23 12
發新話題

百戰雄師 Combat (1962–1967)

百戰雄師 Combat (1962–1967)

仲有冇人記得?個主角醜樣得黎又幾有形。

太好了,有人知道百戰雄師 (Come Back ),講述美軍一小中隊的打扙片集,最有型當然係新德沙展,可惜佢在約十年前拍一套記錄片時,被拍攝的直升機斬甩左個頭

引用:
原帖由 karmenv3 於 14-9-2006 09:44 發表 太好了,有人知道百戰雄師 (Come Back ),講述美軍一小中隊的打扙片集,最有型當然係新德沙展,可惜佢在約十年前拍一套記錄片時,被拍攝的直升機斬甩左個頭
可惜

Sorry火馬,套劇應該叫Combat才對 Sorry

我仲記得D德軍配音係講國語

仲有,D德軍嘅制服就一定係乾淨整齊過D美軍。

引用:
原帖由 karmenv3 於 14-9-2006 12:59 發表 Sorry火馬,套劇應該叫Combat才對 Sorry
唔緊要啊;三號;反正我淨係知佢中文名;不過你令我知埋佢英文名;都係好o既;thanks!!!

套劇除咗新德沙展外,還有另外一個演美軍上尉的男主角,p過套劇很少安排兩入同塲演出;記得當時新德沙展使用嘅武器係"Thomson"沖鋒槍,還有其中一名部屬叫"小約翰".

引用:
原帖由 marx 於 27-9-2006 15:46 發表 套劇除咗新德沙展外,還有另外一個演美軍上尉的男主角,p過套劇很少安排兩入同塲演出;記得當時新德沙展使用嘅武器係"Thomson"沖鋒槍,還有其中一名部屬叫"小約翰".
Yes!雖然叫小約翰,但就係全隊最高大嗰個。

引用:
原帖由 karmenv3 於 28-9-2006 02:23 發表 Yes!雖然叫小約翰,但就係全隊最高大嗰個。
另外還有一名美軍係左手仔(唔記得嗰名咯),身裁算係細粒,但竟然托住枝"B.A.R"成日cover自己隊員向德軍係咁掃射而且唔駛用"B.A.R"槍杆前面的座地腳t,

哈!我都有印像!但最記得随軍有個軍醫,頂帽有個大(十)字

引用:
原帖由 高立 於 29-9-2006 15:56 發表 youtube 都有片揾倒 ! http://www.youtube.com/watch?v=jeRn7sB0n-Q
係呢個片頭喇,當年麗的配音開塲講四個大字"百戰雄師",可惜"新德沙展"雖然受大家歡迎,但片頭都係"幫辨"行先.

引用:
原帖由 marx 於 30-9-2006 13:02 發表 係呢個片頭喇,當年麗的配音開塲講四個大字"百戰雄師",可惜"新德沙展"雖然受大家歡迎,但片頭都係"幫辨"行先.
我記得當年麗的電視叫個幫辨"做韓利中尉,but not sure 有無高人糾糾正

肯定: 個軍官叫「韓利中尉」,係排長,用M1 卡賓槍 申德沙展(Vic Morrow)係佢副手

引用:
原帖由 marx 於 28-9-2006 18:33 發表 另外還有一名美軍係左手仔(唔記得嗰名咯),身裁算係細粒,但竟然托住枝"B.A.R"成日cover自己隊員向德軍係咁掃射而且唔駛用"B.A.R"槍杆前面的座地腳t,
好似叫郭比,由張生配音,but not sure

韓利中尉,申德沙展,好記得佢地,因為係戰爭片,好鐘意睇,去年在深圳無意中買了一套彩色<百戰雄獅>,盒面明明係,兄弟連>,真係意外驚喜,可以回味一番.

好就好啦有得睇番

引用:
原帖由 karmenv3 於 9-2-2007 00:56 發表 好就好啦有得睇番
有,but  just only photo.

23 12
發新話題