發新話題

傻瓜伴我行

引用:
原帖由 999 於 21-5-2011 23:57 發表 嚇得我吖! 得頂啦!下過响新竹WOR!

希望南下搵番枝仔冰城 ... 不過,兒家可能變左歐巴桑 ...

引用:
原帖由 999 於 22-5-2011 00:06 發表 嘩!仲唔係想灌你飲迷湯?! 係咪暗示想邀你去私房泡返次湯呀?

房間樓上就係頂樓,有個湯場,仲有室外泳池 ... 上過去一次,人影都冇隻 ... 唔知係咪同湯呢 ...   

引用:
原帖由 999 於 22-5-2011 00:12 發表 WaWaWa!不慚是女殺手!K sir的確是牛頓定律的最佳例子!!

味玩啦 ... 雖然 999兄 情人味濃 ,當地人情味你比我更清楚上萬倍 ...  

引用:
原帖由 999 於 22-5-2011 00:22 發表 你arm arm講嘅女仕邀請你搭順風的C嘅情節同岡岡講過嘅遇到私房菜事件真係聽到私C入扣!

係你幻想力豐富姐 ...

"想" 是不夠的  ... 期許你以行動編一個動人、私C入扣的犀利純金故事 ...

引用:
原帖由 999 於 22-5-2011 00:29 發表 你話個包廂定係你住果度?究竟你去左边食野唔帶我去?

硬係側埋一便 wor ... 福容 16/F 樓丫 ... 淨湯都可以去架 ...

引用:
原帖由 999 於 22-5-2011 00:38 發表 你估我係打金師傅咩! 下次你食飯、問路行動時記得叫埋我,好等我狐假虎威都好吖!

一條龍服務嘛 ... 不過唔好打自己喎 ...  

下?... 咁 ... 去問 1號 係邊時,駛唔駛叫埋你呀?

引用:
原帖由 999 於 22-5-2011 00:41 發表 哦~~~原來係果度!明白,熟客緊係好招呼D  ge!

除左有人遞毛巾,都冇乜招呼架 ... 有伯朗咖啡包同烏龍茶包,自己沖 ...

引用:
原帖由 celia 於 21-5-2011 10:30 發表   嘩....您都冇解既... 呢兩句...學得咁快

挺董伯 - 終身學習嘛 ...

引用:
原帖由 celia 於 21-5-2011 10:34 發表   鎖住您等有必要時就可以出您呢張皇牌黎殺下D睇嚟好人又笑笑口嘅服務小姐... 講下笑姐...

又好人,又好笑 ... 即刻諗到犀利姐 wor ...

引用:
原帖由 celia 於 21-5-2011 10:42 發表   果間食店係咪第一次去? D野唔知貴唔貴呢?如果貴...可能老板都冇所謂,當計埋   或者真係博人地會食過返尋味,返黎再食又唔知會唔會再有相同待遇?   不如K sir下次又去多次睇下係咪都一樣 可 ...

係第一次 ...

係好平 ...

係食過返尋味 ...

末番頭 ... 唔知會唔會再有相同待遇 ...

係會再去 ... (最好你可以 sponsor 下伴手禮 )

引用:
原帖由 999 於 22-5-2011 00:59 發表 果度應該唔係用溫泉水ga bor?! 講返個枱餸,跟佳送碗咩比你?美人高湯?

唔肯定係味泉水 ...

掛住回你 d 貼 ... 兒家整埋個續集先  ...

人情債 2

... 鮮美如生}的鮮蚵吃得著迷之際,檯頭多左呢碗野 ...

k :(攪邊科丫?) ... 這是甚麼?

小姐:烤魚等的時間要長一點 ... 這個桂竹筍是送你的 ... 高湯是用鵝骨熬的 ... 試一下 ...

k:噢 ... 沒問題 ... 慢慢來,不趕時間 ... 拍一個可以嗎?(亮出傻瓜)

小姐:(下刪二百搭訕話) ... 照片會放網路嗎?

k:老餅網 ...

小姐:(聽不懂) 你的博客還是 Facebook?

k: ... hummn  ... (求其 up) Facebook ...

小姐:好哇 ... 介紹一下我們的店 ...

k:(不客氣地吃了一片又一片) ... 唔 ... 這個筍很好吃 ... 筍芯超鮮嫩 ... 很好 ... 很好 ...

這時另一位小姐把 k 點的香噴噴 烤魚下巴 送過來 ...

原先小姐:... 等會我把老板叫過來聊聊 ... 先不打擾你用餐 ... (離開)

烤魚下巴相當治味,一碟六大件,啖啖肉 ... 腩位卜脹像剛烤起的米餅帶迷人的金黃,味道帶來無言的滿足 ...

津津有味之際 ... 檯面無啦啦又多左支 海尼根 ... (後續)

引用:
原帖由 虎榮 於 22-5-2011 02:05 發表   盤筍真系好筍咁wor! 流口水!   K兄系咪覺得個服務員重筍d呢!

引用:
原帖由 WK1959 於 22-5-2011 19:40 發表 曄!流哂口水,有冇服務員小姐張玉照丫,我想流多次口水丫!!

