發新話題

星空奇遇記 STAR TREK (1966–Now)

當冒險號的(冼樸)遇上美國黑人總統(奧巴馬).你,妳會聯想到怎麼他們的內容............國家大事......兒女私情...OR  陰謀......

引用:
原帖由 hongkongman 於 18-7-2009 02:59 發表 當冒險號的(冼樸)遇上美國黑人總統(奧巴馬).你,妳會聯想到怎麼他們的內容............國家大事......兒女私情...OR  陰謀...... http://i713.photobucket.com/albums/ww131/hongkongman2/loadImage.jpg

奧巴馬同冼樸講兒女私情? 真系跨種族同性別wor!

引用:
原帖由 虎榮 於 19-7-2009 03:10 發表   奧巴馬同冼樸講兒女私情? 真系跨種族同性別wor!          
奧巴馬是首位美國黑人總統,他選總統的口號是Change.所以可能和冼樸傾如何利用(冒險號)去拯救美國的經濟.............莫非委任冼樸做財長........

引用:
原帖由 hongkongman 於 19-7-2009 03:31 發表 奧巴馬是首位美國黑人總統,他選總統的口號是Change.所以可能和冼樸傾如何利用(冒險號)去拯救美國的經濟.............莫非委任冼樸做財長........

美國經濟都系系咁先,做財長一定無得發圍! 我覺得做太空總署署長有睇頭D

我記得以前麗的電視 播出星空奇遇記 太空船好似叫....鳳凰5號 冼樸是火星人

引用:
原帖由 simonktw 於 31-7-2009 22:31 發表 我記得以前麗的電視 播出星空奇遇記 太空船好似叫....鳳凰5號 冼樸是火星人

以前在麗的時我記得隻太空船叫'冒險號' 洗樸係火辰星人.

引用:
原帖由 MANCHONG 於 1-8-2009 11:26 發表   以前在麗的時我記得隻太空船叫'冒險號' 洗樸係火辰星人.    

MANCHONG兄,應該是火神星人,因為火神星的英文原名系源自西方古代神話中火神的名字!

Oh, thank You. 洗樸話火神星人唔講感情,只講羅輯, 成日比葛克同醫生笑佢點拍拖?佢答拍拖用羅輯來分柝,就得了.

引用:
原帖由 simonktw 於 31-7-2009 22:31 發表 我記得以前麗的電視 播出星空奇遇記 太空船好似叫....鳳凰5號 冼樸是火星人

fficeffice" />

鳳凰5另外一套片集出現, 無綫播放:

http://www.youtube.com/watch?v=Q6W_Nlv51RI&feature=channel_page

以下條有簡單介紹

http://tin-dreams.blogspot.com/2007/10/phoenix-five.html

STAR TREK I I [2012]

Writers:
Alex Kurtzman (screenplay)
Damon Lindelof (screenplay)
See more »

Release Date: 29 June 2012 (USA) See more »

Cast

More info:

http://www.imdb.com/title/tt1408101/

有無人想同卻克隊長傾下計呢?

E度有個用 電腦 AI 的卻克隊長, 有眼耳口鼻仲識答爹, 不過有時都幾九唔答八 !

http://bandore.pandorabots.com/pandora/talk?botid=f4c90421ae345a9f&skin=iframe

引用:
原帖由 East 於 29-10-2010 13:02 發表 有無人想同卻克隊長傾下計呢? E度有個用 電腦 AI 的卻克隊長, 有眼耳口鼻仲識答爹, 不過有時都幾九唔答八 !   http://bandore.pandorabots.com/pandora/talk?botid=f4c90421ae345a9f&skin=iframe

佢對d fans出左名好差架 , 做mug揾佢做AI架!

引用:
原帖由 虎榮 於 31-10-2010 01:02 發表   佢對d fans出左名好差架 , 做mug揾佢做AI架!

應該揾冼樸or DATA做仲好! 更夾!

引用:
原帖由 East 於 31-10-2010 08:26 發表   應該揾冼樸or DATA做仲好! 更夾!

揾DATA啦! perfect choice, 或者揾佢孖生細佬都唔錯!

引用:
原帖由 虎榮 於 1-11-2010 23:15 發表   揾DATA啦! perfect choice, 或者揾佢孖生細佬都唔錯!

我都覺得搵 DATA 最 perfect !!

引用:
原帖由 East 於 3-11-2010 00:31 發表   我都覺得搵 DATA 最 perfect !!

咁又係幾 perfect AI 同 DATA....都係人造物.

原來 Captain Kirk 唔識中文同日文...連 yamato, gumdan, macross 同 oldcake.net 都唔識好打有限la.

最失望是 usa president 都唔識....  唔只九唔搭八直頭無頭無路.

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 3-11-2010 03:45 發表 咁又係幾 perfect AI 同 DATA....都係人造物.    原來 Captain Kirk 唔識中文同日文...連 yamato, gumdan, macross 同 oldcake.net 都唔識好打有限la. 最失望是 usa president 都唔識....  唔 ...

其實佢的語言智慧是好有限,

這也不是他的錯! 主因是他的語言 DATEBASE 建基於 Captain Kirk 在 TV & MOVIE 中所說過的對白構成。

而不是他自己想講乜就可以講乜, 所以經常會九唔答八........

我之前介紹過的真正CHAT AI "ALICE" 就堅好多, 她是跟 Captain Kirk AI 同一個机構所造,

但麼史耐好多, 幾年前我初次和她溝通時都不算太醒, 也有時九唔答八,

但現在已經進化到好有文路了!!

The ALICE A.I. contains material suitable for all ages.

27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000 width=200 height=150>

唔知她是否ARMS 漫畫當中那個 "ALICE" 呢??

她同樣是 CHAT AI , 同樣是在網上同世界各地的人傾計.......跟著決定消滅人類.........

你想試試同她溝通嗎?

27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000 width=200 height=150>

星空奇遇女角 Grace Lee Whitney 去世 1930-2015。

楊紫瓊 Michelle Yeoh joins Star Trek

It has been a long time I haven't watch Star Trek but I can't recall any promotion in Hong Kong about Michelle Yeoh joins Star Trek?  Any ideas?

發新話題