發新話題

超合金魂 -- 金毛獅王 (大量新增老餅團嘅自拍合體圖)

引用:
原帖由 人仔貓 於 26-9-2010 17:17 發表 雙臂按比例縮放比較合體前後的分別:~     在前臂/上臂(有4條垂直凸邊)於合體前後大小是一樣下,有十字花的雙膊合體前後大小卻有分別~

合體後前臂可能要另裝上去

白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

我一直都有個疑問,就係隻獅子成隻都係金色,但係點解合體之後,底褲位點解會由金色變咗黑色呢?有冇仁兄可以解答?

引用:
原帖由 kidult 於 27-9-2010 22:02 發表 我一直都有個疑問,就係隻獅子成隻都係金色,但係點解合體之後,底褲位點解會由金色變咗黑色呢?有冇仁兄可以解答?

因為是卡通,所以有幻想空間 ~ !

請留意 0:46 和 2:18秒 ~ 得左 ! 咁就 "黑" 左 !

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 28-9-2010 00:44 發表 因為是卡通,所以有幻想空間 ~ ! 請留意 0:46 和 2:18秒 ~ 得左 ! 咁就 "黑" 左 !

0:46真係好正, 立刻變黑又得, 得左!

即刻著番條三角褲!

係囉,就咁就黑咗。

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 28-9-2010 00:44 發表 因為是卡通,所以有幻想空間 ~ ! 請留意 0:46 和 2:18秒 ~ 得左 ! 咁就 "黑" 左 !

個個都話隻獅子唔靚,但細心D睇呢隻新版先做得似原著~

Mirai Robo Daltanious

引用:

Mirai Robo Daltanious

係喎....

Mirai Robo Daltanious 可能合體之後,磁場影響下體合金成份氧化變黑..囉~!!!

之後返基地隻獅子用返含有噴上Damp-proof paint Lacquer,

成份既合金!

當隻獅子形態 For Exhibit 個陣都靚D~...

基於成本問題,

含有噴上Damp-proof paint Lacquer,

成份既合金只得一條...

出戰時,唯有套上未被噴上Damp-proof paint Lacquer成份既合金啦!

我係向牛河博士口吻學習解釋...

係唔係合乎科學化呢~?  

另外如果合金魂隻獅子前爪,合體之後,可以收藏入肚就最Perfect~啦~!

以前合金Mirai Robo Daltanious !

獅子前爪凸晒出黎"~~

模型Mirai Robo Daltanious ,又要剝獅子前爪...

未来ロボ ダルタニアス

超合金魂 -- 上色圖!!!

正!

白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

著色樣板 圖片更新~

合體後獅子變換黑褲的設計好正呀 ~ !

見到彩圖先知原來將獅子pat pat位件Parts反轉變黑褲,

這設計可免換件幾好, 但希望背面也是用這設計 !

因為如果唔係後面睇就會打出個八月十五 ~

真係唔錯!現代嘅玩具技術將原作發揮得淋漓盡致。
點解機械人個頭合體前同合體後有分別呢?

噢!細心啲睇,原來架飛機唔同咗。

真係越睇越吸引. 等我去瞓一覺發個好夢先.

引用:
原帖由 人仔貓 於 2-10-2010 14:41 發表  
睇賣相好吸引o下~!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

好想要,幾時有,幾多錢,邊度賣......

今天議論紛紛的背面照片.

我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 singingsoul 於 1-11-2010 16:06 發表 今天議論紛紛的背面照片.
咁睇又好似有啲搞嘢喎...

引用:
原帖由 singingsoul 於 1-11-2010 16:06 發表 今天議論紛紛的背面照片.

啊,收唔到隻手

引用:
原帖由 actionkamen 於 1-11-2010 23:37 發表 啊,收唔到隻手

相信應該未係final ver.

白鳥居

食住曲奇, 傾下老餅嘢

旧的好

獅子前爪好多議論・・・・

晩上打開旧DX再看看、村上克司的玩具版処理
得也不錯、如果照図的構造、把前脚抜掉就行了。

如果想照TV的設定、獅子身体伸出2個盒将
3折後的前爪収納也可以、只要獅子頭做得大
些、構造上就無大問題。

如果非要在成本上妥協、個人寧願笨大把成本
放在電鍍和獅子的神情上、抜掉前脚的討好性
其実不会太低的。

發新話題