引用:
原帖由 celia 於 22-5-2011 23:45 發表   您都係快D開估埋啦..... 等到個個都心急晒la

引用:
原帖由 999 於 23-5-2011 14:00 發表 Wa!Wa!Wa!諗起嚟真係要向你道歉先啱!皆因上次同K SIR食飯時咩都冇得送,連茶都要求先有,1定係999沉船! 唔知你亮出儍瓜果一刻,果個O嚟好人又笑笑口嘅服務小姐有冇擺POST呢? 又送 ...

Looks like my post has created confusion and misled you all ...  

Just a quick note to let you know that the lads are obasans ... nothing to expect ar ...    

If you guys are really interested, please stay tune to "face reading" 4, 5, and 6 ...

引用:
原帖由 999 於 23-5-2011 14:00 發表 Wa!Wa!Wa!諗起嚟真係要向你道歉先啱!皆因上次同K SIR食飯時咩都冇得送,連茶都要求先有,1定係999搭沉船! 唔知你亮出儍瓜果一刻,果個O嚟好人又笑笑口嘅服務小姐有冇擺POST呢? 又送 ...K sir到此嘅遭遇,令我突然諗起一段片段:

Bro 999 is thinking too much la ...

引用:
原帖由 celia 於 22-5-2011 23:26 發表   o夷?原來您先係999?

咁多 999 你味長長久久都有得發 ...

引用:
原帖由 celia 於 22-5-2011 23:39 發表   咁...sponsor 您999純正足金金磚lor..

好 ... 君子一言,快馬一鞭 ... 出金 la ...

引用:
原帖由 999 於 23-5-2011 14:00 發表 Wa!Wa!Wa!諗起嚟真係要向你道歉先啱!皆因上次同K SIR食飯時咩都冇得送,連茶都要求先有,1定係999搭沉船! 唔知你亮出儍瓜果一刻,果個O嚟好人又笑笑口嘅服務小姐有冇擺POST呢? 又送 ...

上腦啦你 ... 仲學埋秋官初見面就郁身郁細 ...

人情債 3

首先,請不要聽見 "小姐" 就以為有筍盤,也不要因沒筍盤就失去做人的樂趣 ... 皆因,世上人情味這一關並無筍盤劣盤之分,只要出自真誠、親切的關心,人就會覺得窩心兼讓體驗加分。

肺腑話講完 ... 話說檯頭無 la la 擺左支 海尼根,原來是老板的心意 ...

小姐:(下刪 50 社交言詞) ... 老板 ... 他要把我們的照片放上網路 ...

k:... 沒有 ...沒有 ... 我的網沒幾個人看的 ...

老板:... 你愛拍甚麼就拍甚麼 ... 來 ... 喝酒 ... (俾 999 估中左 tim ... )

k:p行 ... p行 ... 不行 ... 還要工作 ... 不可以飲酒 ... (心諗冇任務在身果陣你試下叫我飲呀啦 )

老板:隨意就好 ... 點兩個小菜讓你試試 ...

k:(有冇攪錯,明知 k 係過路港燦,又唔係寫飲食專欄,駛唔駛咁客氣呀!) ... 哇 ... 不要 ... 不要 ... 看 ... 已經飽得不行啦 ...

跟老板胡扯了五到十分鐘,老板站了起來 ...

老板:(指住鄰桌) ... 這些都是老客戶、好朋友 ... 我來介紹一下 ... X先生 ... Y 先生 ... Z 先生 ...............................這位是港燦 k ...

k:(有冇攪錯,三唔識七都介紹!) ... 嗨 ... 你好 ... 你好 ... 你好 .............................................................................

老板:你們先聊聊 ... 我過去跟客人打招呼 ...

老板離開後,鄰桌竟有兩位客人輪流過來敬酒 ... 沒多久,老板回來把這樽東西放在檯面 ...

k:(下,又攪邊科 ar?) ................................................................

老板:這是送你的橙汁番茄 ... 帶瓶回家嚐嚐 ...

k:(耍手夾擰頭) ... 不行 ... 不行 ... 謝謝 ... 真的帶不了 ... 真的謝謝啦 ...

老板打開樽蓋,用勺子盛了差p多半碗出來 ...

老板:番茄是手工剝皮 ... 用橙汁、梅子粉、醋和糖放冰箱釀上三天才賣 ... 飯前吃開胃 ... 飯後吃解酒 ...

k 篤了一個入口,味清甘帶微酸微甜,竟吃過不停口 ...

臨離開前,心細的小姐還是裝了一小袋橙汁蕃茄讓 k 帶回去 ...

人情味分享完 ... 所以,k 在路上遇到問路的台胞、陸胞 ,也會盡力幫忙,讓客人對港留下好印象 ...

引用:
原帖由 celia 於 22-5-2011 23:35 發表    我要問左先......您個人字有冇懶音先

字正腔圓冇濫音 ...

引用:
原帖由 超人兄弟 於 24-5-2011 15:32 發表 番茄... i love it~ ...好想試o下...K 重有無?!  
Errrr ... 应该仲有既 ... 听朝就知勒 ... 系味真系要先? ^^

發新話題