發新話題

堀江美都子

遲來一步,補上。

引用:
原帖由 Ahming 於 5-8-2009 17:29 發表 http://i416.photobucket.com/albums/pp247/ming20603/IMG_277 ...

Thanks for sharing!

估唔到、話咁快就二十年!
回想起…二十年前的八九年…六月...............

就是:

MICCHI的二十周年記念演唱會

一直以來只有當年的VHS版本、直到而家四十周年、先至以特典型式推出DVD版本、而其中小甜甜一曲的影像與當年有少許差異、當年的動畫片段、今日被硬照所取代、應該是版權談不攏吧!
以下是在網上找到的當年版本

我係日本時,揾咗幾間 CD 鋪都揾唔到佢嘅 CD, ? ? ? 結果有個職員 check 完電腦,幫我揾到一張 40 週年紀念碟,算係有 d 收穫.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 6-8-2009 22:45 發表 我係日本時,M鰲X間 CD 鋪都M唔到佢 CD, ? ? ? 結果有個職員 check 完電腦,幫我M到一張 40 週年紀念碟,算係有 d 收穫.

o向日本o個邊o甘快賣o西~??!利害呀 Micchi 勁呀~!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 6-8-2009 22:45 發表 我係日本時,揾咗幾間 CD 鋪都揾唔到佢嘅 CD, ? ? ? 結果有個職員 check 完電腦,幫我揾到一張 40 週年紀念碟,算係有 d 收穫.

唔係點解套box-set賣到二萬円咁貴

引用:
原帖由 Ahming 於 7-8-2009 18:03 發表 唔係點解套box-set賣到二萬円咁貴

有發現限量 1000 sets 的 serial number 嗎?

沒有呢

那張卡你寄了沒有?

引用:
原帖由 Ahming 於 7-8-2009 18:03 發表 唔係點解套box-set賣到二萬円咁貴

我真係好失望,奈何...........

千金難買心頭好呀 !

引用:
原帖由 Ahming 於 7-8-2009 22:23 發表 沒有呢那張卡你寄了沒有?

寄來有什麼用?

引用:
原帖由 mrenvy 於 7-8-2009 23:30 發表 寄來有什麼用?

第一:你有甚麼說話想同她講都可以寫落卡度、保證交俾micchi過目(英文都得!)
第二:抽獎!

引用:
原帖由 Ahming 於 8-8-2009 21:32 發表 第一:你有甚麼說話想同她講都可以寫落卡度、保證交俾micchi過目(英文都得!)第二:抽獎!

1. Unless she replies the message, I probably won't give her a message.
2. Lucky draw!  What is the prize?

Have you sent the card? 

I have never sent any card in Japan CDs.

引用:
原帖由 mrenvy 於 8-8-2009 23:03 發表   Have you sent the card?

yes!

嘩有MICCHI的二十周年記念演唱會DVD, 出面無得買, 二萬日元都ok啦, 好可惜今年小弟特別窮. 如果唔係, 一定唔放過.

引用:
原帖由 Ahming 於 9-8-2009 01:40 發表 yes!

I want to send it this time.  However, I can't read Japanese.

I guess Q5 is for my address, Q6 is for message to Micchi.

Could you do me a favour by telling what I should fill in for Q1 to Q4?

引用:
原帖由 Ahming 於 8-8-2009 21:32 發表 第二:抽獎!

The winning chance for lucky draw is 1/5.  200 out of 1000.  That's why I want to try.

張卡寄咗、所以我都唔記得上面講乜…
大約應該是:Q1、你有甚麼希望/意見…之類想同MICCHI講。Q2-4都是問你喜歡聽甚麼歌、會買甚麼唱片之類、你可以不理。Q5請填會員資料、你不是歌迷會會員不用理會。最後一項是填姓名地址等資料。

抽獎方面、機會不是五份之一、因為會員不用抽獎、一千份減去會員的購買量、再減的未賣出的貨尾…我估計中獎機會應是二份一到三份一之間…

引用:

Price has been increased in Amazon Japan.  re-order price was 16,200.
¥ 17,008 (Tax Included) 

引用:
原帖由 Ahming 於 9-8-2009 11:42 發表 張卡寄咗、所以我都唔記得上面講乜…大約應該是:Q1、你有甚麼希望/意見…之類想同MICCHI講。Q2-4都是問你喜歡聽甚麼歌、會買甚麼唱片之類、你可以不理。Q5請填會員資料、你不是歌迷會會員不用理會。最後一項是 ...

會不會最後是人人有份呢?

1982-micchiワンガール

發新話題