發新話題

傻瓜伴我行

引用:
原帖由 Kendama 於 19-5-2010 07:31 發表 唔係 bor ... 聽你講得有文有路 arc ... 浪費邊個個個個個個個d 時間 ...

有文有路???? 我又唔係思覺失調...講野更有文有路.. 

誤會....個 partner 係幫你找...唔係比我....sorry sorry..如果比我一定浪費時間.....

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 Kendama 於 19-5-2010 17:14 發表 冇誤會 arc ... 唔駛 sorry wor ... 一路都係話你幫我搵格 ... 比你又點會浪費時間 jac ... 你又未娶,人地又未嫁 ...

....

比兩張五十年來都在靚女榜上有名的 Barbie 靚女你地睇吓....

引用:
原帖由 Kendama 於 20-5-2010 18:12 發表 第一張好出到 Barbie 既靚樣 ... 第二張既角度,同兩張相媯y亂的頭髮要表達咩訊息 ...

表達訊息係....頭髮長要梳唔係會亂 law....  有乜野鬼訊息jac...只是拍一拍帖一帖...我開心jac.

引用:
原帖由 Kendama 於 20-5-2010 23:11 發表 海河橋韻 - 赤峰橋   http://i560.photobucket.com/albums/ss50/brucechiu/1-73.png

美麗城市背後有幾多伸酸同淚水去支持住....

繁華一片五光十色, 酒色氣財.....每日有幾多人為他們放棄了自我......只是一時有感而發.

橋是連繫著兩地....希望祖國明白建橋真正目的不只在光輝一面

引用:
原帖由 Potato 於 21-5-2010 00:07 發表 對!好有幻海奇情feel~

引用:
原帖由 East 於 20-5-2010 23:56 發表   有D恐怖 feel !!

......  咁邊張恐怖同奇情 d 兩位.....

今日的午餐...我想沒有多人會喜歡....  這種急凍即食餐....

它有薯茸, 火雞, 豆, Cranberry sacue and stuffing....

連貪婪的味蕾都不想品嚐它......不過好又一餐唔好又一餐...只要有得吃就要享受這已經比好多人好了.

它只須叮四分鐘....便可享用.

lunch-1.jpg picture by foureyesfatboy

引用:
原帖由 WK1959 於 21-5-2010 08:51 發表 睇到都覺得好味道,但医生話"叮"得多冇益!

我日叮夜叮......殘酷一叮....  已經成習慣了.  其實味道不是太差不過是有點兒工式化. 每個都一樣味.

引用:
原帖由 Potato 於 21-5-2010 14:11 發表 原來係四哥細個時黚u身,真係失覺晒

我在醫院出世....唔係公仔廠 我好有人性架.....我有血有肉...d 皮唔係塑膠

引用:
原帖由 Kendama 於 21-5-2010 20:55 發表 有你唔講 jer ... 話時話 ... 發覺唔見左閒情逸緻個貼 ... 好肯定個貼係放在吹水區 ... 但搵唔番 ... 抱歉講句,國內很多繁榮城市的背後普遍(當然也有很多例外)是個不公不義的社會 ... 難以想像,五千 ...

閒情逸緻 - 已經成我地老餅沒有紀錄的歷史了. 你只好留在心裡  你係唔係有 d 十四噸空虛 的感覺 呢? 自己睇歌詞....

http://singxsing.com/lyrics/3240/%E5%8D%81%E5%9B%9B%E5%99%B8%E7%A9%BA%E8%99%9B

每一個繁華社會背後都有不公義不過不能比不公義成為理所當然. 還有不能比過去來作借口去滿足自己慾望同原諒自己的行為. 錯了便是錯了. 人有最基本價值觀在最基本情況下人是有自由去選擇做或不做. 

引用:
原帖由 Kendama 於 21-5-2010 21:03 發表 在「貪婪的味蕾」的字典堿O沒有 "好又一餐唔好又一餐" 的,正正因為 "只要有得吃就要享受這已經比好多人好" ... 你 nee 餐是微波餐中的極品 ... 就讓你貪婪的味蕾去盡情忘我地享受吧 ...

k 兄 的字典堿O沒有 "好又一餐唔好又一餐"....哈哈哈.  不過四眼字典...滿有不同的字詞..只是在不同需要時間去運用. 粗口都有....

引用:
原帖由 Kendama 於 21-5-2010 21:14 發表 知四兄者莫若超兄 ...

