22 12
發新話題

2014 電腦奇俠 Reboot (+日本發報會)

2014 電腦奇俠 Reboot (+日本發報會)

Twitter 東映 Toei Mobile 剛招聘廣告, 而標題是 Kikaida Reboot....

電腦奇俠 Reboot 造型

Revival in the new movie after "Kikaider", 40 years!

男主角 入江甚儀

女主角 佐津川愛美

拜見新電腦竒俠

new design of public Kikaider & Hakaider that inherits from

image:『キカイダー REBOOT』旧作を継承したキカイダー&ハカイダーの新デザイン公開

image:『キカイダー REBOOT』旧作を継承したキカイダー&ハカイダーの新デザイン公開

造型都算ok哪 

在 40 年前擔任主角的伴大介這次也將在劇中登場,飾演一名神秘的心理學家「前野究志郎」

引用:
原帖由 wwl36 於 20-2-2014 17:11 發表 在 40 年前擔任主角的伴大介這次也將在劇中登場,飾演一名神秘的心理學家「前野究志郎」
伴大介變了胖大介

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 20-2-2014 18:41 發表 伴大介變了胖大介!

映像初公開

好似不錯喎

期待,希望好過飛鷹俠

新Poster

Soundtrack 在美國LA錄音

唔知係咪自己係老餅,真係接受唔到新造型

引用:
原帖由 ryu4103 於 25-4-2014 22:29 發表 唔知係咪自己係老餅,真係接受唔到新造型

已好過很多新幪超, 新天地, 及新伏魔了........ 

引用:
原帖由 ryu4103 於 25-4-2014 22:29 發表 唔知係咪自己係老餅,真係接受唔到新造型

新造型OK...不過變身前個樣...不太喜歡.

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

電腦奇俠REBOOT會在2014年5月18日的幪面超人鎧武堨X演

引用:
原帖由 wwl36 於 26-4-2014 00:57 發表 已好過很多新幪超, 新天地, 及新伏魔了........ 

同感...尤其新造型個頭無舊嘅咁圓...面尖尖幾型...可能跟潮流去泡菜國削咗腮骨

不過左半身肩膊位置突起一舊盔甲同左手係隻爪呢啲就感覺怪怪哋...可能想強調 "未完全改造" 呢一點吧

反而新電腦黑魔同舊造型相似度更高...似乎仲型過新電腦奇俠

引用:
原帖由 EDDDDIE 於 26-4-2014 09:49 發表 同感...尤其新造型個頭無舊嘅咁圓...面尖尖幾型...可能跟潮流去泡菜國削咗腮骨不過左半身肩膊位置突起一舊盔甲同左手係隻爪呢啲就感覺怪怪哋...可能想強調 "未完全改造" 呢一點吧反而新電 ...
同感,下巴又尖又凸.

人設介紹 - 有結他的

發報會

22 12
發新話題