發新話題

老餅開咪on air power

感動!
風魔小次郎

聽完晒,好正~,不過而家先知道,當年真係有小朋友唔睇特撮片,我記得,我小學果班d同學仔,唔係話自己係幪面超人就係改造人

作為當天節目主持 "大灰熊" 應當回應一下大家的"讚讚彈彈"~~ (怎樣也需要多謝大家)

1. 相信大家誤會左, 那節目不是 "老餅" 的特輯嘛, 那始終是一個以"人"做內容的節目. 根據以往咁多集既經驗, "老餅" 呢一集我已經放水放得好緊要, 那有什麼節目可以咁樣比大家宣傳呢? 好明顯, 其他集數都唔會, 而我一向節目取向都喜歡用"特定主題" 去看看大家看事物的角度, 3位都喜歡"特攝片", 但心態是有不同的, 很有趣!

2. 至於內容是否 "水過鴨背", 見仁見智, 各有所求. 我既取態是不能離開一個本人大灰熊既MODE去主持節目! 我本身會代表一些 "慢熱" 或"新手" 去探討特攝片, 比起3位的PRO我不能相比~! 反而就更需要取得平衡! 如果4個人一圍麻雀都咁PRO或者都咁新手, 咁火花就好難出現了......大家都PRO既時候, 你們當然好HIGH, 問題是 : 網台節目觀眾層面好廣, 我不貪心, 我只想帶給大家開心之餘又言之有物啦~

3. 至於歌, 超人兄弟先生, 我是有準備, 只是不是特攝片歌, (如果我有你地咁PRO已經搵好晒來), 當時大家都覺得出特攝片歌會有氣氛D, 咁先至要即場搵~

4. 做一集節目話易又得, 話難又得, 要看嘉賓們的取態及要求...我一向都希望大家開開心心來玩, 我節目不是考試, 冇需要邊個考邊個的~

5. 最後, 多謝大家支持, 我始終堅信, "有口話人" 既宗旨, 話得人既嘢即係一面鏡咁話番自己, 你講D咩就反映你係點既人! 仲有下集下星期三(9/11)深夜出街, 請繼續支持~!

大灰熊兄,首先謝謝你給我們開咪的機會。那次玩得好開心呢!
我以素人心態聽番節目,覺得已經好熱鬧,好有清談節目feel,大家互相交火,球來球往已經相當不錯。
同一晚我聽陶傑個光明頂,都係咁上下feel咋。

(重有嘢講,一陣待續)

athena, 你客氣了, 陶傑既級數是另一件事...

我同佢差好遠~

引用:
原帖由 toby 於 4-11-2011 22:11 發表 我昨晚冒死3點幾下載及一次聽完,感覺真好!
我想毋需講太多太深入邊個超人或角色,講自己當時的經歷及相關回憶就最好。
資料太多太詳盡,聽眾會變得好悶,無興趣;
反而講下當時你居住及長大的環境,跟特撮對你個人當時及將來帶來的影響,聽眾才會更有趣+共鳴(個人意見)。
如果可以再加幾首廣東話版開場,插曲或片尾曲,更加能即時點燃腦內回憶細胞~~腦退化變腦進化!
多謝王上冒死捧場~ ...你說的也是係我所想的~ !

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 noddycheng 於 5-11-2011 01:19 發表 作為當天節目主持 "大灰熊" 應當回應一下大家的"讚讚彈彈"~~ (怎樣也需要多謝大家)1. 相信大家誤會左, 那節目不是 "老餅" 的特輯嘛, 那始終是一個以"人"做內容的節目. 根據以往咁多集既經驗, "老餅" 呢一集我已經放水 ...

大灰熊老兄, 相信讚多個彈o既~...亦多謝老兄你經常放水給在下宣傳老餅網~  !

引用:

原帖由 noddycheng 於 5-11-2011 01:19 發表 我本身會代表一些 "慢熱" 或"新手" 去探討特攝片, 比起3位的PRO我不能相比~!

主特人你說你是新手...以這點來看你真轉數快,短短時間這樣也能問得特攝的重點...你也算是難得的 PRO了

引用:

原帖由 noddycheng 於 5-11-2011 01:19 發表 我不貪心, 我只想帶給大家開心之餘又言之有物啦~...

是的~當日大家很興奮也很開心(包括在下)..真的多得大灰熊老兄給與機會見識

引用:

原帖由 noddycheng 於 5-11-2011 01:19 發表 至於歌, 超人兄弟先生, 我是有準備, 只是不是特攝片歌, (如果我有你地咁PRO已經搵好晒來), 當時大家都覺得出特攝片歌會有氣氛D, 咁先至要即場搵~

原來如此~...錯怪錯怪!不過如果題目是特攝...最理想當然播回特攝歌...這樣大家也會投入一點!

引用:

原帖由 noddycheng 於 5-11-2011 01:19 發表 做一集節目話易又得, 話難又得, 要看嘉賓們的取態及要求...我一向都希望大家開開心心來玩, 我節目不是考試, 冇需要邊個考邊個的~

當然~...一山還有一山高,好同意你說冇需要邊個考邊個的!況且特攝不是某個人的產物,沒有甚麼專家不專家的,無需要作比拼,你知的未必對方會知,相反如是。所以最好唔好看低同好人,相信沒有人敢話他知道及懂得全部呢~...如果有...好大的大話啊! 知得多相信是有的。

引用:

原帖由 noddycheng 於 5-11-2011 01:19 發表 最後, 多謝大家支持, 我始終堅信, "有口話人" 既宗旨, 話得人既嘢即係一面鏡咁話番自己, 你講D咩就反映你係點既人! 仲有下集下星期三(9/11)深夜出街, 請繼續支持~!