引用:
原帖由 超人兄弟 於 21-5-2010 21:16 發表 do 唔係o既~講o下笑o者!

我傻 gama...邊個估到我  jac...話唔定有日....我又發作....有~~~~~~

引用:
原帖由 Kendama 於 22-5-2010 06:27 發表 得 8 歲 jar ... 你指既係乜 Q 先? 上網搵過 ... 日本係冇占士邦架 ... oldcake.net 就有個 thai 似占士邦既明日不死 ... 話左你上腦架啦 ... 吹皺一池春水係喻作蘿蘿攣 ... 你講緊 D 咩片呀 ... 洋參片, ...

剛剛先睇到......嘩...你仲話自己中文寫唔到艷情小說....你個比喻簡直..."蘿蘿攣...到..一池春水...仲要吹皺 tim..." 小心 d 文字好 d....

引用:
原帖由 Kendama 於 22-5-2010 06:46 發表 哦 ... 咁樣 ... 早幾個禮拜至係 needle 見過 L君 至 bor ... 冇十四噸都有十二分

早幾個禮拜至係 needle 見過 L君 至 bor  - 你意思好似在其他地方見過佢wor..? 可惜有乜可惜...要走一定要走何況網上d 去流咁快.  咁 e + 我在你個帖見到我...999同 $$ la. 音樂可以留在腦中...你仲珍惜 la. 我真係唔知佢奏過 恋人も濡れる街角 wor..

都係阿扁自己選擇...無人叫人佢.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 23-5-2010 00:14 發表 K 唔係我o地兄弟咩~??你敢話唔係?你知 la~...四哥有~~~殺~~~無~~~賠~~~gama!

嗱...講還講...成日有殺無賠~~~~~~~~~你~~~~~~~小心~~~~~~真係我發作比你睇~~~~~~~都係去食藥先.......

引用:
原帖由 Kendama 於 23-5-2010 23:47 發表 東兄的啟發   城市人生活緊張,鮮會留意石屎森林僅有的一草一木。受啟發於東兄的花花、蟲蟲、雀雀 ... 世界,放緩步伐,靜心初窺無言的生態世界 ......      

我喜歡影野野...

我每日都放緩步伐, 加拿大生活......

引用:
原帖由 超人兄弟 於 24-5-2010 08:03 發表 單單地哪~...! 唔俾佢斬低左先 "啡" 咩~ ...四哥仔癡起上o黎反應好快o架! 精神異常派 ' 浪子刀客 ' K未聽過~??

....我決定唔再作答...因為我是網上暴力受害人....   HELP....HELP.....

引用:
原帖由 超人兄弟 於 24-5-2010 23:54 發表 你想講... ' 純 ' 定 ' 鈍 ' 呀~?? 呢兜友仔重話係網上暴力受害人 ....佢成日兇我ga~!

兇你...我唔想因為受藥品影響....控制唔到...我無罪 GA.....

我受害因為E + 我可以控制到...但你成日提及我..令我走回入傷痛的回憶. 你這種殘忍手法是一種罪行. 所以我相信你有意圖去傷害一個人. 這個人就是我...請老餅們定奪我是不是受害人.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 25-5-2010 09:06 發表 o華~...你食o左藥重成日兇人...重話控制到 tim... 請老餅們定奪此人是否要加多一倍藥再加打針...&煲埋中藥控制佢o既行為呀!

..... 嘩..你提議加藥同打針.....你有無牌啊? 我真係受害人..... 

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 25-5-2010 01:13 發表 我估你受食物控制多 d ,你嗰邊 d 嘢咁好食,你轉兇人為食量,為己為人都好. 

我無乜好野食....早餐都只是麥皮...

引用:
原帖由 超人兄弟 於 25-5-2010 22:38 發表 o華~...又兇我有無牌??有問題咩??你都話係提議lor~提議要有牌o既咩??攞對腳出o黎...數o下腳指 1 + 1 係咪 = 3 呀~?係就自己去食藥 la...乖o下~!

你唔知在醫療上你比意見是可導致他人受傷及死亡可能要負上刑事責任. 加上任何人對不同藥物反應不同所以不可教唆一個對藥物無認識的人去接受一些在你個人上應為有良好反應的治療經驗. 難保你從中有利益輸送及你可獲得好處. 雖然在法律上有困難去証明治療的反應是否屬實. 但在道德上你可能已經犯了大錯. 在下以一個受害人身份告之. 希望你有所明白. 兇啊兇啊......

