發新話題

2011夏末大嶼山半天釣

引用:
原帖由 999 於 7-8-2011 14:35 發表 某日趁住下午得閒,臨時起義提住差D發霉嘅魚杆,好耐冇抹油就嚟卡住嘅魚攪,買左一両青虫,rush大嶼山南! 過青馬橋時看叫大船入港   落車後又叫老牛吃嫩草....唔通係好兆頭?...... . ...

恭喜999釣到條大魚 o係香港...算大掛 色澤都幾鮮... 因為新鮮

點解見老牛吃嫩草係好兆頭? 999日曬左成個下午有冇曬黑左? 仲有....點解您D"見"字全部打左個"叫"字?

多謝mythz創造左咁靚咁精美既簽名

引用:
原帖由 999 於 7-8-2011 15:17 發表 仲有part2同part3ga! 你都幾好笑...因為係笑女 牛市吖ma! 而家膚色似賓佬lor!! 手震寫錯字呀!我冇叫隻牛食草、冇逼佢食、冇虐待动物ga!!牛唔食草又唔會(扌禁)得牛頭低吖!!? & ...

嘩勁呀原來一箭雙鵰之後仲有一串三.... .......兩支魚竿....每支釣幾條......嘩.... 咪好快可以釣到一籮?! 

999之所以能夠 "叫" 到隻牛牛低頭食草咁攪笑....都全因為999依然係一位笑男

Part 3...期待會更勁釣到一串四....or一串魚蛋等等....

引用:
原帖由 999 於 8-8-2011 11:47 發表 Part3 ~~係咪好期待呢?!

係呀  您仲有兩支竿tim......可以釣到兩串魚........蛋  

引用:
原帖由 999 於 8-8-2011 15:34 發表 係WOR!兩串先岩WOR!    

o夷?!有兩隻色...應該係有兩隻唔同品種既魚wor  

乜part3都未出就出part4大結局....D魚變晒做魚蛋陰公

引用:
原帖由 999 於 9-8-2011 00:37 發表 好不容易釣到條似樣D嘅魚上嚟,點知比好奇嘅99撞埋嚟,竿、魚都跌倒沾滿沙..... 滿身沙的黄腳 此時,已經被沙鑽猛攻一輪,魚餌所剩不多,但大軍壓境,只好續戰至最後一兵一卒. 最後快 ...

嘩收穫幾豐富wor 睇您既形容應該仲有好多魚係等住衝上黎自願上釣既,不過就要睇下邊條好彩D

夠運既就會比999釣到返去,即時做埋晚餐,比999呢位食家食落肚,D魚總算犧牲得有價值,死而無憾

引用:
原帖由 999 於 9-8-2011 14:53 發表 拜失魂魚之賜 唔理好醜只要就手 不論老嫩志在自願   你意思係抵死?    

都可以咁講既... 比食家食點都係死得抵左既又...

發新話題