公園等,范占士會找到一合声帶及envolpe,声帶第一句一定會講....早晨范占士先生,跟住范占士會一路聽声帶一路睇envolpe內的文件行及相片,而声帶一最后又一定會講...呢餅帶喺五秒鐘之后會自行毁滅,祝你V功。......鏡頭一轉范占士便在自已的file內揾組織內成員的相市片,完成這次任務,佢通常會揾一個黑人,一個大隻佬(我叫佢大力任),一個男化妝師及年輕女子(多數找巴巴拉賓 )每一集都非常刺激精彩,令人津津樂道

CORRECT ME IF I AM WRONG: 第一代范占士、、、海底歷險記其中一位男主角。第二代范占士、、、銀髮餲ETER GRAVES. 大隻佬係PETER LOPES. 黑鬼科學天才係GREG MORRIS.

Sorry !我都唔敢講係對或不對,小弟第一次睇Mission Impossible 巳經係一頭銀髮嗰個范占士。至於其他人物的名除了女角巴巴拉賓外,全部我都無印像了! 不過我就有投訴,點解电影版的范占士會係奸架,簡直係敗筆,仲有旣然係特工隊,點會由得湯告魯斯一丁友做曬野,都唔係Team Work,完全無晒Mission Impossible 的神髓,失敗,失敗中的失敗!!!!!

所以,咪又係個句:新不如舊

引用:
原帖由 karmenv3 於 15/9/2006 17:11 發表 Sorry !我都唔敢講係對或不對,小弟第一次睇Mission Impossible 巳經係一頭銀髮嗰個范占士。至於其他人物的名除了女角巴巴拉賓外,全部我都無印像了! 不過我就有投訴,點解电影版的范占士會係奸架 ...
eee 我同你一樣喎一睇就己經係一頭銀髮嗰個范占士喎 果陣真係覺得幾好睇

引用:
原帖由 killero 於 27-10-2006 01:11 發表 eee 我同你一樣喎一睇就己經係一頭銀髮嗰個范占士喎 果陣真係覺得幾好睇
應該係呢套啩 ! http://www.youtube.com/watch?v=Kgi5wK98GI4

最鐘意睇千面人做面具化裝,果時細個,睇得好神.

引用:
原帖由 killero 於 9-2-2007 01:28 發表 this one http://www.youtube.com/watch?v=ca2Ix3be3V8
老友,呢套好似D人变哂,似乎唔係舊版本果套

呢個係我睇果個版本啦

唉!志友,你睇&M係老年版(但又係新版),我睇嗰套係年青范占士版(卽舊版),當年又一集由葛克隊長(星空奇遇)客串做奸角,特工隊將成條街copy出嚟去暗佢,非常精彩,最近&M睹俠之決戰拉斯唯加斯,我覺得王晶都係抄佢呢條橋!

職業特工隊

I like the Tv Drama more than the movie version.

引用:
原帖由 hongkongman 於 16-8-2008 19:00 發表 http://i314.photobucket.com/albums/ll417/hongkongman_photo/mi_1280x10241.jpgI like the Tv Drama more than the movie version.
I alos have this book..I think u and me something really alike..
人越大越愛想當年,我是個連鄉別井自作業的變態人。

引用:
原帖由 karmenv3 於 15-2-2007 00:52 發表 唉!志友,你睇&M係老年版(但又係新版),我睇嗰套係年青范占士版(卽舊版),當年又一集由葛克隊長(星空奇遇)客串做奸角,特工隊將成條街copy出嚟去暗佢,非常精彩,最近&M睹俠之決戰拉斯唯加斯 ...

個一集屬於Season 6的一集叫'Encore' 2009 4月出到Season 6. 而家等埋最尾Season 7出埋, 1996 Series Mission Impossible 就出齊了. 希望1988 Series Mission Impossible 跟住出啦.

Tom Cruise 個套, 不知所謂.

引用:
原帖由 MANCHONG 於 1-8-2009 11:31 發表   個一集屬於Season 6的一集叫'Encore' 2009 4月出到Season 6. 而家等埋最尾Season 7出埋, 1996 Series Mission Impossible 就出齊了. 希望1988 Series Mission Impossible 跟住出啦.

1966 Series Mission Impossible 最後一季Season 7 美國宣佈2009 11月3日在美國推出.

引用:
原帖由 MANCHONG 於 19-8-2009 21:44 發表 [quote]原帖由 MANCHONG 於 1-8-2009 11:31 發表   個一集屬於Season 6的一集叫'Encore' 2009 4月出到Season 6. 而家等埋最尾Season 7出埋, 1996 Series Mission Impossible 就出齊了. 希望1988 Series Missio ...
thanks for your information.

引用:
原帖由 MANCHONG 於 19-8-2009 21:44 發表 [quote]原帖由 MANCHONG 於 1-8-2009 11:31 發表   個一集屬於Season 6的一集叫'Encore' 2009 4月出到Season 6. 而家等埋最尾Season 7出埋, 1996 Series Mission Impossible 就出齊了. 希望1988 Series Missio ...

Season 7 香港有得買了,HK$450.00. 可惜我唔識得點post張相上來,好快睇一次先,然後慢慢重温.

白頭佬-范占士 (Peter Graves) 三月十四日因心臟病逝世........R.I.P........

引用:
原帖由 SAS2007 於 15-3-2010 14:25 發表 白頭佬-范占士 (Peter Graves) 三月十四日因心臟病逝世........R.I.P........

Miss Him. 南無柯尼陀佛.

Peter Graves is best known for his role as Jim Phelps in the TV program "Mission: Impossible," which ran from 1967 to 1973, and that show's 1988-1990 revival.

updated 9:42 p.m. ET March 14, 2010

Peter Graves, the tall, stalwart actor likely best known for his portrayal of Jim Phelps, leader of a gang of special agents who battled evil conspirators in the long-running television series "Mission: Impossible," died Sunday.

Graves died of an apparent heart attack outside his Los Angeles home, publicist Sandy Brokaw said. He would have been 84 this week.

http://www.msnbc.msn.com/id/35866150/ns/entertainment-movies/

24 12
發新話題