99 12345
發新話題

2006 銀面(女)飛俠

2006 銀面(女)飛俠

官方網頁

大家認為如何?我就不太欣賞了

新舊參照

點解身材會咁o架~~ ?!!! 就係咁平~~~~凡 ?!!! (Sorry..., 我...口....吃.... ) 一齊打死個作者佢~~~~ (不不不...在小朋友面前,是不可使用暴力的....我忍 ! 喺背後做佢!! )

嘩!個女主角戴o左面具之後真係變o左身............由靚變醜。

引用:
原帖由 toby 於 3-12-2006 21:44 發表 點解身材會咁o架~~ ?!!! 就係咁平~~~~凡 ?!!! (Sorry..., 我...口....吃.... ) 一齊打死個作者佢~~~~ (不不不...在小朋友面前,是不可使用暴力的....我忍 ! 喺背後做佢!! )
Please be carefull. Seems the 作者 has really died recently. http://www.youtube.com/watch?v=pZL9LGxaPcM

日本人是否技窮? 又番抄 ?

阿彌陀佛~~~~ 開口中添.... 但我向他之前的作品致敬!!!

唉~

繼‘電光科學人’翻拍後,終於輪到‘銀面飛俠’囉...不過重拍後兩個新版本超人相比之下不獨做型意念相似(歐洲中古世紀武士),就連評語都頗相似... 重拍意念令人驚喜...但重拍後出嚟嘅結果令人先驚而未見喜...唉~

差! 差! 差! 真不敢相信 "電光科學人" & "銀面飛俠"的翻拍造型設計差到這個程度...... 現在日本的造型設計師死曬了嗎!!! 隋手畫個造型都好過o個兩件o那...... 女的銀面飛俠竟然設計為平胸. 設計師是否有病呢.....

引用:
原帖由 toby 於 3-12-2006 21:44 發表 點解身材會咁o架~~ ?!!! 就係咁平~~~~凡 ?!!! (Sorry..., 我...口....吃.... )
確係咁平...凡... 應該可以做到更流線型的...

造形既念似取材自歐洲中古武士。 大家何必太著眼係佢個胸呢?

回復 #11 Wan20041027hk 的帖子

根本不只是平胸這麼簡單.......這個造型一個字講曬......"差"

可能日本人like

引用:
原帖由 Wan20041027hk 於 22-12-2006 12:08 發表 可能日本人like
唔係掛

突然記番起有部港產片叫 "鐵甲無敵瑪利亞", 葉倩文主演. 女性改造人, 甚至係超人之母, 都要有番女性特徵好d... 睇...成個愛美神咁.

可能受左牙狼的影響呱

引用:
原帖由 松210 於 23-12-2006 03:19 發表 突然記番起有部港產片叫 "鐵甲無敵瑪利亞", 葉倩文主演. 女性改造人, 甚至係超人之母, 都要有番女性特徵好d... 睇...成個愛美神咁.
我早幾日剛剛和朋友講起這套"甲無敵瑪利亞", 整個造型的構思來自當年勁紅的日本插畫家"空山基"的作品"SEXY ROBOT"!!

究竟係咪日本人設計架?試諗鵅A 大家幾時見過日本人畫or設計鴾k主角係平胸架?

我也覺得很奇怪.......想信日本仔也不會受

引用:
原帖由 toby 於 3-12-2006 21:44 發表 點解身材會咁o架~~ ?!!! 就係咁平~~~~凡 ?!!! (Sorry..., 我...口....吃.... ) 一齊打死個作者佢~~~~ (不不不...在小朋友面前,是不可使用暴力的....我忍 ! 喺背後做佢!! )

唔洗打都死左, 此乃怪奇大導演實相寺昭雄的遺作, 但真係麻麻

99 12345
發新話題