當然要支持 Onairpower 節目 ' 有口話人 ' 及大灰熊主持人...(我都要在此學你放下水宣傳你個電台先 )...next week 亦要繼續支持 na 姐、Ken 兄! 當然梗係要支持o下自己..........唔住啦...hee....hee..!    

再一次感謝超人大哥、Athena及嘉賓 Ken兄同主持大灰熊!我正在聽緊, Ken兄初頭介紹特攝的歷史非常詳細,大哥及Athena的解說亦非常專業同詳盡,多謝你們!

引用:
原帖由 超能電子男 於 5-11-2011 23:39 發表 再一次感謝超人大哥、Athena及嘉賓 Ken兄同主持大灰熊!我正在聽緊, Ken兄初頭介紹特攝的歷史非常詳細,大哥及Athena的解說亦非常專業同詳盡,多謝你們!

感謝電子男兄捧場收聽才真!

自問是旁觀學o野生,無乜出聲...望各位見諒!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 4-11-2011 01:17 發表  如果求其講 o下,就真係浪費娜姐 o剌,不如搵我 o剌 ! 以前都聽過 o吾少,水過鴨背 o甘,毫無趣味性可言.***
引用:
原帖由 noddycheng 於 5-11-2011 01:19 發表  2. 至於內容是否 "水過鴨背", 見仁見智, 各有所求. 我既取態是不能離開一個本人大灰熊既MODE去主持節目! 我本身會代表一些 "慢熱" 或"新手" 去探討特攝片, 比起3位的PRO我不能相比~! 反而就更需要取得平衡! 如果4個人一圍麻雀都咁PRO或者都咁新手, 咁火花就好難出現了......大家都PRO既時候, 你們當然好HIGH, 問題是 : 網台節目觀眾層面好廣, 我不貪心, 我只想帶給大家開心之餘又言之有物啦~
noddycheng ,你好,我只係擧例「以前都聽過 o吾少,水過鴨背 o甘」,並無對你不敬之意,請勿誤會,閒談中再加些少資料,對聽眾得益不少.

我在網上收聽了,十分精彩,娜姐資料十足,令我等濛濛下的人,得益良多.

多謝各位的諒解及支持, 良性互動好重要~! THX

今晚深夜(星期四凌晨) 00:00-01:00 "有口話人" 節目

繼續 "特攝(撮)片" 系列下集, 一樣精采+熱鬧!

懇請支持用心製作的節目! 謝謝~!

www.onairpower.com

希望大家enjoy~

有機會既話希望可以試下開10幾集, 真正一系列的節目(專講特攝)!

(如果你地支持既話.......) =0=

引用:
原帖由 noddycheng 於 9-11-2011 13:16 發表 多謝各位的諒解及支持, 良性互動好重要~! THX今晚深夜(星期四凌晨) 00:00-01:00 "有口話人" 節目繼續 "特攝(撮)片" 系列下集, 一樣精采+熱鬧! 懇請支持用心製作的節目! 謝謝~! www.onairpower.com 希望大家 ...
繼續支持.  

節目開始了~

www.onairpower.com

引用:
原帖由 noddycheng 於 10-11-2011 00:08 發表 節目開始了~www.onairpower.com

多謝大灰熊兄俾機會我地oldcake.net,我本人及親戚朋友必定大力支持~~!
Sorry, 時差關係,未能3點捧場,但而家下載中~~

引用:
原帖由 toby 於 10-11-2011 10:21 發表 多謝大灰熊兄俾機會我地oldcake.net,我本人及親戚朋友必定大力支持~~!Sorry, 時差關係,未能3點捧場,但而家下載中~~

王上聽完感覺如何?!

多謝網主支持

大家happy 最重要~!

老餅開咪On air power

老餅開咪On air power

I can't reply~?

On air power節目

哥斯拉係日本反核怪獸英雄片..!!!

Ultraman超人(早田)英語OP..?

可能麗的時代..~???

幪面超人亞極陀~幾好~!

To  :  Athena超級餅主 

我想睇(藤岡弘飯局)相片~!

今日觀塘好小影碟片,玩具~囉..~!
十年前就好多... 

Ultraman超人 : 之(課外活動)應該係經過光波傳送~嘛~!
哩Part吸引~喎呵呵~!!

真.幪面超人有太太,下一代...喎...

城南大學冇女學生嗎?

科特隊怎會冇女隊員?

Forbidden
You don't have permission to access /post.php on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

當年同弘伯食飯係工作時拉衫尾得之(佢來拍皇家師姐,我當時在影城做),同老細一齊所以無影相,公家相我又拿唔返,簽名又唔敢拿,一直dum心到而家! 好彩我都有表露fans身份,同佢齊齊玩變身post....

聽哂喇!娜姐講得好精彩,点解超兄把聲咁細聲.

發新話題