21 12
發新話題

瑪莉關77

瑪莉關77

"瑪莉關77" , 應該係77年嘅作品 (係朱玲玲當選後1年) , 望佢(朱玲玲)嗰集望到頸都長, 集全台靚(唔靚)女於一劇, 女探俏嬌娃嘅橋段, 最記得阿姐着泳衣嗰幕.(攞命 !)

最恐怖黧鬥Y黃韻詩扭身扭勢扮哂性感爭D連飯帶湯都嘔哂出薄I 亞姐係扮一位樂[指揮。 估唔到韓瑪琍咁好打! 套劇鮠railer/teaser咪有個女人冇茩m背向鏡頭猛咁用自己對手攬向從面又摸又捽自己背部?記唔記得係邊個呢?

typo: 攬向"後"面至真。Sorry

引用:
原帖由 spectreman 於 12-9-2006 16:31 發表 最恐怖黧鬥Y黃韻詩扭身扭勢扮哂性感爭D連飯帶湯都嘔哂出薄I 亞姐係扮一位樂[指揮。 估唔到韓瑪琍咁好打! 套劇鮠railer/teaser咪有個女人冇茩m背向鏡頭猛咁用自己對手攬向從面又摸又捽自己背部? ...
唔好咁啦 ! 黃韻詩都好靚嫁........把聲 !

According to my life experience, 女人把\好聽,通常個樣唔配合。

引用:
原帖由 spectreman 於 12-9-2006 16:42 發表 According to my life experience, 女人把\好聽,通常個樣唔配合。
又係噃 ! 俞錚 !

Yeeeeeshuuuu!!!!Bingo, my friend.

忘記魖鉹尹漭韞艙獢G姚緯(因為E齣劇、俾趙世曾溝); 苗金鳳(簡直可以叫風韻猶存,風姿綽若);唔關朱玲玲事;更遑論其他如程可為、汪亞姐、韓瑪琍、黃韻詩、等豬扒。

每集完結時,結尾音樂都會有一個女人赤裸上身露出背面。以前K-100講過係程可為。

BINGO!係程可為薄I

引用:
原帖由 ditto802 於 17-9-2006 19:13 發表 每集完結時,結尾音樂都會有一個女人赤裸上身露出背面。以前K-100講過係程可為。
唔知好過知

個時睇完都唔知講D mud 野....可能年幾少. 唔識欣賞靚女.....

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 23-2-2007 09:37 發表 個時睇完都唔知講D mud 野....可能年幾少. 唔識欣賞靚女.....
慘得過我? 果時係細路, 阿媽唔比睇, 所以一集都無睇過

佢好作狀.......

引用:
原帖由 高立 於 12-9-2006 16:37 發表 唔好咁啦 ! 黃韻詩都好靚嫁........把聲 !

佢好作狀.......

大家是否記得此劇有沒有余安安演出.....

大家是否記得此劇有沒有余安安演出.....

我淨係記得個劇名。其實講d咩?

女人心事啩...........

女人心事啩...........

引用:
原帖由 spectreman 於 12-9-2006 16:42 發表 According to my life experience, 女人把\好聽,通常個樣唔配合。

不過如果女人把\唔好聽,通常個樣仍然會好配合。

瑪麗關77

有無人記得一些內容?我只記得瑪麗關好像係化妝品名,劇中有好多令女

from: http://hk.myblog.yahoo.com/wonghapak/article?mid=291

《瑪麗關77》12美人圖

網誌分類:舊時電視 |
圖片
網誌日期:2008-11-08 23:26

摘自網上的封面:(由左至右)
後排:汪明荃、高妙思、陳嘉儀、韓瑪莉
中排:林建明、李琳琳、黃韻詩、苗金鳳
前一排:程可為、繆騫人
最前排:余安安、朱玲玲

之前在「友好報」寫過《瑪麗關77》,但該電子報已消失,寫的時候,亦見不到這個封面,還和別人拗應該沒有黃韻詩,現在一目了然,自己記錯,所以想寫多一次。

這是從網上摘下的第516期《香港電視》封面,希望擁有者不介意我在這兒取用。當年,我家亦有這一期電視周刊,它的中間大頁,就是12位美女圍繞著創作人甘國亮先生,十足占士邦電影的大合照。可惜,當年的《香港電視》都用來墊骨墊鍋的一一墊到垃圾箱去,現在要找回,茫茫大海難尋覓。

1977年,小弟還是幾歲小孩,明明有看此劇集,都談不上明白或有深刻記憶,殘存記憶還是有零星。

.劇集首三集,以李琳琳和繆騫人為骨幹人物,其中繆騫人好像是演記者,終日四處奔跑覓覓尋尋。有趣的是,他們都曾和一位神秘首腦聯繫,有點像《神探俏嬌娃》,首腦人物聞聲不見影,他們在一間唱片店的錄音房透過揚聲器和首腦對話,說什麼,記不起了?

.甘國亮曾在一個有關「蝦碌」的特備節目披露幾位女星的罕有三點式泳裝場面,包括《名流情史》中的鄭裕玲,以及《瑪麗關77》的汪明荃。記得阿姐在劇中演的是樂團指揮,不知何故出現了泳裝下水的場面?

.說劇中人的職業,有印象的還有林建明飾女紋身師;高妙思飾聾啞學校教師;陳嘉儀任職於天文台……

.當然,最最最印象深的,還是每集結尾出roller的場面,各工作人員的名字一一投影在一位裸露上身的女士的背部上,她不斷擺動身體,名字不斷更換,非常豔(那年代的電視劇,尺度要比現在大膽)。聽說借出玉背的,是程可為,因為她和甘先生在訓練班屬同一屆,所以獻背相助。不知是否真的?

.實在實在記不起有黃韻詩和苗金鳳。黃韻詩和甘生一而再有美妙的合作,我最想看的是《諸事丁》。至於苗金鳳,她在無線的劇集,腦海中來來去去就是翡翠劇場苦情戲《芸娘》。

為綠葉喝采
  回看這13位美艷女士,留在圈中的,只是一半半。除了個別人士仍站在一線,其餘都演阿媽角色,其實能堅持演藝工作,即使只是綠葉,也值得尊重。香港沒有為演到老的藝人喝采的風氣,只簇擁璀璨的花樣年華,所謂漂亮上岸,才會招來「豔羨」目光(背後就......)。事實上,綠葉們的戲,不是遠遠超出姐仔哥仔,只是用創作為他們喝采的,更是鳳毛麟角

21 12
發新話題