發新話題

智源書局第三代 ' Winnie Wong ' 的 Q & A

超兄, 你了得 . 好. 智源第三代傳人都比你專訪到. 好好!

智源對我地 d 曾是設計人是有很大的影響及幫助, 雖然供奉了不小午飯錢比他們. 我仍然都咁肥.

引用:
原帖由 啜啜仔〃 於 11-4-2011 23:31 發表 thanks 超兄,寫字樓有隻貓喺度

你意思是真貓定傳人似貓

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 啜啜仔〃 於 11-4-2011 23:58 發表 真係有隻白貓坐喺張櫈度.................超住超兄(唔知係咪超兄揸機影相呢)

好眼真係有隻白貓

引用:
原帖由 啜啜仔〃 於 12-4-2011 00:19 發表 你之前睇到 d 乜?

拾兄可能見到洗衣粉 (白貓)

引用:
原帖由 超人兄弟 於 12-4-2011 07:37 發表 hee...hee... 撞彩o者! 是呀~...唔食 do 要俾 $ 智源呀!

超兄...唔好咁謙 la...你的努力我地老餅永記心中.  不過你千其唔好諗有回報 wor..   講笑炸你邊到係d咁ga 人.

我唔信出面 d 人話超人保衛地球是為了...溝地星靚女 .

唔食 do 要俾 $ 智源呀!....  講到佢地好似大地主咁....

引用:
原帖由 超人兄弟 於 12-4-2011 07:43 發表 梗係我揸機影la~...自家手作仔邊有 assistant。 隻貓仔好乖!

咁佢桌面份禮物係唔係你送 ga...  有禮物花用紅花紙個份.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 12-4-2011 10:49 發表 大家睇得開心我更加開心...無計o既! 我係d咁ga人ga~...你快D以身..............................體力行請我飲茶食飯蒲飛睇戲宵夜dop骨做Faical la~!   係ga~...我要儲錢買書ga...點學得你D托雀籠移民有錢仔 ... 蝦~~~你六隻眼果然醒...設計名家觀察力係唔同D....無錯~係我送o既。

係你送o既..... 你對女仔一D細心都無. 首先花紙紅當當無特色新年咩, 之後D 膠紙出晒來粗手粗腳...再而個花球 都係唔好講...你睇人地都放在左面.... 鬼叫你話我 "托雀籠移民有錢仔" 我去到都要捱世界頭個幾年英文唔掂又要半攻讀好辛苦.夜半留淚誰會知........何況我全身點至六眼...  算啦...講吓笑炸.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 12-4-2011 13:18 發表 Hey~...心意o黎o者...紅色夠熱情呀... 膠紙出晒來粗手粗腳...??唔通用AA膠咩....唔用膠紙用mug?? 你D+咪幾好...名成利就...點止托雀籠...托mug do得 la...托塔,托炮,托水龍o甘do得...。

E+ 一屁股借.....咁一世人.....

鬼唔知你心意咩...膠紙更係在背面...花紙用長小小...唔慳得....夠熱情你都講得出...  不敢斟香濃的酒怕你心中誤會但是一杯清淡的茶你可曾領會, 所以要用心找花紙. 絲帶花....最好唔好用太行貨. 用卡片最好又可寫字在背面又有睇面, 見面一張送禮一張通常人都會留卡片咁人地就易記得

引用:
原帖由 超人兄弟 於 13-4-2011 01:01 發表 果然係細心之人,底你....明la你! 不過我後生時做唔小lor~ 熱情有咩問題??我份人係又熱血又有情...  

對人用心不用講年齡. 對象也不分大小男女. 好似你咁你為老餅成個網 d 餅友用心用力其實你勝過我好多好多. 我點有你咁細心, 訪問都帶一份禮. 出錢又出力不求回報這分心已經比我超出多倍. 皇上有你 d 位 右手真是老餅一大福分. 我的細心在乎表面而你出於內心發於自然. 你唔好唔承認因為你在老餅中的工作已經把你出賣了 我地個個餅友都有目共睹. 請受小弟一謝.

不過你有時都.....熱血及情同 熱情 都分唔開  你對我唔好咁熱情你唔arm 我...英文叫 You are not a my cup of tea. 香濃的酒怕你心中誤會但是一杯清淡的茶你可曾領會. Can I have a ICE TEA.

引用:
原帖由 啜啜仔〃 於 12-4-2011 16:19 發表 oh.......原來四哥心思細密.........真係冧死 d 女

.... 千其唔好冧死 "d" 女. 一個已經足夠. 多會好煩.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 13-4-2011 01:12 發表   可能佢有 d o吾開心,酸酸地.  o尼 個名有 d 打冷震呀 ! 白 . . . . . . . . . . 靈 . . . . . ***

$$ 兄 唔好亂用 打冷震 d 個形容詞....  佢真係會令人發寒..........

引用:
原帖由 超人兄弟 於 14-4-2011 07:28 發表 o矣~...做o野辛苦呀o麻 。點學得啜啜小姐妳o甘多閒情去扮到靚一靚 jac~!

咁你要去智源搵本 如何十分鐘美容 書睇睇 (日本版)

智源有不同種類的書籍更有一本 arm 你睇 買日本書智源啦.!!!!!!!! 買日本書智源啦.!!!!!!!! 買日本書智源啦.!!!!!!!!

放咗工去邊智源啦.!!!!!!!! 星期六去邊智源啦.!!!!!!!! 放假去邊智源啦.!!!!!!!! 拍拖去邊書智源啦.!!!!!!!!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 8-6-2011 01:21 發表 今日上去攞書,見 o吾到阿「一見如故」,有 d 失望,不過同肥貓(小白)玩 o左一陣.***

一見如故 - 生...是不是日本人 

發新話題