引用:
原帖由 Kendama 於 25-5-2010 22:56 發表 1. 眉清目秀 2. 泉下有知 (善解人意)   思想被兇比肉體被兇更痛苦 ...     (越痛苦可能就越快樂?)

K 兄..我真係估你唔到....  我明當有壓力時希望用令一方法發洩 ...有事睇醫生好 D.....

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-5-2010 12:13 發表 o甘你 D + 有無傷o丫~?...C 得未o丫~? 你對藥物無認識??你日日食沽 wor~??揾鬼妹信你咩! 我覺得我 D + 聽你講o甘多唔知咩o野....精神轟炸我...我似係受害人多 D lor~!

.... 在這個充滿怨氣的世代...有誰不認是受害者. 生活壓力的受害者, 人際關係的受害者, 經濟壓力的受害者, 政治下的受害者....你是那樣....你雖承認自己是一個受害者. 你有沒有想過誰被你傷害過...他們也是受害者. 誰去為他們伸冤.  -- 受害者之音 2010 五月.

食唔代表我知你日日食飯...唔通你識晒種米方法 ....

引用:
原帖由 Kendama 於 26-5-2010 22:33 發表 人人有難言之隱 ... 明就最好啦 ...      有事起黎,會像 $$ 的建議一樣 --- 將壓力轉化為食力 ... 壓力越大 ... 食力就越驚人 ...   

都係個句...有事睇醫生...食得多都要睇醫生....

引用:
原帖由 Kendama 於 26-5-2010 23:23 發表 走進花花世界 2   http://i560.photobucket.com/albums/ss50/brucechiu/2-36.png

鳥聲歌唱百花亭 花間與妹誓盟訂
花香引來情蝶影 春風笑面共訴情
盡訴情 將婚訂 恩愛甜面笑迎
共聚得意忘形 百花吐艷情蝶穿花員

(百花開放更鮮明 鴛鴦戲水共頭並)

蜂飛採花翩翩舞影 綠水青山秀景
美景充滿柔情 愛妹永效情蝶穿花 ......   k兄你又...有艷遇 ?

引用:
原帖由 Kendama 於 27-5-2010 19:10 發表 好歌 ... 好歌 ...   艷遇?發花癲咩 ...!  咁呢個夠唔夠艷 ...?   http://i560.photobucket.com/albums/ss50/brucechiu/2-39.png  

艷遇同發花癲是兩回事....發花癲是四維拉人不論好壞只至在就手及無意識地瘋狂地去拉人....而艷遇是有異性或同性在不自覺地看上你及有意同你一起度過一段時間 .....可能有所發展成你將來.....自己想吧.

張相好艷...

引用:
原帖由 Kendama 於 29-5-2010 00:22 發表 兩樣野原來都可以分得咁細 ... 聽四兄娓娓道來猶如現身說法 ... ... 咁四兄係碰上花癲還是艷遇較多呢 ...?   題外話,友人已介交友年齡,未知四兄有否親朋戚友或朋友或朋友的朋友可以介紹一下?此君屬 ...

K 兄你叫到...I will keep my eyes open....to look for the best one for your buddy. 你朋友好熟面口 佢鍾意中村雅俊嗎?

引用:
原帖由 Kendama 於 29-5-2010 00:57 發表 $$ ... 盡點綿力姐 ... 欽敬咁犀利? 你自己都要搵番頭好人家啦 ... 四兄 ... 又拜託你啦 ...

搵番頭好人家啦。。。。 洗唔洗送條狗帶比主人家。。。。

引用:
原帖由 Kendama 於 29-5-2010 09:27 發表 講真,去泰國,d 人話我似 Thai 佬 ... 係菲律賓,人地又話我成果賓佬咁 ...   

百變k君 。。。簡直去到邊溝到邊。。。

引用:
原帖由 超人兄弟 於 30-5-2010 10:46 發表 四哥仔講ga~...你問佢la!  

"溝" 通...唔同地方用不同身份去溝通. 你諗溝乜 超兄你諗溝乜啊

引用:
原帖由 超人兄弟 於 30-5-2010 12:20 發表 我 do 係同你諗法一樣lor~...唔係你以為我諗乜!

咁...睇K 兄...點諗. 你知k 兄學識見識廣博諗野同我地D普通人好唔同... 可能溝D 唔同野. 

引用:
原帖由 超人兄弟 於 31-5-2010 00:24 發表 我尊重佢o者~!

你專重邊個 後生果D

發新話題