發新話題

超合金魂 -- 金毛獅王 (大量新增老餅團嘅自拍合體圖)

超合金魂 -- 金毛獅王 (大量新增老餅團嘅自拍合體圖)

各老餅可要燃起冷郤咗嘅熱血喇~~

白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

引用:
原帖由 白鳥 於 4-9-2010 14:43 發表 各老餅可要橪起冷郤咗嘅熱血喇~~  
白鳥兄, 很久不見. 吾知乜嘢價位呢? 好有衝動想買...

好耐冇見~~

之前壞咗HDD.... ><

情意結哩吓嘢, 幾錢都要俾囉

引用:
原帖由 kkeeleung 於 4-9-2010 15:07 發表 白鳥兄, 很久不見. 吾知乜嘢價位呢? 好有衝動想買...

白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

看來都好吸引, 不過應該都唔平.

引用:
原帖由 adamying 於 6-9-2010 09:02 發表 看來都好吸引, 不過應該都唔平.

往日擁有過舊版, 情意結關係這個一定入.
我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 白鳥 於 6-9-2010 00:09 發表 好耐冇見~~ 之前壞咗HDD.... >< 情意結哩吓嘢, 幾錢都要俾囉
未曾擁有, 但係買的機會極高, $800-1K樓下即掃. 但唔知得唔得.

引用:
原帖由 kkeeleung 於 6-9-2010 16:14 發表 未曾擁有, 但係買的機會極高, $800-1K樓下即掃. 但唔知得唔得.

但依家日元高企,HK$800至1K機會渺少

引用:
原帖由 actionkamen 於 6-9-2010 22:07 發表 但依家日元高企,HK$800至1K機會渺少
maximum i can accept $1,200.00

引用:
原帖由 kkeeleung 於 6-9-2010 23:13 發表 maximum i can accept $1,200.00

最近見到是數月前出的, 大大隻的無敵鋼人戴坦3超合金魂減到$930. 不過在香港戴坦與金毛獅王受歡迎程度的分別, 大眾渴求程度分別, 不問自知.
而另一隻香港很受歡迎的V型的確都有跌到9字頭, 不過已經是幾年前, 改色版都兩年前了, 當時日圓又沒有現在的瘋.

我都係希望不要過$1200.
http://moronenemy.blogspot.com

我有好多朋友都知我係動漫迷, 近十幾年有不下三個非動漫迷既朋友問過我有冇可能買得番金毛獅王超合金.

同常我都會答佢地 : "好貴架....等超合金魂啦".

以我估計, 金毛獅王可能係香港最受歡迎既超合金.

各位老友記

相信都要過13K

熱血度唔夠嘅朋友只好離場

我仲撐得住...

白鳥居

食住曲奇, 傾下老餅嘢

引用:
原帖由 杜劍龍 於 7-9-2010 12:34 發表 我有好多朋友都知我係動漫迷, 近十幾年有不下三個非動漫迷既朋友問過我有冇可能買得番金毛獅王超合金.同常我都會答佢地 : "好貴架....等超合金魂啦". 以我估計, 金毛獅王可能係香港最受歡迎既超合金.

殊殊......唔好俾玩具店東知道呀~~

引用:
原帖由 singingsoul 於 9-9-2010 10:44 發表 殊殊......唔好俾玩具店東知道呀~~

玩具店東自己都係一份子

白鳥居

食住曲奇, 傾下老餅嘢

白鳥居

食住曲奇, 傾下老餅嘢

好靚仔下, 不過隻獅子冇以前咁靚

引用:
原帖由 denlo 於 22-9-2010 22:41 發表 好靚仔下, 不過隻獅子冇以前咁靚

隻獅子有小小怪

最難墮的胎, 就是你我各懷鬼胎.

泰坦3邊到見9字頭??

引用:
原帖由 TerryBond 於 23-9-2010 17:16 發表 泰坦3邊到見9字頭??

188---------$899

最難墮的胎, 就是你我各懷鬼胎.

超合金魂 [太空保衛團•獅王機械人] (著色樣板 圖片更新)

超級機械人,外觀就是要有一定的大小才可顯現其應有氣勢~!

獅頭鬃毛太平板不夠立體嗎?  只是之前網上流傳的圖比較小根本看不清吧...

事實上動畫原設獅頭鬃毛的刻紋也不是太多呢~

原案Sketch

註: "金毛獅王"只是指那隻 機械獅子 ( or 明教四大護法之一)

著色樣板 圖片更新~

雙臂按比例縮放比較合體前後的分別:~

在前臂/上臂(有4條垂直凸邊)於合體前後大小是一樣下,
有十字花的雙膊合體前後大小卻有分別~

發新話題